הבלוג של פטישה בסטייל

חני דקל אלבז

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח,... +עוד

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח, הנזיקין ומימוש זכויות רפואיות, בעלת משרד עו"ד בהרצליה ופעילה בתחומים אלה גם ברמה החברתית והציבורית; הפן השני – פטיש השניצל – רעיה ואם, אשר אוהבת את הביתיות, החום, המשפחתיות והשקט ואוהבת לבשל; ושני ה"פטישים" לאור נושא האסתטיקה, הטיפוח והסטיילינג – נושא שאני מאוד אוהבת. בבלוג אנסה להתייחס לשלושת הנושאים הללו ובטוחה שיהיה מעניין.

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 1

החל מינואר 2017

בכנות, כשהצהירו בקבוצת “פשוט לבשל”, שהמשימה הבאה היא הכנת תוספת, הרגשתי מעט חסרת אונים –  באיזו תוספת אבחר?.

מיד, ניסיתי להיזכר ולסרוק בראשי אחר תוספות מיוחדות, מפוצצות, מנקרות עיניים ומורכבות, בהן נתקלתי במהלך השנים, כמארחת או כמתארחת.

אכן, התוספות בהן נתקלתי ואשר אותן טעמתי במהלך חיי הינן רבות ומגוונות, אך לא הרגשתי שלמה עם כל בחירה שכזו והחלטתי להתחבר לאותנטיות, לפשטות ולשורשים, ומבחינתי – התוספת המושלמת היא תבשיל ירקות פשוט יחסית להכנה, צבעוני וטעים, שנקרא “גיבץ’”.

אני מודה, השם “גיבץ’” לא מעורר תיאבון, אך זהו השם הפולני האותנטי שבסך הכל מתאר תבשיל ירקות טעים מאוד ומאוד פרקטי, שכן ניתן להגישו לבד אך גם כתוספת לכמעט כל תוספת אחרת – אורז, פירה, פסטה וכו’.

לפני שארשום ת המתכון אציין, שהירקות שארשום הינם המלצה, ניתן להכניס כמעט כל ירק והגיוון האפשרי הוא אינסופי, תלוי בטעם ובזמינות.

אני חותכת לקוביות בינוניות ושמה בקערה גדולה: 2 קישואים, 4 תפוחי אדמה בינוניים (ילדיי אוהבים הרבה), בטטה, 2 גזרים, גמבה אחת, עגבניה אחת. בנוסף, אני מוסיפה מעט ירקות קפואים לפי מה שיש לי בבית באותו הרגע (אפונה, תירס ולקטי ירקות מסוגים שונים).

20170317_120314-01

אחרי שסיימתי לחתוך את כל הירקות הרצויים, אני מטגנת בסיר גדול 4 שיני שום חתוכות או 2 שיני שום קפואות של “דורות”, בצל גדול קצוץ ושן בצל מטוגן של “דורות”.

מי שאוהב, ניתן להוסיף גם קוביית שמיר של “דורות” וכן קוביית פטרוזיליה. לאחר טיגון קצר, אני מוסיפה את הירקות החתוכים (לא להיבהל, במהלך הבישול, נפח הירקות יורד בחצי).

לאחר ערבוב של כחמש דקות של הירקות, אני מוסיפה קופסה של רסק עגבניות, מעט מים רותחים וסוגרת את התיק לכחצי שעה – 40 דקות (עד שהירקות מתרככים). במהלך הבישול, יש להוסיף פלפל שחור, מלח ופפריקה, לפי הטעם.

בתיאבון.

20170317_130745-01

עוד מהבלוג של פטישה בסטייל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 months
תצוגה מקדימה

פיצווח - פיצה על מלוואח

וולנטיין, חג האהבה, איטליה – מדינה יפהפייה שעבורי מסמלת אהבה ושמחה וכמובן –אוכל מושלם. אני משוכנעת שאצל ילדיי, בדרך מסוימת, "התגנב" לו הגן האיטלקי, שכן האוכל האהוב עליהם ביותר הוא האוכל האיטלקי (גם עלי ועל בעלי), כשהפיצה –...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

פצפוצי פורים

"חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים, מסכות, רעשנים, שירים וריקודים...". עבורי חג הפורים מסמל שמחה, צהלה, צבעוניות, ילדות, אהבה ונתינה, כחלק בלתי נפרד מהנתינה שלי כל השנה. כל שנה, לפני החג, אני מתמלאת התרגשות וסקרנות, כחלק מהכנת...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה