הבלוג של לייזה פאנלים

לייזה פאנלים – יומן מסע קטן של עקרת בית גדולה

מגדלת בעל, 4 ילדים וכלבה שעירה מאוד במרחבים הפתוחים והאינסופיים של תל אביב. משרבבת קללות בשקט שהילדים לא ישמעו. מאוד אוהבת לבשל ואוטוטו חוזרת להתעמל. הכנסו לבלוג החדש שלי lizapanelim.com

עדכונים:

פוסטים: 110

החל ממרץ 2011

את הגוגואים נתתי לנצמדים
והלכתי לשחק במשמש.
מתה על הפרי הזה. מתוק, בשרני וחייו קצרים משל היה ג’יימס דין.
היום שוב הייתי אצל המדקר, כן כן גמאני נפלתי בדיקור.
בכלל, מאז שאני הולכת לדיקור (4 פעמים כבר)
כל שאלה ששואלים אותי אני פוטרת ב: “לך לדיקור, לא תאמין איזה שינוי”
“מה דיקור? שאלתי אותך אם נגמר השמפו” צועק לי הבעש”ט מהמקלחת.
אבל תכל’ס על אחרים זה עובד.
חברה שמייללת על כאב שיניים, על סחרחורות, על משקל, אמהות בכתה מודאגות מזה שהילד לא בפוקוס, השכן שלי זה שבטוח שמרימים לנו את הפחים, את הגז, את האופניים. במקום להקשיב להכיל, לחבק לחזק להעצים,
אני שולחת את כולם לדיקור.
“לכי איתו לדיקור, לא תאמיני מה זה יעשה לילד”
“באמת? נראה לך זה יעזור?”
“אם זה לא יעזור מה יעזור”

“לכי לדיקור לא תאמיני איך תרזי”
“באמת? נראה לך זה יעזור?”
“אם זה לא יעזור, מה יעזור?”
אני עונה וממשיכה הלאה.

תפסתי שתי ציפורים בדיקור אחד. סטארטאפ או לא?? מטורף.
בקיצקוצ, הייתי היום בדיקור, הכתף שלי קפואה. פרוזן יוגורט זה צזיקי ליד הכתף שלי.
“למה את חושבת שהיא קפואה?” שואלת הסטאז’רית שעוזרת למדקר
“אנא עארף למה? אולי בגלל שהתאמנתי לאולמפיאדה הבאה (החלום שלי מילדות זה להיות נדיה קומנצ’י ועדיין לא הגשמתי), אולי בגלל שעשיתי פילטיס, יוגליטיס, חיצוב מיצוב עיצוב במופרעות של שש פעמים בשבוע וגמרתי לי את הכתף ואולי בגלל שאני כל היום סוחבת. סוחבת ילדים, ילקוטים, שקיות, עגלות קניות, סלים מהשוק..את יודעת מה כשאני חושבת על זה, רוב היום אני סוחבת. סוחבת. אפשר לקרוא לי גברת עם סלים או הו הו הו לאוטובוס נכנסת גברת עם סלים”
“היא צוחקת בגליליות של נטורופאטית ואומרת לאמן הדיקור “tm 18?”
והוא עונה לה
“אני חשבתי יותר ספליטר 245″
“מה אתם אומרים? לעזאזל” אני מתפרצת והמחט שתקעו לי במצח קופצת
“אה.. רק אמרנו שיש לך יובש בכליות, הצ’י שלך ביאנג והלבלב שלך בתזרים לא מסודר”
“די! עכשיו אני מבינה” צוחקת איתם ונקרעת מהכליות המיובשות שלי
“אפרופו מיובש, קניתי היום בשוק טונה מישמשים טריים, איזה יפים, איזה בשרניים. חשבתי להכין טארט טאטן מישמש” משתפת את המסטר והסו- מדקרת שלו ברזי ליבי
“tms 34?” היא לוחשת לו בשקט כזה שאני לא אשמע
“מה אמרת שוב לעזאזל? שוב ריכלתם מאחורי הגב על המעי שלי?”
“אה לא…אמרתי לו שבדיוק השבוע היה טארט טאטן מישמש בעיתון הארץ”
“וואלה?” מתפעלת מחד על התימצות ומאוכזבת מאידך כל כך ש-מוח גרגרני חושב דומה.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

כשהגעתי הביתה, לא יכולתי להתאפק והכנתי 3 וריאציות למשמש וגוגו כל אחת בכלום עבודה. באמת כלום עבודה. קלי קלות:
1. ספירנג רולס עם בשר עוף, מישמישים וכוסברה
2. טארט טאטן מישמש בצ’יק עם בצק עלים קנוי (בוא נדייק מלווח של מעדנות שהיה תקוע בפריזר)
3. בחושה עם מישמישים.

 

_MG_9973

ספרניג רולס מופלאים

תראו זה קלילות להכין אותם, זה תרפיה מופלאה לגייס את גמדי הבית שכל אחד יכין כזה. וזה טעיםם ממש ולא משמין, לא מטוגן כמו אגרול, לא מבושל. ככה בצ’יק צ’אק.

למילוי:
בצל קטן חתוך לקוביות הכי קטנות שאפשר
גזר קטן בפומפייה
2 מישמשים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי בצל ירוק
2 סמ’ של גינג’ר בפומפייה
שן שום כתושה
כף שמן שומשום
4 כפות סויה
כף מירין (לא חובה)
פלפל מלח ע”פ הצורך
חצי קילו בשר עוף או פרגיות  טחון
צרור כוסברה חתוק דק

_MG_9961

חב’ דפי אורז
מלפפון קשה חי פרוס לרצועות דקות
אבוקדו  פרוס לרצועות דקות

אופן ההכנה:
במחבת עם 3 כפות שמן רגיל נטגן בזה אחרי זה הבצל, העוף נטחון, בצל ירוק, ג’ינג’ר, גזר, מישמישים, שום כתוש והכוסברה, נמעך את בשר העוף עם המזלג, עד שיהפוך מעיסה לפירורים פירורים, נמשיך ונוסיף את חומרי הרוטב: סויה, מירין ושמן שומשום. נערבב טוב טוב. נטעם ונתקן תיבול (מלח פלפל). נכון כבר טעים לכם? חכו חכו

או עכשיו החלק העאלק מסובך. דפי האורז החביבים.

1. נמלא קערה במים רגילים מהברז, קערה שהדפים יכולים להכנס בה במלואם.
2. נטבול טוב טוב את הדף כ-30 שנ’ עד שנרגיש את הפלא הזה מתרכך
3. על מגבת מטבח נקייה נפרוס את דף האורז. נניח בכל דף רצועת מלפפון, רצועת אבוקדו ומעט ממלית הבשר
4. קודם נסגור את הצדדים (ימין ושמאל) ואז מהצד הקרוב אלינו נגלגל אל האופק.

_MG_9970

נו, היה קשה?
ככה דף דף.
לא נכניס כמה דפים יחד למים זה ידבק אחד בשני.
* רוטב שהולך עם הספירנגרולס יופי זה או סויה נטורל כמו שהילדים אוהבים, או סויה עם טיפי מירין, שמן שומשום ג’ינג’ר מגורר וווסאבי.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

_MG_0037

_MG_0045

 

עוגה מישמיש בחושה נהדרה

עוגות קיציות טובות עם פירות העונה זה דבר משמח. יחד עם הקפה  אחרי המקלחת  של הים, במזגן או בגינה תחת עץ רענן. מה צריך יותר הבן אדם?
עוגת מישמשים היא מהאהובות עלי. החמצמצות המתקתקה הנחבאת בעוגה הטעימה. כמו שאבא שלי אומר “זה בינגו!”

3 ביצים (עדיף בטמפ’ החדר)

2 וחצי כוסות קמח

כף אבקת אפייה

כוס וחצי סוכר

כף תמצית וניל

150 גר’ חמאה רכה רכה

גביע שמנת חמוצה

מיץ מחצי לימון

2 משמשים חתוכים  קוביות קטנות לערבב בבלילה

הדבר הכי חשוב בעוגה בחושה כדי שתצא אוורירית  ותפוחה,  זה הקצפת הביצים במשך כ-4 דק’ עם הסוכר והחמאה הרכה. ואז נוריד מהירות מיקסר כף אחרי כף שמנת חמוצה, וניל ומיץ לימון
ולבסוף יבשים. כף אחרי כף במהירות איטית קמח ואבקת אפייה, נוסיף את המשמשים שחתכנות קוביות קטנות (נותנים לחות וחמצמצות נהדרת).

בקערה 5-8 משמשים שטופים חצויים ומגולענים.
חצי כוס סוכר חום
כף חמאה
אפשר להוסיף צרור קטן של עלי נענע (מי שאוהב כי מישמש אוהב נענע, אבל ילדים פחות)
או כפית ג’ינג’ר (מי שאוהב)
או כף תמצית וניל
כף מיץ לימון (למרות החמצמצות של המישמש)
ושתי כפות קמח (שהפירות לא ישקעו לתחתית)

בתבנית עגולה או ריבועית אן שתי מלבניות ניצוק את הבלילה ומעליה נסדר יפה את המישמשים
לתנור בחום 170 מעלות כ-50 דק.
נאבק באבקת סוכר.

_MG_0008

_MG_0016

 

_MG_0056

נו, כמה פשוט וקל וטעים.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

_MG_9992

טארט טאטן מישמש קל קל קלולה
קל כל כך וטעים. טורפים מיד. זה לא מתוק מדי . שילוב מושלם.

עיגול בקוטר המחבת שלכם מבצק עלים. (אני השתמשתי במלוואח)
8-10 מישמשים כאלה, לצופף את המתקתקים האלה במחבת
חצי כוס סוכר חום
30 גר’ חמאה
ועוד 2 כפות גדושות סוכר חום
10 גר’ חמאה חתוכה קטן

_MG_9977

אופן ההכנה
נחמם תנור לחום 180 מעלות
על להבת הכיריים במחבת חסינת חום נמיס את ה-30 גר’ חמאה וחצי כוס סוכר חום. נערבב נערבב עד קרמל כ5 דק’, נסדר את המישמישים כשהחלק החיצוני כלפי מטה והחלק הפנימי כלפי מעלה. נמשיך לערבב ולערבב. עד שנראה קירמול מהצדדים יפה כזה בצבע חום דביקי
נפזר מעל המישמשים 10 גר’ חמאה ושתי כפות סוכר
נפרוס בעדינות את עיגול בצק העלים הקנוי. כאילו אנחנו מכסים את המישמשים בשמיכה טוב טוב.
נכניס לתנור ל35 דק’ או עד שהבצק זהוב.
לא נהפוך מיד!!! זה צריך להתקרר יפה יפה,
כשמתקרר ניקח צלחת הגשה יפה והופה נהפוך את הפלא.
מי מדגים??
_MG_9981-2

_MG_9989

נו, היה קשה?
אפשר לפדר באבקת סוכר ואפשר סתם להנות מהיופי השמשי הזה.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 
חברימצ’יקים, אל תתביישו להגיב או לתת בלייק כאן למטה. זה משמח אבל ממש!!

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה