הבלוג של פטישה בסטייל

חני דקל אלבז

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח,... +עוד

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח, הנזיקין ומימוש זכויות רפואיות, בעלת משרד עו"ד בהרצליה ופעילה בתחומים אלה גם ברמה החברתית והציבורית; הפן השני – פטיש השניצל – רעיה ואם, אשר אוהבת את הביתיות, החום, המשפחתיות והשקט ואוהבת לבשל; ושני ה"פטישים" לאור נושא האסתטיקה, הטיפוח והסטיילינג – נושא שאני מאוד אוהבת. בבלוג אנסה להתייחס לשלושת הנושאים הללו ובטוחה שיהיה מעניין.

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מינואר 2017

01/04/2017

אני זוכרת מהעבר (לא זוכרת בוודאות מתי ואולי עדיין קיים היום), שהיו משתמשים במשפט “שיהיה לך יום כתום”, כדי לאחל למישהו או למישהי יום נפלא.

ואכן, בעשרה שבועות האחרונים – בחודשיים לערך האחרונים, מדי שבוע – בימי חמישי ולאחר מכן בימי שלישי, נפגשנו המשתתפים בקורס הבישול “פשוט לבשל”, של אתר סלונה בשיתוף חברת “דורות”, ויום המפגש היה תמיד יום כתום.

גם אם יום המפגש היה מתחיל כיום לא טוב, תמיד היתה הידיעה, כי אחר הצהריים יהפוך ליום כתום – בראש ובראשונה האנשים המדהימים, החוויה, הריחות, הטעמים, הצחוק, השמחה, הכיף ובעצם כל רגע היה רגע משמעותי. גם בפרקי הזמן שבין הבישולים – היו רגעים מיוחדים וחד פעמיים.

בנוסף, אסור לשכוח את החוויה של לפני בדיוק שבוע, כאשר משתתפי קורס ארגנו ערב התרמה שנקרא “פשוט לתת”, של תרומות לאמבולנס הליצנים, למימוש משאלותיהם של ילדים במצב רפואי קשה. באותו הערב הוגש אוכל חלבי אשר הוכן על ידנו, משתתפי הקורס, מעבר לתרומות האוכל והשתייה האדירות אשר הושגו. הערב היה הצלחה ענקית והוכחנו כי אנחנו גם צוות מעולה, שיכול להרים אירוע חד פעמי תוך זמן קצר.

לכן, ברור שלקורס כתום מתאים מתכון כתום.

ולכן, הבחירה בשדרוג המרק הכתום שהכנו בקורס של המנטורית המדהימה – דנית סלומון (שנקרא על ידה “מרק גזר בזנגביל ולימון”) היתה אך טבעית ומתאימה.

לפני המתכון אציין, כי השדרוג שלי הפך בעצם את המרק לבשרי, מעבר ליתר התוספות (כמו הדלעת):

המצרכים:

מעט שמן

1 בצל בינוני קלוף וקצוץ

שן אחת של בצל מטוגן של “דורות”

כ – 750 גר’ גזרים קלופים וקצוצים

1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות

מעט דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

כ – 5-6 פרוסות חזה עוף, החתוכות לקוביות

1 שן זנגביל (ג’ינג’ר) של “דורות”

רצועה גדולה של קליפת לימון (גירוד החלק הצהוב בלבד)

כ – 1 ליטר מרק צח (אם רוצים מרק דליל יותר – 1.5 ליטר)

1.5 כפית סוכר

מין מלימון אחד קטן

מלח ופלפל

20170401_124802-01

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר רחב, מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל החי והמטוגן, הגזר, הבטטה, הדלעת והג’ינג’ר ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב מדי פעם. לאחר כ – 3 דקות מוסיפים את חזה העוף, ממשיכים לערבב, למספר דקות נוסף ועד שהעוף משנה את צבעו.

20170401_133054-01

מוסיפים את קליפת הלימון, המרק צח והסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ – 25 דקות, עד שהירקות מתרככים.

מוציאים את קליפת הלימון (לא חובה), מוסיפים לסיר מיץ לימון, מלח ופלפל בהתאם לטעם. מערבלים את המרק למחית חלקה (או את הכל או רק את הירקות הופכים למחית ומחזירים לתוך הנוזל, ומגישים חם.

בתיאבון.

ולכם, בני ובנות קורס הבישול “פשוט לבשל” – אין זו פרידה אלא היכרות לחיים שלמים, שנדע תמיד בשורות טובות ונהיה תמיד בצד הנותן.

אוהבת..

FB_IMG_1488384775672-01

עוד מהבלוג של פטישה בסטייל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פיצווח - פיצה על מלוואח

וולנטיין, חג האהבה, איטליה – מדינה יפהפייה שעבורי מסמלת אהבה ושמחה וכמובן –אוכל מושלם. אני משוכנעת שאצל ילדיי, בדרך מסוימת, "התגנב" לו הגן האיטלקי, שכן האוכל האהוב עליהם ביותר הוא האוכל האיטלקי (גם עלי ועל בעלי), כשהפיצה –...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פצפוצי פורים

"חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים, מסכות, רעשנים, שירים וריקודים...". עבורי חג הפורים מסמל שמחה, צהלה, צבעוניות, ילדות, אהבה ונתינה, כחלק בלתי נפרד מהנתינה שלי כל השנה. כל שנה, לפני החג, אני מתמלאת התרגשות וסקרנות, כחלק מהכנת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה