הבלוג של חנה עגיב

זכרונות מהמטבח

אני חנה עגיב נשואה לנתנאל ואמא לשבעה מופלאים. הבעלים של קייטרינג האופה הקטנה. ובית הקפה "רוזליה" שבבית שאן העתיקה .

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מפברואר 2019

מתכון לפאי שוקולד מענג במיוחד

04/05/2019

השבוע הוזמנתי לסדנת צילום אוכל בסמארטפון בחסות קהילת רגע מתוק של עלית

כמה אני אוהבת שוקולד? כמה אני אוהבת לצלם אוכל ?
ששתי האהבות האלה מתחברות יחד אני מכינה עוגת שוקולד מענגגת.

עולה לאוטו נוסעת לתל אביב, עושה טעות דבילית , מגיעה למקום הלא נכון, נושמת עמוק ולבסוף מגיעה  לסדנת הצילום בסטודיו  smartpic  שאותה העביר הצלם ירון בן חורין

קיבלנו טיפים מעולים לצילום ועריכה בסמארטפון. קיבלנו מזוודה מתוקה מתוקה הביתה.
ממליצה להצטרף לקהילת רגע מתוק בפייסבוק וגם להיכנס לאתר של רגע מתוק- תוכלו לקבל שם טיפים ומתכונים מעולים . וגם לעקוב אחרי פעילויות וארועים נוספים.

6a73cdfd-6da9-4673-81b3-cf61066e183d

פאי השוקולד שהבאתי איתי לסדנה הוא פאי מענג במיוחד מלא שוקולד.
המתכון קל כייפי ומאוד טעים.
הסוד להשתמש בשוקולד אכותי עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים ,לפחות 60%.

86e32855-8198-4f31-a6ed-d41da14edae9מתכון לפאי שוקולד

תבנית פאי או רינג  בקוטר 26 ס”מ

לקלתית

200 גר’ חמאה
100 גר ‘ אבקת סוכר
300 גר’ קמח
1ביצה
מעט גרגירי וניל אופציונל

מלית

500 גר’ שוקולד מריר בעדיפות ל 60% מוצקי קקאו של עלית
400 גר’ שמנת מתוקה(ללא סוכר)

76b05b19-d7c4-427a-ab22-3d31498cdb44

צילום חנה עגיב

 

 

 

ציפוי

150 גר’ שוקולד חלב של עלית
50 גר’ שמנת מתוקה

אופן הכנת הקלתית

במיכל מעבד-מזון עם להב הגיטרה,שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים
מוסיפים ביצה.
מוסיפים את הקמח  ומערבבים יחד, מינימום ערבול, רק עד שהבצק אחיד אבל נשאר פירורי,
אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה.
מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית הפאי.
מניחים על פני הבצק יריעת רדיד אלומיניום/ ניילון נצמד עמיד בחום. שתכסה אותה ומפזרים עליה שכבה של אורז יבש משום שהבצק נוטה לעלות, להתנפח ולקבל “בטן” בזמן האפייה. האורז (או חומוס או שעועית) משמשים כמשקולת, שאינה נותנת לבצק לעלות.
אופים בחום נמוך 160 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק מתייצב וזהוב.
מסירים את המשקולת וממשיכים לאפות עוד 10 דקות עד שהקלתית אפויה היטב.

צילום חנה עגיב  פאי שוקולד

צילום חנה עגיב
פאי שוקולד

הכנת המלית

ממסים את השוקולד עם השמנת המתוקה, שופכים על הקלתית האפויה, מקררים היטב את העוגה.

הכנת הציפוי

 ממסים את שוקולד החלב יחד עם השמנת ושופכים מעל העוגה.

שומרים בקירור , כדאי להוציא מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה.

עוד מהבלוג של חנה עגיב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

חולמת

  חולמת, מתעוררת, חושבת , תוהה ,מתלבטת ,מספרת , קמה , מתארגנת , מתלבשת ,פותחת ,נתקלת ,צוחקת, מרתיחה, מכינה ,יושבת, כותבת אז מה אני כותבת לכם עכשיו ? אני כותבת לכם את החלום שלי (זה לגמרי קשור במי שנתקלתי בו בבוקר.) הבית...

תגובות

פורסם לפני 3 months
תצוגה מקדימה

היפראמזיס גראבידרום

למען כל הנשים שכדי להביא חיים עוברות גיהנום ,שמפסיקות לחיות 9 חודשים, שמקיאות ללא הפסקה שמובחלות 24 שעות ביום. שביום מחכות ללילה ובלילה מחכות  ליום. שסופרות 9 חודשים שהם 40 שבועות שהם 280 ימים שהם 6720 שעות שהם 403200 דקות שהם 24192000...

תגובות

פורסם לפני 1 month

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה