הבלוג של לייזה פאנלים

לייזה פאנלים – יומן מסע קטן של עקרת בית גדולה

מגדלת בעל, 4 ילדים וכלבה שעירה מאוד במרחבים הפתוחים והאינסופיים של תל אביב. משרבבת קללות בשקט שהילדים לא ישמעו. מאוד אוהבת לבשל ואוטוטו חוזרת להתעמל. הכנסו לבלוג החדש שלי lizapanelim.com

עדכונים:

פוסטים: 110

עוקבים: 720

החל ממרץ 2011

מרכלת עם אחותי בטלפון על ההיא
“מה את אומרת? ככה היא אמרה לה?” כולי זעזוע כששני הנצמדים עם האוזניים בהקשב מתוח
“מה מה היא אמרה לה אמא??” שניהם מושכים לי בחולצה ואני עם היד מסמנת להם “עוד רגע”
“לא.לא לא יכול להיות” כולי בשוק בטלפון
“מה מה אמא, מה לא יכול להיות?” ואני בלחש שפתיים אומרת “תיכף”
“די!!” אני מדליקה שוב את האזניים של הילדים
ושניהם “מה די אמא מה די?”
“אויש שתשב לנוח על ספסל ציבורי בגיהנום”
“מי אמא מי??” הם לא מרפים
“טוב, אחותי נשברתי. נמשיך אחורי זה”
איך שאני מנתקת שניהם “מי זאת אמא? מה היא אמרה? למה אמרת די? מה לא יכול
להיות, מי זאת אמא מי זאת???”
“זאת אורנה השכנה שלנו מהבית הקודם, זוכרים?”
שני גורי המחמד, משתתקים ומריצים בדיסק שיש בו עוד בוכטה מקום לזכרון את כל האורנות שהם מכירים.
“אורנה אמא של דניאל מהגן?”
“לא” עונה לקונית
“אורנה המדריכה לשחייה”
“לא”
“נו אז מי זאת אמא?” (מהניסיון המצטבר שלי, יש הבדל ענק איך מסבירים מי זאת לבן ואיך מסבירים מי זאת לבת)
“נתחיל איתך” אני אומרת לנחמדת וממשיכה
“זאת ההיא שתמיד התאימה את האודם ללק”
“אה..זאת ששמה אודם סגול לק סגול, אודם כתום לק כתום, עם שיער חום חלק ותמיד עם שרוולים מנופחים כאלה ונעלי עקב דקות”
“בדיוק זאת!” אני מאשרת לקטנה הממזרה איך היא קלטה כבר בגיל 4 כל פרט
והיא מחייכת מפה לאוזן כאילו זכתה בפייס
“מי זאת אמא, מי זאת” שואל הנצמדוש שלא מצליח להבין ע”פ התיאורים במי מדובר
“נכון ברחוב הקטן קטן שגרנו היתה מישהי עם רכב ענקי ארבע על ארבע”
“אה..זאת עם הג’יפ דודג’ ניטרו המטאלי” אומר לי סוכן הרכב בן התשע
“אה..נראה לי..מה זה דודג’ ניטרו לעזאזל” שואלת אותו והוא מראה לי מיד במחשב
“כן זאת” מאשרת לו
שניהם כל כך שמחו על שידעו מי זאת אורנה, שבכלל לא עניין אותם על מה ריכלתי עם אחותי ואני כל כך שמחתי שלא הייתי צריכה להסתבך עם הסבר מפוברק מה קרה עם אורנהל’ה.
רצה הגורל (כמו שהגורל תמיד רוצה) ואתמול פגשנו ב-ויקטורי אני והטובים
שבנצמדינו, את מי? אקסקטלי את אורנה
והקטנה מצביעה עליה ואומרת “אמא הנה זאת שאמרת שצריכה לשבת לנוח”
והנצמדוש מתקן אותה בצעקה
“לא נכון! אמא לא אמרה ככה! היא אמרה שהיא צריכה לשבת לנוח על ספסל ציבורי בגיהנום!”

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

אז צריך ממש להיזהר, אפילו כשאנחנו רוצים להסביר להם ושירגישו חלק אינטגרלי מריכול אידיאלי. צריך לזכור שלקשקש ליד ילדים זה לא משחק ילדים

_MG_0201

ארוחת ילדים קייצית  מרעננת

ואם בילדים עסקינן, אז זאת אחת הארוחות המועדפת על נצמדיי. ארוחה שיש בה יוגורט עם מלפפונים, או כמו שמבקשים ממני : “אמא תכיני לי יוגופון”,
שיש בה כרובית מטוגנת. אין אין אין על כרובית פריכה מתפצפצת בפה בטעם של עוד! משרשרים אותם. וכולכם הרי יודעים,  שאני לא מפסיקה לזמר עד כמה הכרובית בריאה!!
ויש בה, מסבחה. לא כל פעם יש מסבחה, כשאני מכינה שעועית בתנור, או חמין כזה שקיבל את כל האהבה והצומי מהתנור כמה שעות טובות, ואז מגיע יום ראשון והחמין הזה שעטפנו בכ”כ הרבה צומי, השקנו ונתנו לו כל מה שביקש, הפך ליציקה מעיקה. או! אז דעו לכם שמהיציקה הזאת של השעועית/הפול/והחומוס אני מכינה מסבחה אליפות!!!

_MG_0223
יוגורט, שמן זית והמון מלפפונים קטנטנים מתפצפצים. אהובה על ילדים, תנסו לא תאמינו. לילדים מתחת לגיל שלוש נא לגרור את המלפפונים במגררת. מנה מופלאה, קלה וטעימה.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

יוגופון:
יוגורט כבשים או עיזים
4-5 מלפפונים פריכים חתוכים קוביות קטנטנות
כף שמן זית
פלפל מלח
(אצלי אין כניסה לשמיר או לנענע, לכן הס מלקרוא לזה ציזיקי, רק אומרת ציזיקי וזה לא נאכל)

_MG_0196
כל כך טעים, אהוב גם על ילדים בכל הגילאים, ממרח “חמין” או שעועית שבילתה בתנור

מסבחה שאריות
אם נשארו לכם שאריות חמין של בובלעך, או מהחומוסים שבסחנה, או מהתבשיל שעועית שהכנתם כשלוש שעות בתנור. אל תזרקו!

על שתי כוסות שעועית/חומוסים/פול וכו’
הוסיפו שלוש כפות של טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
שן שום
חצי כפית כמון
מלח,פלפל
בלנדרו את היופי לממרח, סדרו יפה על צלחת , הוסיפו חצי כוס של שעועית או פול שלמים מסיר השאריות, עם ביצה קשה (מהחמין או מהשעועית) וירקות טריים, שמן זית.
יאללה ילדים אהובים, פיתה וניגובים!

_MG_0194
היש דבר שהוא יותר ילדות מזה? גם לילדים צמחונים, וגם גיוון בריא פי אלף לשניצל ואהוב על כולם.

_MG_0234

כרובית מטוגנת:

אין לי פטנט לכרובית מטוגנת, לא מכינה אותה בתנור. כרובית מטוגנת צריכה להיות מטוגנת. נקודה!
כל פרח לוקח פרח כרובית ביד, בנגיסות קטנות ונמרצות בא לבקש “אפשר עוד?”
איזה אושר? (או שזאת רק אני)
הטריק הוא ככל שהכרובית יותר טריה, ככה המטוגנת תצא יותר טעימה.

כרובית שלמה מפורקת לפרחים, להרתיח בסיר עם מים מומלחים (זה חשוב) עד שמגיע לרתיחה!! ניתן לכרובית שתי דקות בעבוע והופ נסנן מהמים (הכי גרוע בישול יתר ספוג במים) ונחכה שתתקרר
שלוש קערות טבילה (אפשר גם שתיים, בלי הקמח)
1. קערת קמח (אפשר קמח כוסמין)
2. קערה עם 2-3 ביצים עם חצי כוס ריוויון מלח ופלפל
3. פירורי לחם מעורבבים עם חצי כפית מלח שולחן (אני השתמשתי בפירורים של קמח כוסמין מלא, אבל תכלס שטויות. כל פירור עושה יופי של עבודה)

בסיר שטוח ורחב, נחמם את שמן רגיל, אבל לא כזה שמשחרר גזים רעילים (שמן זרעי ענבים,בוטנים, קנולה זה מעולה. שמן זית פחות טוב)
נטבול בקמח, אח”כ בבלילת ביצים ולבסוף נכסה בחול הפירורי והופה לשמן החם עד השחמה מכל צד, על נייר ספיגה נניח את הפרחים הפריכים. דקות אני אומרת לכם, דקות וזה נעלם.
הרבה יותר בריא מכל שניצל מטוגן!!
כמה קל ככה טעים.

_MG_0189

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

ברימצ’יקים, אל תתביישו להגיב או לתת בלייק כאן למטה. זה משמח אבל ממש!!

 

עוד מהבלוג של לייזה פאנלים

תצוגה מקדימה

כרובית אפויה ברוטב צ'ילי מתוק

  אוהבת מתכונים עם פטנט ובלי טיגון. את המתכון הזה מצאתי בעת שטיילתי על המדרחוב של הרשת הוירטואלית. לא יכולתי שלא להתפעל מהפשטות המהממת נטולת הביצים והטיגון. אתם הרי יודעים שיש לי אוסף אדיר של "בולים" מכרובית. מתה על...

תצוגה מקדימה

דיאטת רק מרק!

דיאטת רק מרק! זהו זה, לקחתי את עצמי בידיים ותאמינו לי שזה כבדבד. זה יום חמישי שאני מנהלת יומן מסע קטן של עקרת בית גדולהההה. מה זה גדולה ענקית. המטרה להוריד כמה חברות שנדבקו אלי (3 מטרידות ביותר, לוחצות ממש, כל שניה מזכירות...

תצוגה מקדימה

עוגת השוקולד המנצחת שלי!

הכנסו עכשיו לבלוג החדש שלי “במקרה כמו שלך גם בוטוקס לא יעזור, הייתי מצלם לך את המצח כדי שתראי את הקימוטים מהזווית שלי. איך הרגת אותו… הוא אבוד לגמרי” הפה שלי לא יכול...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה