הבלוג של לייזה פאנלים

לייזה פאנלים – יומן מסע קטן של עקרת בית גדולה

מגדלת בעל, 4 ילדים וכלבה שעירה מאוד במרחבים הפתוחים והאינסופיים של תל אביב. משרבבת קללות בשקט שהילדים לא ישמעו. מאוד אוהבת לבשל ואוטוטו חוזרת להתעמל. הכנסו לבלוג החדש שלי lizapanelim.com

עדכונים:

פוסטים: 110

החל ממרץ 2011

הכנסו עכשיו לבלוג החדש שלי

כמעט בכל בית שאני מכירה, קיים הטיפוס “האוגר” והטיפוס “המשחרר”.
במסגרת המהפכה המתחוללת בביתנו – שיפוצים תוך כדי חיים.
מצאתי שהגיע הזמן לאוורר להיפטר ולעשות סדר פסח בחורף.

בגלל שאני הטיפוס “המשחרר” לקחתי אחריות.
בשבת האחרונה, הפקדתי את הילדים אצל חברים ודרשתי מה”אוגר” החי לצידי, הבעל שם טוב, שיתחיל לשחרר ולזרוק.
“צריך לדעת להיפרד” אני אומרת לו בעדינות מיטיבה.
כן, הבעש”ט אוגר שומר ונוצר כל ג’ינס מהוה ובלוי מתקופת התיכון, כי מבחינתו, עדיין קיים צ’אנס שהוא הולך לקרוע את העיר ולקיים את השילוש הבְּ”תִּי הקדוש: בירות – באנגים – בחורות!
שלא לדבר על אוסף קלטות, תקליטים, דיסקים, חולצות ונעליים. הוֹ כמה נעליים.
אני מסתכלת על הערימה רק חסרות לו נעלי “צעד ראשון” וההיסטוריה בתלת מימד הולכת לפניו.
“לא להאמין כמה נעליים יש לך, לא סתם הפכו את הבית על אימלדה מרקוס, תתחיל למזער” אני מאיימת.
“על מה את מדברת כל נעל פה אני ממש צריך” הוא מגן על שמוּרת נעליו
“כן?” אני ממשיכה “אול סטאר ודר’ מרטינס? לאן בדיוק תלך איתם? להשבעה בצופים?”
“ומה עם הכבדבדות האלה?” אני מחזיקה את ארנבות נעליו
“מה קרה לך? זה נעלי שטח”
“הלו מקגיאוור! נעלי שטח? הצילו, העם במתח”.
כנראה שעם הלגלוג על השטח עברתי את הגבול!
הוא נועל אותם בהתרסה ואומר:
“בואי! עכשיו יוצאים לשטח”
“מה? ממתי אתה ספונטני?” אני נבהלת “חוצמזה, גשם בחוץ וקר ואנחנו צריכים לגמור למיין ולנקות ו..”
הוא מניף לכיווני את המעיל שמתלבש בול על הפה המקשקש שלי
“יאללה החוצה!”
“טוב נּו” אני לוחשת בארצה של כלבה מאולפת.

המדינה קטנה. אני זורמת ומתענגת על שעה וחצי של מוסיקת דרכים ונוף מתחלף.
אנחנו נכנסים למעבה היער בג’יפ “חצי דוֹסים” שלנו. (רק 6 מקומות ישיבה, בדוסים מלא יש 12)
הכל בּוֹצי וקפיצי
“לא נתקע?” אני מתחילה לחשוש ולחפור חרדות באדמה
“לא!” הוא חותך נחרץ “נעלה לג’אבל ההוא ונשתה תה קטן עם חליטות שנקטוף מהאיזור”
“ג’אבל?” אִיז דָאט יוּ? אני שואלת ספק צוחקת ספק נרעדת
הגבריות של הבעש”ט פורצת במלוא אונה רק חסרה סיגריה בפה ואפשר לצאת ל”ראלי דקאר”
הגענו ליעד השמש ליטפה קטנות, מזגנו תה ושתינו את הטבע ישר לריאות.
מזווית העין אני קולטת כרבולת.
“תרנגולות” קפצתי משמחה למראה פלא הבריאה שניקר באמצע היער, פרטיזניות מקרקרות. מדהים.
דלקתי עקבים אחריהן וצעקתי לבעש”ט מרחוק
“יואו אתה לא מאמין, בוא תראה.. הטילו כאן ביצים”.
אספתי שתיים, הייתי חייבת להרגיש טעם של חופש אמיתי בוקע מביצים.

אנחנו יורדים את ההר בג’יפ ואז במלוא הרוח הגברית הנושבת אני שומעת את ה”חצי דוסים” שלנו משמיע גניחות שקיעה. הבעש”ט מנסה לתמרן ולהוציא אותו מהבוץ ולא ממש מצליח.
הוא יורד מהרכב לראות איפה התקלה כשפתאום אני שומעת “פּלָאק” ועוד “פְּלאק”.
“אינעל אבוק” הוא מרסס בעצבים.
אני מסתכלת על הבעש”ט מסתכל בתדהמה על נעליו.
צמד סוליות השטח שלו הכריז עצמאות, ניתק עצמו מגוף הנעל, נשאר מאחור, שקוע ותקוע עמוק בבוץ.
אני צוחקת.
הוא מוריד את שאריות הנעליים וקובר את עליבותן בשטח.

כשאנחנו נכנסים הביתה אחרי ששרדנו וחולצנו מהטבע הפראי,  הוא יחף ויודע שאין ברירה, הוא חייב לשחרר.
“בשביל מהפכה צריך ביצים!” אני מפתגמת
אתה תדלל את האוסף בגבורה ובינתיים אני אכין לנו אוכל מהפכות אמיתי.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק

_MG_5384

שקשוקת מהפכות מביצי חופש – הכי טעימה שיש:

אני את השקשוקה שלי אוהבת עם עגבניות אמיתיות לחלוטין מעט רסק! וללא בצל!
אבל עם שפע שום ושמן זית . שפע של שום זה הקונץ וההבדל בין שקשוקה טובה לשקשוקה אליפות!!!!

4 עגבניות בשלות
8  ומעלה שיני שום טרי קצוץ
רסק קטן בבלנדר עם רבע כוס שמן זית 3 שיני שום כף סוכר וכפית מלח וחצי כוס מים.
ביצים לפי גודל המחבת
צ’ילי צ’ה גוואראי חריף של לוחמי חופש אמיתיים
כף פפריקה חריפה או מתוקה.
או פלפל ירוק חריף
תוספות מומלצות לשקשוקה:
# כל החלק למעלה הוא חובה בשקשוקה שתהיה טעימה. הכלל הרבה שום, הרבה עגבניות וביצים. החלק התחתון הוא המלצה לשחק עם השקשוקה כמו שמשחקים עם פיצה. קומפרנדה?
מוצרלה או פרמז’ן בוקצ’יני דה בופאלו או כל גבינה (לא חובה)
עגבניות מיובשות פזורות על התענוג או צלפים או סרדינים או אנשובי או זיתים בקיצור כל מה שאתם אוהבים יעבוד תענוגות במידה על השקשוקה
עשבי תיבול (לא חובה)

אופן ההכנה:
במחבת לא חמה (אם המחבת לוהטת השום יפריש מרירות)!! עם רבע כוס שמן זית נטגן את העגבניות שלנו עם 8 שיני שום נוסיף את הרסק שהכנו בבלנדר (רסק עם סוכר, כפית מלח , שלוש כפות שמן זית, פפריקה , מים ושיני שום).
נוסיף חצי כוס מים וניתן לרוטב לרתוח,להצטמצם ולהתאחד.
נוסיף תבלינים , נטעם נתקן תיבול. נוסיף את הביצים ואז את התוספות לשקשוקה עם עשבי תיבול
אפשר להוסיף ולפורר גבינה כמו מוצרלה,  קשקבל, גאודה,מלוחה מה שיש, צלפים, סרדינים זיתיםאפשר קצת ירוקים טימין או בזיליקום, אפילו רוקט או אורגנו ישבו יפה ויוסיפו צבע) הבנו לא?
אם מכסים את המחבת,כדאי להיות ליד המחבת שלא יתייבשו הביצים חלילה, צריך לכסות למעט מאוד זמן!!!

הכנסו עכשיו לבלוג החדש שלי

_MG_4159
שקשוקה עם עלי רוקט

_MG_5381

 

_MG_5385
עם צלפים עגבניות מיובשות מוצרלה ואורגנו. הכי טעים עם לחם לבן או חלה.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה