הבלוג של לייזה פאנלים

לייזה פאנלים – יומן מסע קטן של עקרת בית גדולה

מגדלת בעל, 4 ילדים וכלבה שעירה מאוד במרחבים הפתוחים והאינסופיים של תל אביב. משרבבת קללות בשקט שהילדים לא ישמעו. מאוד אוהבת לבשל ואוטוטו חוזרת להתעמל. הכנסו לבלוג החדש שלי lizapanelim.com

עדכונים:

פוסטים: 119

עוקבים: 718

החל ממרץ 2011

שנים התשובה של הבנים שלי לשאלה “איך היה לכם היום בבית ספר?” הסתכמה במילה אחת ברורה, אחידה ומדוייקת : “כיף!”
אותי זה סיפק, אותם זה סיפק.
המשכנו את יומנו בלי הרבה מילים מיותרות על לימודים מורים ומה שביניהם, שקט של בית.
ואז הגיעה הנחמדת לכתה אלף.
המבט שלה התחנן שאשאל את השאלה המתבקשת,
המבט של הבנים שלי התחנן שלא אעיז לשאול את השאלה המתבקשת
“בבקשה אמא אל תשאלי, היא תחפור” לחשו לי הבנים באוזן
אבל המבט המתוק שלה לא הותיר ברירה והשאלה נזרקה לחלל:
“אז איך היה היום בבצפר?”
“אמא למה???”
“היה לנו כזה שקט” רטנו שלושת הבנים בטריו
הקטנה לקחה אויר מעמקים ו…
“אז המורה לימדה אותנו שיר. רוצה שאני אלמד אותך? תקשיבי, ארבעה תוכים כל בוקר מברכים, במשפט פשוט בין שלוש מילים, בוקר טוב לתוכי לתוכי בוקר טוב, טוב בבוקר תוכי בבוקר תוכי טוב. ואז את שרה ארבעה תוכים חוזרים על דבריהם, הם עושים לי חור בראש לי וגם לכם וזהו אמא. הבנת? תחזרי אחרי אמא, ויש ילדה חדשה שאני לא מכירה ששאלה אותי אם אני רוצה להיות חברה הכי טובה שלה אז אמרתי שכן ואז הגיע אסף, המורה לטבע והביא שני ארנבונים ונתן לנו ללטף אותם, הוא סיפר לנו איך בשיעור הבא נכין בחול בים בת ים עם מלא מלא צדפים שנאסוף ואז בשיעור אחרי זה המורה אמרה שדוד שלה, הרים אותה על מקל ארוך ויצר כשהיא תלויה את האות אלף והלכנו לחדר אוכל ואכלתי , אהה…שעועית אדומה עם אורז כמו שלך וקצת מלפפון וקצת עגבניה ואז שיחקתי בחצר משחק שלימדו אותי השטן והמלאך, רגע אני אלמד אותך יש מישהו שהוא שטן והוא צריך לתפוס שלושה אנשים ואם הוא תופס שניים הם עוזרים לו, הבנת? רוצה לשחק? רגע ואז כתבתי מלא פעמים את האות אלף במחברת, שניה אני אראה לך, את רואה אלף אלף אלף אלף אלף אלף אלף אלף אלף אלף….”
“אמרנו לך אמא, נכון?” אמר אחד הבנים
“אבל את היית חייבת” אמר אחר
“אלף אלף אלף אלף אלף אלף.

זה מה שהכנתי כשחזרו מבית ספר, קציצות אפויות עם פתיתים. אין כמו אוכל ילדים למלא את הנפש של האווזה המזינה נה נה.
הפעם קצת אחרת. לוקלוקו את האסבעות. יצא כל כך טעים מומלץ.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

IMG_1354

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

קציצות אפויות עם פתיתים
חצי קילו בשר פרגית טחון
תפוח אדמה קטן מגורר
גזר קטן מגורר
2 כפות קמח חומוס או רגיל
בצל מגורר או קצוץ קוביות קטנות
ביצה אחת
צרור פטרוזיליה עם כוסברה ונענע (או מה שאתם אוהבים)
מלח, פלפל שחור, רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כמון (לא חובה)
שן שום כתושה
לערבב טוב טוב את עיסת הקציצות, ליצור קציצות גדולות יחסית (באפייה מצטמקות מעט), לצפות בפירורי סולת או לחם מעורבבים  עם מלח שולחן ופלפל שחור.
דלעת בגודל כף היד חתוכה לקוביות
חופן עגבניות שרי תמר
ענפי רוזמרין
פלפל ירוק חריף (לא חובה)

בסיר שטוח המתאים לתנור, ניצוק כ-רבע כוס שמן זית, נסדר יפה יפה קציצה אחר קציצה (גם הקציצה מגירה שומן).
נוסיף קוביות דלעת ועגבניות שרי תמר קטנות, נפלפל, מי שרוצה יכול לחתוך פלפל ירוק חריף,  נשים גבעולי רוזמרין או טימין.
לתנור בחום גבוה עד הזהבה. (כ-30-40 דק’).

עכשיו נחליט:
אפשרות 1: לאכול ככה. להכין אורז לבן ליד או ספגטי, או פירה
ואפשר להכניס את הקציצות האפויות וסוכריות הדלעת והעגבניה למצע פתיתים רך ונימוח

חב’  פסטה פתיתי אורז או פתיתים רגילים
רסק עגבניות קטן
3 שיני שום
סוכר/פלפל/מלח
שמן זית
עלי רוקט טריים
עלי סלרי
עלי בזיליקום

בינתיים כשהיצירה הקציצתית בתנור, ניקח רסק עגבניות קטן עם כף שטוחה של סוכר, כפית מלח, חצי כפית פפריקה, 3 שיני שום כתושות , רבע כוס שמן זית, פלפל שחור, וכ-ליטר מים רותחים
בסיר שטוח נערבב את היופי הזה עד רתיחה חזקה, נוסיף עלי סלרי בלבד,  נטעם ונתקן תיבול, ננמיך להבה, נוסיף פתיתים ונערבב, (כל פעם כשהפתיתים סופגים את המים האדומים, נוסיף עוד חצי כוס מים כמו ריזוטו), התכונה של הפתיתים היא לשתות את כל המים, לפני שנכניס את הקציצות  נבדוק שיש מספיק מים, אם אין, נוסיף עוד כוס מים, נערבב טוב טוב טוב כדי שלא ידבקו לתחתית.
נעביר את הקציצות, סוכריות הדלעת ועגבניות השרי (בלי הרוזמרין).
נפזר רוקט טרי,  על אש קטנה   כ-10 דק’, נכסה במכסה ונכבה את האש.
כמה קל ככה יפה, וככה טעים (ובריא).

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

IMG_1313 IMG_1315 IMG_1318 IMG_1331

IMG_1353

 

IMG_1360

IMG_1367

כל כך אשמח לטיפי צומי, לייק, תגובה או שיתוף (או מחמאה על הפיגורה, מה יש?)  כל אלה יעשו ממש נפלא לקומפלקשן.

 

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

עוד מהבלוג של לייזה פאנלים

תצוגה מקדימה

כרובית אפויה ברוטב צ'ילי מתוק

  אוהבת מתכונים עם פטנט ובלי טיגון. את המתכון הזה מצאתי בעת שטיילתי על המדרחוב של הרשת הוירטואלית. לא יכולתי שלא להתפעל מהפשטות המהממת נטולת הביצים והטיגון. אתם הרי יודעים שיש לי אוסף אדיר של "בולים" מכרובית. מתה על...

תצוגה מקדימה

דיאטת רק מרק!

דיאטת רק מרק! זהו זה, לקחתי את עצמי בידיים ותאמינו לי שזה כבדבד. זה יום חמישי שאני מנהלת יומן מסע קטן של עקרת בית גדולהההה. מה זה גדולה ענקית. המטרה להוריד כמה חברות שנדבקו אלי (3 מטרידות ביותר, לוחצות ממש, כל שניה מזכירות...

תצוגה מקדימה

עוגת השוקולד המנצחת שלי!

הכנסו עכשיו לבלוג החדש שלי “במקרה כמו שלך גם בוטוקס לא יעזור, הייתי מצלם לך את המצח כדי שתראי את הקימוטים מהזווית שלי. איך הרגת אותו… הוא אבוד לגמרי” הפה שלי לא יכול...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר