הבלוג של פטישה בסטייל

חני דקל אלבז

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח,... +עוד

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח, הנזיקין ומימוש זכויות רפואיות, בעלת משרד עו"ד בהרצליה ופעילה בתחומים אלה גם ברמה החברתית והציבורית; הפן השני – פטיש השניצל – רעיה ואם, אשר אוהבת את הביתיות, החום, המשפחתיות והשקט ואוהבת לבשל; ושני ה"פטישים" לאור נושא האסתטיקה, הטיפוח והסטיילינג – נושא שאני מאוד אוהבת. בבלוג אנסה להתייחס לשלושת הנושאים הללו ובטוחה שיהיה מעניין.

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מינואר 2017

כמי שאירחה כבר מספר פעמים בחג הפסח, לרבות בליל הסדר, תמיד עולה השאלה, מה להכין כמנה ראשונה, כאשר ברוב המקרים הכוונה היא לגזרת הדגים.

בילדותי, האופציות לסוגי הדגים לא היו רבות כל כך, בלשון ההמעטה. בליל הסדר בפרט ובחגים בכלל המנה הקבועה היתה מנת ה”גפילטע – פיש”, מדג הקרפיון (המנה שאני הכי אוהבת ומתגעגעת), כאשר לאחר מכן נוספו גם דג האמנון ודג נסיכת הנילוס (שהיתה לתקופה להיט במחוזותנו).

ברבות הימים, לאחר שנפגשתי עם בעלי וביתר שאת לאחר שהפכתי אמא – נוצר הצורך במציאת מתכון חלופי לדגים.

אצל משפחתו של בעלי, אוכלים דג בקביעות בכל שישי בערב ובאופן מפתיע, ילדיי התרגלו לאכול דגים מילדות ומאוד אוהבים דגים, אך לא כ”גפילטע פיש” (איפה הגנים???).

בנוסף, מגוון הדגים הקיים היום הוא רחב ולכן האופציות להכין דגים הן רבות.

אך, אני חיפשתי מתכון שיהיה טעים, פשוט ומהיר להכנה, ואשר הילדים יאהבו (שכן ילדים, בדרך כלל, אוהבים אוכל פשוט יחסית).

המתכון שהבאתי כאן, מתאים לכל ימות השנה, ולאו דווקא לחג הפסח או לחגים בכלל, ואנחנו מכינים אותו הרבה פעמים ביום שישי בערב, עם תוספת והמנה היא מושלמת. המיוחד במתכון הוא, שעל אף פשטותו, הוא מתכון חגיגי מאוד והשבחים שמקבלים על הכנתו הם תמיד אינסופיים.

הטיפ הראשון הוא, שהדג יהיה טרי (לרוב אני לא מכינה דגים קפואים), והמתכון מתאים רק לדג פרוס לפרוסות, ולא לדג שלם.

תמונות ההמחשה הן מדג מוסר ים, אך המתכון מתאים גם לדגים נוספים, לרבות דג הסלמון, כשהוא פרוס לפרוסות.

הטיפ השני הוא, שלאחר שאני שוטפת היטב את פרוסות הדגים ומייבשת אותן, אני ממליחה אותן מכל צידן ושופכת עליהן מיץ מלימון סחוט, מכל צידן, ואז נותנת להן להיות במשרה זה כמחצית השעה.

20170324_211447-01

הטיפ הנוסף הוא, להכין את הדג בסמוך לארוחה, כדי שהדג לא יתייבש.

כרבע שעה לפני הארוחה, אני מחממת מעט שמן במחבת גבוה יחסית עם מכסה (סוטאז’), ואחרי שמתחיל ברתיחה, אני מוסיפה מספר שיני שום, מקולפות ושלמות, או חתוכות בחתיכות גסות וכן שתיים – שלוש שיני שום של “דורות”.

20170324_204048-01

לאחר שהשום מצהיב, אני מפזרת את חתיכות הדג בתוך המחבת ומטגנת אותן מעט, משני צידן, עד שמשנות את צבען.

בסיום הטיגון, אני מוסיפה כחצי כוס יין לבן, סוגרת המכסה, ונותנת לדגים להתבשל על אש בינונית כרבע שעה.

בתיאבון וחג שמח, בו נצא מעבדות לחירות, בכל התחומים.

Screenshot_2017-03-25-16-52-54-01

עוד מהבלוג של פטישה בסטייל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פיצווח - פיצה על מלוואח

וולנטיין, חג האהבה, איטליה – מדינה יפהפייה שעבורי מסמלת אהבה ושמחה וכמובן –אוכל מושלם. אני משוכנעת שאצל ילדיי, בדרך מסוימת, "התגנב" לו הגן האיטלקי, שכן האוכל האהוב עליהם ביותר הוא האוכל האיטלקי (גם עלי ועל בעלי), כשהפיצה –...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פצפוצי פורים

"חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים, מסכות, רעשנים, שירים וריקודים...". עבורי חג הפורים מסמל שמחה, צהלה, צבעוניות, ילדות, אהבה ונתינה, כחלק בלתי נפרד מהנתינה שלי כל השנה. כל שנה, לפני החג, אני מתמלאת התרגשות וסקרנות, כחלק מהכנת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה