הבלוג של רות אופק

המטבח של רות

אמא לשני בנים שובבים, עורכת דין בשעות היום (והלילה) וחובבת אפיה בכל שעות היממה.

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מינואר 2015

את מסעדותיו של השף המוערך משה שגב אני מכירה כבר שנים. בכל אחת מהמסעדות בהן ביקרתי זכיתי לחוויית אכילה נפלאה, ולכן שמחתי מאוד כשהוזמנתי להתארח במסעדה החדשה של שגב “קיצ’ן גארדן” במתחם שרונים בהוד השרון, ושמחתי כפליים כי גם התפנקתי בארוחה טובה וגם ביליתי במתחם הקניות האהוב עלי.

ולפני שאתחיל לספר לכם על החוויה שלי במסעדה, אקדים את המאוחר ואגלה לכם שבהשראת הקינוח שטעמתי במסעדה החלטתי להכין בבית את הגירסה שלי לטירמיסו, ובהמשך הפוסט תוכלו לקבל מתכון ומדריך מצולם להכנה שלו.

DSC_7790
כשנכנסתי ישר ראיתי שהמסעדה מעוצבת כמו חממה אחת גדולה, עם המון ירוק מהרצפה על התקרה. בכל מקום היו עציצים של עשבי תיבול ושל ירקות אכילים, שלאחר מכן גיליתי שכולם משמשים את המטבח במסעדה, והמראה בעיני היה מרהיב.
DSC_7006

בנוסף, ובידיעה שהמסעדה מיועדת גם למשפחות, ניצבו בחוץ 2 בתי עץ מהממים ובכל אחד מהם מטבח מאובזר לילדים, וליידם גם כמה “כלי תחבורה” מהסוג שילדים אוהבים. אמנם הפעם הגעתי למסעדה בלי ילדי אבל אני בטוחה שבביקור הבא שלי שם הילדים יהנו מהבתים ויאפשרו לי ולבעלי ליהנות מהארוחה. יוזמה מבורכת בהחלט.

DSC_7003

המסעדה עובדת על קונספט של מגוון של מנות בתמחור הדומה לזה של שגב אקספרס, שזה אומר שהמחירים בהחלט נגישים לכל כיס ומאפשרים בילוי במסעדה ולא רק באירועים מיוחדים. עסקיות הצהרים נעות בין 59 ל 89 ש”ח, כאשר בתוספת 10 ש”ח ניתן לקבל את כל המנות הראשונות בתפריט, ותאמינו לי שאתם רוצים את המנות הללו (שמופיעות בתמונה שלפניכם).

DSC_7008כל המנות הוגשו לשולחן בכלי הגשה מיוחדים ומעוצבים והיו טעימות להפליא. במיוחד התלהבתי מפטה כבד העוף, שלא רק שהיה טעים במיוחד אלא הוגש בצנצנת מהסוג האהוב עלי (וראו הצנצנות בהן הכנתי את קינוח הגבינה והשוקולד שלי) וכל זה בתוך מחבת קטנה. נכון מהמם?

DSC_7011המנות העיקריות שהזמנו (ניוקי ברוטב עגבניות ובזיליקום ו-חזה עוף צלוי) היו אף הן נדיבות בגודלן וטעימות ביותר.

אבל אתם תסלחו לי אם אגיע ישר ולעיקר – הקינוח!
הקונספט של הקינוחים הוא שכולם מגיעים, נו איך לא… בעציצים!! כל קינוח נבנה על ידי שגב קרוי על שם אזור אחר (אמריקה, בלגיה, צרפת, איטליה, תאילנד ועוד). אחרי התלבטות בחרתי בקינוח האיטלקי, שהוא גירסה לטירמיסו וכלל גלידה, בישקוט מפורר, קרם מסקרפונה ופרורים קראנצ’ים ושוקולדיים.

DSC_7032

את הקינוחים הכינו בעמדת קינוחים שגלויה לסועדים וכך יכולתי לראות את שלבי ההכנה שנעשים עם קבלת ההזמנה

PhotoGrid_1437415776675

ולסיום הארוחה, נקרא לכך הדובדבן שבקצפת, זכיתי לפגוש את שגב בעצמו, שיצא מהמטבח לומר שלום.

segev

כמובן שכאשר חזרתי הביתה הייתי חייבת להכין את הגירסה שלי לקינוח האיטלקי שטעמתי. אני החלטתי לוותר על הגלידה ולהכין את הקינוח הקלאסי מבישקוטים ומקרם מסקרפונה, ללא ביצים.

DSC_7785

 החומרים לכ- 6 מנות בעציץ קטן או בכלי אישי בנפח של כ- 250 מ”ל:
1 חבילת בישקוטים  או בישקוטים ביתיים (מתכון מפורט לבישקוטים תמצאו כאן - זה הרבה יותר קל להכנה ממה שאתם חושבים)
כוס קפה (אספרסו או קפה נמס לפי ההעדפה)
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
1 מיכל גבינת מסקרפונה - בטמפרטורת החדר (חשוב כי מסקרפונה קרה היא קשיחה ולא תקציף טוב)
לקישוט – פולי קקאו גרוסים

ההכנה:
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים עוד כדקה עד שהיא נטמעת בקצפת.

מכינים את כלי ההגשה שלנו בשורה ושמים בתוך כל כלי כף נדיבה של קרם המסקרפונה

DSC_7765מחלקים את הבישקוטים לשנייםו טובלים כל מחצית בקפה

DSC_7767

מניחים כל 2 חצאים על הקרם

DSC_7768

מכסים בכף נדיבה נוספת של קרם ומקשטים בבישקוט אחד שלם (אותו לא טובלים בקפה)

DSC_7771עכשיו רק נותר לקשט את העציץ שלנו בפולי קקאו ומי שרוצה גם בפרחים אכילים

DSC_7781בתאבון

אם אהבתם את המתכון אתם מוזמנים לבקר באתר שלי “שמח במטבח

שמח במטבח

וגם בדף הפייסבוק שלי

facebook icon

עוד מהבלוג של רות אופק

תצוגה מקדימה

ביקור באחד העם 1 - החדשה של מיכל אנסקי

בעשור האחרון (אם לא למעלה מכך) רוחשת ותוססת סצינת המסעדות הישראלית עם שפים מוכשרים ומנות מגוונות ויצירתיות מרחבי העולם, ומגלה איכות ורמת אירוח שלא היו מביישות את הטובות שבמסעדות בבירות העולם המפותח. יחד עם זאת, בולטת...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוח בדבש

  פאי תפוח בדבש. כלים: גולף אנד קו   ראש השנה שלי הוא קודם כל תפוח בדבש, ולכן אני משתדלת שלפחות קינוח אחד לחג יכלול את חומרי הגלם הללו גם יחד. פאי התפוחים שאביא...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה