הבלוג של לייזה פאנלים

לייזה פאנלים – יומן מסע קטן של עקרת בית גדולה

מגדלת בעל, 4 ילדים וכלבה שעירה מאוד במרחבים הפתוחים והאינסופיים של תל אביב. משרבבת קללות בשקט שהילדים לא ישמעו. מאוד אוהבת לבשל ואוטוטו חוזרת להתעמל. הכנסו לבלוג החדש שלי lizapanelim.com

עדכונים:

פוסטים: 110

החל ממרץ 2011

3aeee501-31fe-473a-8b01-8cc334a9883c

לפני כמה ימים ראיתי את הסרט על האוורסט, מאז הכוכב הזה של הסרט, ההר, לא עוזב אותי.
חדרה להכרתי הרכה ההבנה שכנראה לעולם לא אעלה על ההר הזה. סופית.
סופות, גשמים, מפולות שלג, חוסר חמצן, עליות תלולות, מעבר על פני תהום, מצבים פסיכולוגיים פסיכים.
“אמאאאאאא. אין מצב”
צרחתי למסך.
על הבוקר עדכנתי את הבעש”ט שכנראה אני יורדת מההר הזה
“איזה הר?” עשה עצמו מתעניין תוך כדי התכוננות ליציאה מהבית
“האוורסט, מה איזה הר?”
“מה את אומרת?” ענה חצי מחייך
“אני חי עם מטפסת הרים עם כובשת פסגות ואפילו לא ידעתי על זה? שמעתם ילדים, אימא כנראה לא תטפס על האוורסט”
“רק שתדע, יש דברים שתייקתי בדפדפות האלה בראש ובחיי שהאמנתי שמתישהו יקרו”
“את מצחיקה את יודעת” ולפני שהספקתי להתגונן הוא העלה אוקטבה
“כולם לאוטו, ההסעה לבית ספר יוצאת עכשיו”
כולם נטרקו החוצה לא לפני שהוא זרק לי
“האמת את טובה בלטפס,….” הרים להנחתה מתגרה ונעלם.
ושוב אני בוואקום של הבית, משחזרת את הסרט הזה שתכלס, אין בו איזה סיפור גדול, הוא לא מצחיק, הוא לא מרגש, אבל הוא בודק גבולות.
ולבדוק גבולות זה משהו שגם בגיל שלי צריך לרפרש ולבדוק האם הגבול עדיין רלוונטי.

לפני חמש שנים בדיוק בדקתי אחד.
יצאתי לדרך חדשה.
זאת אומרת לא יצאתי לשום דרך חדשה, נשארתי בבית.
אחרי 15 שנות עבודה כשכירה במשרד,
אחרי 15 שנים שכל בוקר התלבשתי, התאפרתי, פיזרתי והגעתי לעבודה בתשע אפס אפס.
מצאתי את עצמי כל בוקר מבשלת, מכבסת, מקפלת, מניקה, מסדרת, מאווררת, שוטפת, מטיילת עם תינוקת בעגלה,מפטפטת פטפוטי ביסקוויטים עם מטפלות בגינות מתנדנדות, חוזרת הביתה, ואז השיא, אמבטיה לקטנה פלוס צהריים לגדולים, עוד קצת כלים, מעבירה עוד פעם סמרטוט, נראית כמו סמרטוט.
החברות שלי שכללו קריירות, חידדו משכורות והפכו למנהלות בכירות .
ואתם יודעים מה, לאט לאט גם אני השתכללתי, גם אני הפכתי למנהלת.
מנהלת משק בית בכירה. עקרת בית גדולה.
עם הר כביסה שאמנם לא תמיד הצלחתי לטפס עליו.
אבל הייתי מודעת שהוא קיים ואני חייבת לכבוש אותו.
לא הכל היה ורודי (חולצה אדומה בכביסה לבנה) ולא הכל היה עם נצנצים (שנדבקו לי מהטוטו והיצירות הדביקות מהגן)
ובאמת באחד הרגעים האלה (שהפכו לרצף מתמשך) של קיטורים ורחמים עצמיים שאלות כמו מי אני? מה אני? איבדתי את האני?  אמר הבעש”ט
“למה שרק אני אהנה מהקיטורים שלך, תפתחי בלוג שכולם יהנו”
ובניגוד לרוב הפעמים שאני לא  ממש מקשיבה להצעות  ייעול מהאיש ממול, הקשבתי  ופתחתי בלוג ,
במקום לקטר רק למישהו אחד, קיטרתי להמון והם ביקשו עוד
במקום לבשל רק לבית, בישלתי להמון והם ביקשו עוד.
והעוד עוד עוד הזה היו דחיפות קטנות למעלה, לאגו הקטן והמתחזק שלי, נתנו דרייב עצום.
תפסתי את הרגעים היומיים , צירפתי לרגעים האבסורדיים האלה גם את ארוחות צהריים שבישלתי.
והנה אני כאן
עם ספר.
מי חלם על ספר תגידו לי????
מי חלם על התפתחות אישית, גדילה והצמחה של משהו שהוא רק שלי??
מי חלם?
אז אולי לא טיפסתי על הר
בטח לא על האוורסט.
אבל יש מצב שהגעתי לפסגה של גבעת נפוליאון.

אז קבלו אותו, ועכשיו הוא אפילו במחיר מיוחד. לפרטים לחצו כאן

מתוך הספר שלי  דגתי לכם מתכון הכי הכי לפסח:  חגיגי יפהפה אוורירי מהודר נהדר טעים קל קל קל מה צריך עוד?

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק

y3umfzsyfzs8p3wbcjp

בוואריה קלאסיקו לפסח

לבסיס:

250 גרם (שרוול) ביסקווטים  כשר לפסח, כמה פולסים בבלנדוש עם 50 גר’ חמאה מומסת להדק להדק להדק – לשמור בינתיים במקרר

לקרם:

11/2 שקיות (20 גרם) ג’לטין

11/2 כוסות (360 מ”ל) חלב

4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות

1/2-3/4 כוס (100-150 גרם) סוכר

2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה

כף שטוחה של פודינג וניל (אם תשימו יותר, זה הורג את הבוואריה. שטוחה

כף תמצית וניל

2 שקיות סוכר וניל

כף סוכר

לקישוט:

חופן אגוזי מלך, שבורים

סירופ שוקולד

תבנית בגודל 27x40 ס”מ

1. נכין את הבסיס: 250 גרם (שרוול) ביסקווטים  כשר לפסח, כמה פולסים בבלנדוש עם 50 גר’ חמאה מומסת להדק להדק להדק – לשמור בינתיים במקרר

2. נכין את הקרם: נערבב בקלחת או בסיר קטן את הג’לטין עם החלב במשך 5 דקות, ניתן לו לספוח את החלב ולהתרכך. נדליק להבה קטנה ונחמם עד לסף רתיחה. נכבה מייד, נבחש היטב ונצנן.

3. נוסיף לתערובת החלב את החלמונים וכף מהסוכר ונערבב עד שייטמעו היטב, זה דליל וזה בסדר.

4. נקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג, תמצית הווניל וסוכר הווניל לקבלת קצפת אוורירית. נעביר לכלי אחר, נכסה בניילון ונעביר למקרר.

5. נקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב.

6. נאחד בהדרגה את הקצף עם תערובת החלב והג’לטין, נקפל פנימה את הקצפת ונערבב לקבלת קרם אחיד.

7. נרכיב את העוגה: ניצוק את הקרם על הביסקווטים שבתבנית, נכסה בניילון ונעביר למקרר ל-3 שעות.

8. כשמתייצב יפה כזה, נוסיף את אגוזי המלך וסירופ השוקולד ונגיש.

בוואריה פטנט, ללא ביצים

הטעם הוא בין בוואריה קלאסית לבין עוגת גבינה אוורירית. עדיין טעים מאוד: לתערובת החלב והג’לטין הקרה נוסיף 2 גביעי שמנת חמוצה וגביע גבינה לבנה 9% (או 2 גביעי מעדן וניל או ‘דניאלה’ וניל). נקפל לתוך התערובת את הקצפת עם הפודינג וסוכר הווניל וניצוק לתבנית עם הביסקוויטים. נקשט יפה בסירופ שוקולד ואגוזי מלך ונגיש.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק

ספר המטבח של לייזה פאנלים

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה