פטישה בסטייל

הבלוג של פטישה בסטייל

חני דקל אלבז

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח,... +עוד

נעים מאוד, שמי חני דקל אלבז, נשואה באושר ואמא לשני בנים מדהימים – בן 14.5 ובן 10. בחיי אני פטישה בסטייל – לא מפני שאני מתנשאת, "עפה על עצמי" בסלנג, אלא מפני שפן אחד של חיי הוא פטיש הצדק - אני עו"ד משנת 2000 בתחום הביטוח, הנזיקין ומימוש זכויות רפואיות, בעלת משרד עו"ד בהרצליה ופעילה בתחומים אלה גם ברמה החברתית והציבורית; הפן השני – פטיש השניצל – רעיה ואם, אשר אוהבת את הביתיות, החום, המשפחתיות והשקט ואוהבת לבשל; ושני ה"פטישים" לאור נושא האסתטיקה, הטיפוח והסטיילינג – נושא שאני מאוד אוהבת. בבלוג אנסה להתייחס לשלושת הנושאים הללו ובטוחה שיהיה מעניין.

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 1

החל מינואר 2017

  • פטישה בסטייל

    בישול כתום

    תצוגה מקדימה

    אני זוכרת מהעבר (לא זוכרת בוודאות מתי ואולי עדיין קיים היום), שהיו משתמשים במשפט “שיהיה לך יום כתום”, כדי לאחל למישהו או למישהי יום נפלא. ואכן, בעשרה שבועות האחרונים – בחודשיים לערך האחרונים, מדי שבוע – בימי חמישי ולאחר מכן בימי שלישי, נפגשנו המשתתפים בקורס הבישול “פשוט לבשל”, של אתר סלונה בשיתוף חברת “דורות”,...

    תגובות

    פורסם לפני 8 months
  • פטישה בסטייל

    מתכון פשוט וטעים לדגים במחבת, גם כשיר לפסח

    תצוגה מקדימה

    כמי שאירחה כבר מספר פעמים בחג הפסח, לרבות בליל הסדר, תמיד עולה השאלה, מה להכין כמנה ראשונה, כאשר ברוב המקרים הכוונה היא לגזרת הדגים. בילדותי, האופציות לסוגי הדגים לא היו רבות כל כך, בלשון ההמעטה. בליל הסדר בפרט ובחגים בכלל המנה הקבועה היתה מנת ה”גפילטע – פיש”, מדג הקרפיון (המנה שאני הכי אוהבת ומתגעגעת), כאשר ...

    תגובות

    פורסם לפני 8 months
  • פטישה בסטייל

    תבשיל ירקות פשוט להכנה, צבעוני וטעים

    תצוגה מקדימה

    בכנות, כשהצהירו בקבוצת “פשוט לבשל”, שהמשימה הבאה היא הכנת תוספת, הרגשתי מעט חסרת אונים –  באיזו תוספת אבחר?. מיד, ניסיתי להיזכר ולסרוק בראשי אחר תוספות מיוחדות, מפוצצות, מנקרות עיניים ומורכבות, בהן נתקלתי במהלך השנים, כמארחת או כמתארחת. אכן, התוספות בהן נתקלתי ואשר אותן טעמתי במהלך חיי הינן רבות ומגוונות, אך לא הרגשתי שלמה...

    תגובות

    פורסם לפני 8 months
  • פטישה בסטייל

    הקציצה שהיא המבורגר

    תצוגה מקדימה

    לנו, המבוגרים, ההבדל בין קציצה להמבורגר נראה קטן, שולי ולעיתים – כלא קיים. אך, עבור רוב הילדים וילדיי בפרט, ההבדל הוא עצום והוא יכריע אם זה אכיל ואם זה טעים… בניי, במיוחד הצעיר שבהם, לא אוהב כל כך קציצות, אך מאודדד אוהב המבורגרים, ואם זה מגיע עם לחמניית המבורגר, ירקות חתוכים וצ’יפס – קנית את ...

    תגובות

    פורסם לפני 8 months
  • פטישה בסטייל

    פצפוצי פורים

    תצוגה מקדימה

    “חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים, מסכות, רעשנים, שירים וריקודים…”. עבורי חג הפורים מסמל שמחה, צהלה, צבעוניות, ילדות, אהבה ונתינה, כחלק בלתי נפרד מהנתינה שלי כל השנה. כל שנה, לפני החג, אני מתמלאת התרגשות וסקרנות, כחלק מהכנת משלוחי המנות השונים: מה להכין, מה לקנות, באיזו קופסה, איזו ברכה לכתוב וכו’… כשהתבקשתי להכין משלוח...

    תגובות

    פורסם לפני 9 months
  • פטישה בסטייל

    סלט משפחתי

    תצוגה מקדימה

    מחר מצוין יום המשפחה (שהיה בעבר יום האם ונלקח מאיתנו, האמהות…) ואין, לדעתי, כמו סלט כביטוי למאכל משפחתי, מאחד, מגבש ואשר במסגרתו לכל אחד מבני המשפחה יכול להיות ביטוי להעדפותיו. בעבר, בצעירותי, המילה “סלט” עוררה אצלי תחושת דלות, חוסר חשק וביטוי לאוכל אשר אינו טעים ואינו משביע. וזאת, למעט סלט פירות, אשר הוגש בילדותי פעמים ...

    תגובות

    פורסם לפני 9 months
  • פטישה בסטייל

    תפוחי אדמה ממולאים בסגנון ספרדי

    תצוגה מקדימה

    המשימה השבועית של הקורס בו זכיתי להיות חלק, “פשוט לבשל”, היא תפוחי אדמה. לכאורה, המשימה הקלה ביותר עבורי, שכן האוכל המועדף על ילדיי הוא תפוחי אדמה, בכל צורה שהיא (שהמועדפת, איך לא – הצ’יפס). אבל, כשהתעמקתי באפשרויות – עלתה האפשרות שמשלבת הן את אהבת ילדיי – הדבר החשוב ביותר והן את לחמתי היקרה, שתיבדל לחיים ...

    תגובות

    פורסם לפני 9 months
  • פטישה בסטייל

    פיצווח - פיצה על מלוואח

    תצוגה מקדימה

    וולנטיין, חג האהבה, איטליה – מדינה יפהפייה שעבורי מסמלת אהבה ושמחה וכמובן –אוכל מושלם. אני משוכנעת שאצל ילדיי, בדרך מסוימת, “התגנב” לו הגן האיטלקי, שכן האוכל האהוב עליהם ביותר הוא האוכל האיטלקי (גם עלי ועל בעלי), כשהפיצה – במקום הראשון. אבל, בכל זאת, אנחנו לא באיטליה ופה יש מטלות אינסופיות – ילדים, בעל, עבודה, כביסות, ...

    תגובות

    פורסם לפני 9 months
  • פטישה בסטייל

    הצילו בצק

    תצוגה מקדימה

    במהלך השנים אני למדה מדי יום ביומו, שכדאי לנסות ולהתנסות, לא לפחד מכישלון ומאכזבה, מקסימום – יצליח. כל השנים פחדתי מלהכין בצק – שלא יתפח, שיידבק, שיצא יבש, שיצא קשה, שלא יצא טעים וכו’. השבוע, אחרי שיעור ראשון בקורס “פשוט לבשל”, במסגרתו למדנו והתנסינו בהכנת בצקים מסוגים שונים, החלטתי לנסות. רכשתי את כל המצרכים להכנת ...

    תגובות

    פורסם לפני 9 months
  • פטישה בסטייל

    קורס בישול פשוט - מה אני עושה כאן

    תצוגה מקדימה

    אחרי שהפכתי לאמא, תכננתי שבבוא היום, אשב עם אימי ז”ל, והיא תלמד אותי מתכונים וטיפים מהאוכל שהכינה שכל כך אהבתי. לצערי, לא הספקתי, לא הספקתי. אימי ז”ל נפטרה לפני כארבע וחצי שנים, בגיל 62 בלבד, ממחלת הסרטן תוך כחודשיים בלבד מרגע הגילוי. מאז, למדתי הרבה תובנות וביניהן את התובנה החשובה של לא לתכנן שום דבר ...

    תגובות

    פורסם לפני 10 months

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה