הבלוג של פטישה בסטייל

חני דקל אלבז

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח,... +עוד

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח, הנזיקין ומימוש זכויות רפואיות, בעלת משרד עו"ד בהרצליה ופעילה בתחומים אלה גם ברמה החברתית והציבורית; הפן השני – פטיש השניצל – רעיה ואם, אשר אוהבת את הביתיות, החום, המשפחתיות והשקט ואוהבת לבשל; ושני ה"פטישים" לאור נושא האסתטיקה, הטיפוח והסטיילינג – נושא שאני מאוד אוהבת. בבלוג אנסה להתייחס לשלושת הנושאים הללו ובטוחה שיהיה מעניין.

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מינואר 2017

לנו, המבוגרים, ההבדל בין קציצה להמבורגר נראה קטן, שולי ולעיתים – כלא קיים. אך, עבור רוב הילדים וילדיי בפרט, ההבדל הוא עצום והוא יכריע אם זה אכיל ואם זה טעים… בניי, במיוחד הצעיר שבהם, לא אוהב כל כך קציצות, אך מאודדד אוהב המבורגרים, ואם זה מגיע עם לחמניית המבורגר, ירקות חתוכים וצ’יפס – קנית את עולמו..

אז, כאמא דאגנית (ומעט פולניה), כדי שילדיי יאכלו גם בשר אדום, במהלך השנים ניסיתי למצוא דרך ומתכון, שיגרום לקציצה להיראות ושטעמה יהיה כמו של המבורגר, והכי חשוב – שילדיי יאהבו.

אז, אחרי בדיקות, בירורים, שיחות, טעימות וגם כישלונות – להלן המתכון לתחפושת של הקציצה, לכבוד חג הפורים, הקציצה שהתחפשה להמבורגר, מתכון שילדיי אוהבים, ומבחינתי – הוא המנצח.

לפני המתכון, יש לשים לב שאת הביצה לא שמים בתערובת אלא בסוף, כציפוי. בנוסף, הכמויות הן לפי הטעם והמרקם).

 20170308_193036-01

והנה המתכון:

מערבבים 750 גר’ בשר טחון (בקר, הודו או עירוב של שניהם) עם מעט שמן, מעט מים קרים, פטרוזיליה קצוצה או 2 קוביות פטרוזיליה של “דורות”, 2 שיניים קצוצות של שום או 2 קוביות שום קפוא של “דורות”, בצל קצוץ דק או 2-3 קוביות של בצל מטוגן של “דורות”, מעט פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, מעט מלח ופירורי לחם.

אם התערובת דלילה מדי – מומלץ להוסיף מעט פירורי לחם, ואם יבשה מדי – מעט מים ומעט שמן.

על התערובת להיות לא דלילה מדי ולא יבשה מדי.

נותנים לתערובת “לנוח” כחצי שעה במקרר, כדי שתגובש ותאוחד.

אחרי שהתערובת נחה במקרר, טורפים ביצה ושמים על צלחת נפרדת מעט פירורי לחם.

לוקחים בכל פעם כף מהתערובת, יוצרים מן אליפסה (שתיראה כמו המבורגר קטן), טובלים בביצה ולאחר – מכן – בפירורים ומטגנים..

דרך נוספת – היא ליצור מהתערובת צורות המבורגרים גדולים יותר, וכשהם מצופים בביצה ובפירורי לחם – שמים על תבנית המרופדת בנייר אפייה – ולתנור, חום של 180 מעלות, לכ – 40 דקות.

בתיאבון.

עוד מהבלוג של פטישה בסטייל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פיצווח - פיצה על מלוואח

וולנטיין, חג האהבה, איטליה – מדינה יפהפייה שעבורי מסמלת אהבה ושמחה וכמובן –אוכל מושלם. אני משוכנעת שאצל ילדיי, בדרך מסוימת, "התגנב" לו הגן האיטלקי, שכן האוכל האהוב עליהם ביותר הוא האוכל האיטלקי (גם עלי ועל בעלי), כשהפיצה –...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פצפוצי פורים

"חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים, מסכות, רעשנים, שירים וריקודים...". עבורי חג הפורים מסמל שמחה, צהלה, צבעוניות, ילדות, אהבה ונתינה, כחלק בלתי נפרד מהנתינה שלי כל השנה. כל שנה, לפני החג, אני מתמלאת התרגשות וסקרנות, כחלק מהכנת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה