הבלוג של חנה עגיב

זכרונות מהמטבח

אני חנה עגיב נשואה לנתנאל ואמא לשבעה מופלאים. הבעלים של קייטרינג האופה הקטנה. ובית הקפה "רוזליה" שבבית שאן העתיקה .

עדכונים:

פוסטים: 5

החל מפברואר 2019

עוגת האגוזים של פסח היא עוגה רכה עדינה ועשירה, בלי טיפת קמח, שאפשר להכין גם פרווה. אפשר לקשט אותה ואפשר פשוט להגיש אותה כמו שהיא

06/04/2019

צילום :חנה עגיב

צילום :חנה עגיב

סבתא חדוה, אמא של אבא שלי, כל השנה חיכתה לפסח. ואם אצל כולם שרים בפורים “מדוע לא יחול פורים פעמיים בשבוע ?” אצלה השיר קושר לפסח. היא הייתה מנקה את הבית, יותר נכון מקרצפת אותו, מוציאה את כל הכלים הכי שווים ויפים עם דוגמת הפרחים העדינה, פורשת מפה לבנה מגוהצת ובוהקת.

צילום :חנה עגיב

צילום :חנה עגיב

ואז נכנסת למטבח להכין, לבשל ולאפות מאכלים מדהימים. את עוגת הפסח שלה היא היתה אופה בסיר פלא כזה שיושב על הגז. כל הבית מתמלא בריחות של עוגת אגוזים. ואחרי שהייתה מסיימת, הייתה הופכת את הסיר על בקבוק זכוכית כדי שהעוגה לא תיפול (תצנח). כולנו היינו מחכים ומצפים לראות אם העוגה נשארה גבוהה ויפה או שנפלה.

צילום :חנה עגיב

צילום :חנה עגיב

עוגת האגוזים של פסח היא עוגה רכה עדינה  ועשירה, בלי טיפת קמח, שאפשר להכין גם פרווה, אפשר לקשט אותה ואפשר פשוט להגיש אותה ככה.

עוגת אגוזים של פסח:

 תבנית עגולה קוטר 24 או ל2 תבניות קוגלהוף בקוטר 18

חומרים:

5 ביצים מופרדות

כוס סוכר

מעט מלח

חצי כוס שמן

כוס וחצי אגוזי מלך טחונים דק

כוס אבקת שקדים

חצי כוס קוקוס

 3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה או קורונפלור

כף נס קפה

10 גרם אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים יחד חלבונים וחצי מכמות הסוכר
עד לקבלת מרנג רך ויציב.

מקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והסוכר שנותר
מוסיפים בהדרגה את השמן .
ומקפלים את האבקות.

מקפלים פנימה את החלבון המוקצף

יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות ב170 מעלות.

ניתן לצפות בגאנש שוקולד. או בקצפת וניתן להגיש פשוט ככה. עם כוס קפה.

פסח כשר ושמח .

עוד מהבלוג של חנה עגיב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

חולמת

  חולמת, מתעוררת, חושבת , תוהה ,מתלבטת ,מספרת , קמה , מתארגנת , מתלבשת ,פותחת ,נתקלת ,צוחקת, מרתיחה, מכינה ,יושבת, כותבת אז מה אני כותבת לכם עכשיו ? אני כותבת לכם את החלום שלי (זה לגמרי קשור במי שנתקלתי בו בבוקר.) הבית...

תגובות

פורסם לפני 4 weeks
תצוגה מקדימה

האופה הקטנה

כשנולדתי הורי בחרו לי את השם "חנה" על שמה של אחות סבי. אחרי 2 דקות כבר כולם קראו לי "חנהלה". מאז שאני זוכרת את עצמי אני אוהבת מתוק מה שנקרא בפי הסבתות שלי "נאשרית". כשהתחשק לי משהו מתוק הייתי מחפשת "נאש" (אצלנו מאמינים שמי...

תגובות

פורסם לפני 2 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה