הבלוג של רות אופק

המטבח של רות

אמא לשני בנים שובבים, עורכת דין בשעות היום (והלילה) וחובבת אפיה בכל שעות היממה.

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מינואר 2015

המתכון הזה מלווה אותי כבר שנים, ושכללתי אותו עד שהפך למושלם: פאי תפוחים חלומי שמשלב את כל מה שטוב בתפוחים

01/09/2015

 

פאי תפוח בדבש. כלים: גולף אנד קופאי תפוח בדבש. כלים: גולף אנד קו

 

ראש השנה שלי הוא קודם כל תפוח בדבש, ולכן אני משתדלת שלפחות קינוח אחד לחג יכלול את חומרי הגלם הללו גם יחד.
פאי התפוחים שאביא לפניכם הוא שילוב של קראמבל תפוחים וטארט טאטין וזאת מאחר והתפוחים עוברים בישול וקירמול מוקדם לפני שהם נכנסים לתנור ובסוף התהליך הם שחומים ומתוקים כמו בטארט טאטין.

המתכון הזה מלווה אותי כבר שנים, ולא רק בראש השנה, ועם הזמן ערכתי בו אי אילו שינויים עד שהוא הפך בעיני למושלם. אז אני שמחה לשתף גם אתכם במתכון הנפלא הבא ולאחל לכולכם שנה טובה ומתוקה בה יתגשמו כל חלומותיכם.

החומרים לתבנית 24 ס”מ:

לתחתית ולציפוי הפרורים:

100 גר’ חמאה קרה
5 כפות סוכר
1.5 כוסות קמח
כפית תמצית וניל

למלית התפוחים המקורמלים:

10 תפוחי עץ מאיזה סוג שאוהבים (אפשר גם לשלב) קלופים וחתוכים לשמיניות ללא הגלעינים
75 גר’ חמאה
1/2 כוס דחוסה של סוכר חום (מהסוג הדביק)
1/4 כוס דבש
כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי/ויסקי/רום/קוניאק
מי שאוהב קצת חמיצות יכול להוסיף גרידת לימון או מעט מיץ לימון לתערובת.

ההכנה:

בקערת מעבד המזון מעבדים את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פרורית. שומרים שליש ממנה במקרר לצורך ציפוי הפירורים. ב- 2/3 הנותרים משתמשים לריפוד התבנית. מהדקים את הפרורים היטב לתבנית עד שנוצרת שכבה אחידה ומעט דחוסה. מעבירים למקרר עד להרכבת המנה.

DSC_8455

במחבת או בקלחת רחבה דיה מחממים את החמאה, הסוכר החום והדבש עד שהכל נמס ומתחיל לבעבע. מוסיפים את התפוחים ומתחילים לבשל את התפוחים בתערובת תוך כדי ערבוב.
לאט לאט התפוחים יגירו נוזלים והתערובת תמשיך לרתוח כך שיווצר קרמל שיעטוף את התפוחים.

DSC_8451

כשהתפוחים רכים ושחומים ולא נשארו הרבה נוזלים במחבת מוסיפים את תמצית הוניל והברנדי וממשיכים לבשל לדקה נוספת.

DSC_8454

בשלב זה כבר אפשר להדליק את התנור ולחממו ל 160 מעלות בטורבו.
מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא. אם משתמשים בתבנית קפיצית מומלץ לעטוף אותה מלמטה בנייר אלומיניום כי אחרת הקרמל עלול לנזול מהתבנית .
מסדרים על התחתית הפריכה את התפוחים המקורמלים בשכבה אחידה. מומלץ לעשות זאת בעדינות כדי שהתפוחים ישמרו על הצורה שלהם. כמות התפוחים מספיקה לרוב לשתי שכבות בערך.

DSC_8457

מכסים את התפוחים בפרורי הבצק ששמרנו במקרר.

DSC_8459

מכניסים את התבנית לתנור ואופים אותה במשך כ- 40 דקות. עם סיום האפיה נותנים לעוגה להצטנן לפני שמחלצים אותה מהתבנית. מומלץ להעביר סכין בשולי התבנית לפני החילוף מאחר ולפעמים הקרמל מתקשה.

קינוח מושלם לארוחת החג | כלים: גולף אנד קו

עוד פרוסה אחת | כלים: גולף אנד קו

שנה טובה :-)

לאינסטגרם של גולף&קו @golf.co

עוד מהבלוג של רות אופק

תצוגה מקדימה

ביקור באחד העם 1 - החדשה של מיכל אנסקי

בעשור האחרון (אם לא למעלה מכך) רוחשת ותוססת סצינת המסעדות הישראלית עם שפים מוכשרים ומנות מגוונות ויצירתיות מרחבי העולם, ומגלה איכות ורמת אירוח שלא היו מביישות את הטובות שבמסעדות בבירות העולם המפותח. יחד עם זאת, בולטת...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה