הבלוג של לייזה פאנלים

לייזה פאנלים – יומן מסע קטן של עקרת בית גדולה

מגדלת בעל, 4 ילדים וכלבה שעירה מאוד במרחבים הפתוחים והאינסופיים של תל אביב. משרבבת קללות בשקט שהילדים לא ישמעו. מאוד אוהבת לבשל ואוטוטו חוזרת להתעמל. הכנסו לבלוג החדש שלי lizapanelim.com

עדכונים:

פוסטים: 110

עוקבים: 720

החל ממרץ 2011

דיאטת רק מרק!

זהו זה, לקחתי את עצמי בידיים ותאמינו לי שזה כבדבד.
זה יום חמישי שאני מנהלת יומן מסע קטן של עקרת בית גדולהההה.
מה זה גדולה ענקית.
המטרה להוריד כמה חברות שנדבקו אלי (3 מטרידות ביותר, לוחצות ממש, כל שניה מזכירות לי שהן קיימות).
החלטתי (על דעת עצמי וזאת שנדבקה אלי) שהכי טוב לי להגיע למטרה עם “דיאטת פאנלים” בת 10 ימים.
הולכת לקרצף טוב טוב את המיותרים בעזרת סדרת מרקים נהדרים שאכין לי.
כל יום מרק אחר. טעים ביותר.
למה מרק? כי מרק ממלא,  מחמם (בייחוד עכשיו בחורף), מנקה, עתיר בויטמינים מינרלים וסיבים.
10 ימים עם מרקים שונים, טעימים, ממלאים ומגוונים – מבטיחה לכם בין 2-3 קילו.

איך זה עובד?
בבוקר השכם מים חמימים עם לימון וקצת דבש או מייפל (אבל גם קפה, שאני אוותר על קפה???אין מצב).
אחרי שעתיים יוגורט עיזים או כבשים עם פירות חתוכים (חוצ מבננה וענבים).
צהריים מנה מלאה ומכובדת של מרק.
אחה”צ פירות וירקות
ערב: מנה מלאה של מרק.

אני הכנתי כל יום שני מרקים שונים “וזיפזפתי” ביניהם 4 ימים.
קל להכין מרק. קל ובריא ולא עושה בלאגן בראש ובמטבח.
אז הנה ההמלצה שלי ל10 ימים. מרקים סמיכים משביעים שכל אחד מהם ליגה!

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

כללים לדיאטה
כדי שהדיאטה תעבוד. אסור בתכלית האיסור להוסיף טיפי שקדי מרק, או ממש מעט קרוטונים או שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
כן אפשר חלב, כן אפשר קטניות, בורגול/אורז/אטריות. הכל שאלה של כמויות.
3 כפות אורז על סיר מרק גדול זהים ל”טיפי” קרוטונים או ממש קצת שקדי מרק. אז נוותר.
אי אפשר ליד המרק שום וגם כלום. לא לחם לא פתית, לא פריכית, לא כוס קולה או יין אדום, או סתם גרעיני חמניה. או קובית שוקולד לקינוח. שום כלום.

שוב חוזרת על הריטואל:
בוקר מים חמימים עם לימון וקצת דבש
ארוחת בוקר יוגורט עיזים או כבשים עם פירות (לטבעונים, פירות בלבד)
צהריים מנה מכובדה של מרק משביע וטעים
אחה”צ כל פרי וירק שחפצתם (לא כולל בננות וענבים)
ערב מנה מכובדה של מרק משביע וטעים.

כללים כלליים למרקים:
* בגלל שזה מה שאנחנו הולכים לאכול רוב היום, זה חייב להיות טעים ועשיר ומשביע ובריא.
לכן נטגן קלות בשמן זית את הירקות לארומה ונוסיף לחלק מהמרקים מיני תופינים כמו אורז ואטריות דקיקות וקוסקוס (אבל במידה)
ונסמיך את המרקים עם קוואקר.
* סמיך מדי מוסיפים מים ומתקנים תיבול
* דליל מדי מוסיפים להסמכה קוואקר נהדר ולא קמח.
* כל מרק טעים מתחיל בסוג של מירפואה, ז”א בשלוש-ארבע כפות שמן זית מטגנים בצל/סלרי/קישוא/גזר/כרשה/תפחי אדמה.
* בשביל האיזון נכין מרק קטניות סמיכים ומשביעים (שתי מנות משביעות ביום), מרק ירקות קלים. (3-5 מנות ביום)
* דבר נוסף שהכנתי מבעוד מועד זה ציר של מרק עוף, לא משתמשת באבקת מרק (כל אחת כראות עיניה. איפה שכתוב ציר יכולות להוסיף אבקת מרק).
בציר הזה השתמשתי לכל המרקים כנוזל בישול. ממליצה, אבל לא חובה.
* הכמויות שלי, מספיקות למשפחה בת 6 נפשות (אפשר וכדאי להקפיא, אם נשאר)
* מרקים טעימים יותר אחרי כחצי שעה על הכיריים, כשהכל מתמזג. אל תמהרו להוסיף מלח כשהמרק רותח, חכו קצת שיתקרר ואז בדקו מה חסר.
* מרקים סמיכים אוהבים זץ של לימון בהגשה. (לא חובה אבל מי שאוהב לימון יאהב את טיפת הלימון במרק שלו
* בגלל שאני מבשלת לבית עם ילדים, אני לא מוסיפה פלפל חריף, או פפריקה חריפה. מי שאוהב יכול להוסיף במרקים הסמיכים שלכם. זה טעים.

מרק עוף1
המלצת הגשה של מרק עוף. אנחנו בזמן דיאטה נשתמש בנוזל הזהב הנהדר הזה כציר.

ציר מרק עוף:

ראש סלרי
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
שורש פטרוזיליה
3 גזרים
3 קישואים
תפוח אדמה אחד
2 בצלים רגילים
ו2-3 כרעיים של עוף.
מלח גס ופלפל שחור
(אפשר עלה דפנה. אני לא משתמשת)

אופן ההכנה:
בסיר מלא מים “מכבסת” את הכרעיים עד רתיחה, עד שכל הדרעק יוצא. מוציאה את הכרעיים מנקה את הסיר מהדרעק שנדבק.
בסיר חותכת גס את כל הירקות ומכניסה את העוף המכובס, ממלא מים עד כיסוי, עם כף גדושה של מלח ים.
2 ליטר מים על אש קטנה כשעה וחצי. מסננת את נוזלי המרק. הציר מוכן! לשמור את העוף למרק אחר.

_MG_4813
מרק ירקות עשיר

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

מרק ירקות עשיר ומחמם

אוהבת את המרק הזה, מרק פשוט וטעים כל כך. אפשר להוסיף 3 כפות אורז לבן לא מוכן לסיר, ילדים גם אוהבים אותו מאוד!

2 תפוחי אדמה קוביות
2 בצלים חתוכים קוביות
דלעת בגודל כף יד קוביות
2 גזרים קוביות
5 גבעולי סלרי חתוכים
צרור שמיר
2 קישואים
3 כפות קוואקר
מלח פלפל

אופן ההכנה:
נטגן ב4 כפות שמן זית את הבצל נוסיף בהדרגה את שאר הירקות, הדלעת, תפחי האדמה, הקישואים, הגזר והסלרי. נוסיף כליטר וחצי מים או ציר מרק עוף, נביא לרתיחה, מלח גס, פלפל שחור ושלוש כפות קוואקר גדושות. נכסה את הסיר, על אש קטנה, נוסיף את צרור השמיר הנהדר עוד כ3/4 שעה. מוכן. (אפשר כשמכניסים את השמיר להוסיף גם 3 כפות אורז בסמטי או פרסי או כל אורז).

_MG_4835
מרק חומוס עדשים ותרד

מרק חומוס עדשים ותרד

ורסיה על מרק חרירה אבל עם ג’ינג’ר ותרד או מנגולד, או עלי סלק. מתאשכנז כזה, אז קראתי לו חרירשטיין. זה מרק משביע מחמם נהדרררר לחורף. מומלץ כל כך לכל המשפוחה.

2 כוסות חומוס מוכן או קפוא (טריק שאני משתמשת בו, קונה גביע גדול של חומוס בחומוסיות ומשתמשת בו לבישול, הטעם פי אלף, אחרי שהיה על פתיליה כל הלילה, אבל גם של סנפרוסט יעבוד טוב)
כוס עדשים ירוקות מסוננות ונקיות (אין צורך בבישול מקדים)
חב’ תרד (אםשר קפוא) או צרור עלי סלק או מנגולד
דלעת בגודל כף יד גדולה
עגבניה אדומה בשלה אחת
תפוח אדמה גדול קוביות
2 בצלים גדולים קוביות
סלרי גדול כולל הראש והעלים חתוך
שורש פטרוזיליה
2 קישואים
כפית כורכום
כף כמון
כפית פפריקה (חריפה או מתוקה)
2 סמ’ של ג’ינג’ר מגורר או חתוך
אפשר עלה דפנה (לא חובה)
חופן יד של אטריות (לא יותר!)
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
4-6 שיני שום (חתוך או כתוש)

אופן ההכנה:
נטגן את הבצל בשמן זית נוסיף את שאר הירקות בהדרגה: דלעת, קישוא, תפוח אדמה, סלרי, עגבניה שורש פטרוזיליה, נוסיף תבלינים: כורכום/כמון/פפריקה/ג’ינג’ר, שום חתוך או כתוש, נוסיף את החומוסים והעדשים נמלא במים (או ציר עוף) כ-2 וחצי ליטר, נערבב טוב, נביא לרתיחה, ננמיך את האש ונכסה את הסיר, אחרי כ40 דק’ נוסיף את התרד, הכוסברה והפטרוזיליה, אחרי עוד חצי שעה נוסיף את חופן אטריות. נתקן תיבול. אפשר מי שאוהב שפריץ של לימון. מוסיף המון.

_MG_4865
מרק עגבניות קישואים וקוסקוס

מרק עגבניות קישואים וקוסקוס מלא

אוי שזה מרק נהדר, אהוב עלי, טעמו עדין וקטיפתי, ללא עזרים של שמנת או קרם קוקוס.

4-5 עגבניות בשלות חתוכות גס
3 קישואים גדולים חתוכים גס
חתכת דלעת (לא חובה)
2 כרישה החלק הלבן חתוך גס
בצל לבן קוביות
4-5 סלרי עם העלים חתוך גס
2 שיני שום כתושות או חתוכות
צרור קטן של בזיל (מי שאוהב את הטעם האיטליאנו, מי שלא מוזמן לשים פטרוזיליה או שמיר)
ציר מרק עוף
מלח פלפל
פלפל אדום אחד חתוך גס (אוהבת את זן השושקה)
רסק עגבניות קטן מעורבב עם שתי כפות שמן זית, שני שיני שום כתושות, כף סוכר חום וכוס מים רותחים, או 2 כוסות מיץ עגבניות איכותי (עדיפות לאורגני)
שלוש כפות קוסקוס מלא. בקערה נפרדת קטנה נכין בינתיים את הקוסקוס. נשים את שלוש כפות הקוסקוס המלא עם חצי כוס מים רותחים, רבע כפית מלח וכף שמן זית

אופן ההכנה:
כרגיל, נטגן בצל ב4 כפות שמן זית:בצל, קישואים,עגבניות, פלפל, סלרי, כרשה, דלעת, נערבב את רוטב הרסק או מיץ העגבניות לסיר, נוסיף מים או ציר עד גובה הירקות וקצת מעל, נוסיף תיבול עדין של מלח ופלפל, שום (אפשר פפריקה למי שאוהב), נכניס אחרי רתיחה את העשבים שבחרנו, נטעם ושוב נתקן תיבול (סוכר/מלח/פלפל) אחרי כ40 דקות עם ממחה יד נטחן קלות את המרק הנפלא ונוסיף את הקוסקוס שהכנו בקערה. עוד כרבע שעה. מוכן.

_MG_4673
מרק קישואים

מרק קישואים

7 קישואים יפים מוצקים
2 תפוחי אדמה
2 בצלים גדולים או 3-4 כרשה החלק הלבן
2-3 שיני שום
צרור שמיר
3 כפות קוואקר
מלח ופלפל (אפשר להוסיף תבליני מרק כמו: כורכום/כמון וכו’, אני חושבת שמרק עדין כזה לא זקוק לחיזוק הזה).
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
חצי כוס חלב + 20 גר’ חמאה.
או רבע כוס שמן זית.

אופן ההכנה:
לקלף תפחי אדמה, בצל, שום, קישואים אין צורך לקלף, לכסות ירקות במים מומלחים (כפית גדושה) עד ריכוך.
להוסיף 3 כפות קוואקר
צרור שמיר (אפשר נענע, אני אוהבת במרק הזה שמיר)
עם ממחה יד להפוך למרק קרמי, להוסיף (מי שחפץ) חצי כוס חלב ו20 גר’ מחאה
טבעונים להוסיף רבע כוס שמן זית.
שוב עם הממחה יד למרק קרמי וטעים. פלפל מלח. לטעום ולתקן תיבול. לתת למרק קצת לנוח לאיחוד המרקם.
זהו זה!!!
כמה קל ככה טעים.

_MG_4884
מרק שעועית שחורה

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

מרק שעועית שחורה (מהשאול שבא לזלול הכל).

במקור זה מרק קובני בסיסי, אורנה ואלה הפכו אותו למנת הדגל שלהם. איך שלא נכין אותו זה מרק פשוט כל כך להכנה, מחמם משביע וכה בריא.

חב’ שעועית שחורה אורגנית בקערה עם מים כשעתיים לפני הבישול.
דלעת בגודל כף יד (או תפוח אדמה אחד)
סלרי עלים חתוך גס
2 בצלים גדולים או 3 כרשה החלק הלבן
כף כמון
2-4 שיני שום
פלפל שחור ומלח
אפשר צרור פטרוזיליה
שורש פטרוזילה
(אפשר עלה דפנה או כוכב אניס. לא חובה)

אופן ההכנה:
ב 4 כפות שמן זית נטגן את הירקות של המרק: בצל/כרשה/דלעת, סלרי, נוסיף את השעועית, השום, הפלפל השחור, הכמון, נוסיף מים או ציר עוף עד כיסוי השעועית וקצת יותר. נביא לרתיחה, נכסה את הסיר ונבשל על אש קטנה כשעה וחצי, נבדוק פעם ב20 דק’, אם צריך להוסיף מים. להוסיף עשבי תיבול. אפשר עם ממחה יד לתת כמה פולסים שיישארו קצת שעועיות והמרק יתאחד ככה טוב. נכבה את הסיר , ניתן מנוחה קצרה ואז נבדוק מה חסר בתיבול


מרק עדשים. רק המרק, כן? בלי הגישפעט הטעים מסביב. זה לאחרים..

מרק עדשים

מרק עדשים שהולך אצלנו בטירוף. כל חורף מבקר לפחות 4-5 פעמים.

עדשים כתומות הם קטניה קלה לעיכול ובישול.
כלל ברזל !! עדשים אוהבות כוסברה זו זוגיות כה מוצלחת.
אז יאללה בואו נכין צלחת:

1 בצל חתוך קוביות
1 תפוח אדמה חתוך קוביות
1 גזר חתוך קוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים
עגבניה גדולה רכה ובשלה חתוכה קוביות
חצי צרור כוסברה (ומי שלא אוהב כוסברה, שילך על פטרוזיליה או שמיר. אבל מספר 1, כוסברה)
כוס וחצי עד שתי כוסות עדשים כתומות (אין צורך בהשריה מוקדמת)
1 שן שום
חופן יד של גרגירי אורז
כפית כמון
מלח גס ופלפל שחור לפי טעם.
חצי כפית כורכום (לא חובה)

אופן ההכנה:
בשלוש ארבע כפות שמן זית מטגנים את הבצל כמה דקות, מוסיפים את התפוח אדמה קוביות, סלרי, גזר, עגבניה, שן שום קצוצה דק או מעוכה, מוסיפים את העדשים, הכוסברה והתבלינים מערבבים טוב ומוסיפים כליטר וחצי מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים על אש קטנה בסיר סגור. אפשר לטחון גס בממחה יד בכמה פולסים ואפשר ככה. מתקנים תיבול, מוסיפים עוד כף שמן זית וחופן גרגירי אורז, מבשלים עוד כ-10 דקות. מתקנים תיבול.

כלל: אם סמיך מדי מוסיפים מים, אם דליל מדי אפשר להוסיף עוד עדשים.

1960882_700087553409023_5366369515318983875_o
מרק כרובית ותפוחי אדמה עם נגיסי כרובית אפויים

מרק כרובית ותפוחי אדמה עם נגיסי כרובית אפויים

השילוב בין מרקם המרק הקטיפתי והעשיר (ללא שמנת מתוקה אגב) עם נגיסי הכרובית האפויים והעקצוץ של הצ’ילי. חגיגה. פשוט חגיגה בלבן.
כרובית יפה גדולה מחולקת לפרחים או שתי כרוביות קטנות מחולקות לפרחים
2 תפוחי אדמה
2 בצלים גדולים או 3-4 כרשה החלק הלבן
2-3 שיני שום
חצי שורש סלרי
שורש פטרוזילה מקולף ושלם
3 כפות קוואקר
מלח ופלפל (אפשר להוסיף תבליני מרק כמו: כורכום/כמון וכו’, אני חושבת שמרק עדין כזה לא זקוק לחיזוק הזה).
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
פלפל מלח
צ/ילי גרוס
עירית קצוצה או כל עשב תיבול אהוב לקישוט המנה
חצי כוס חלב + 20 גר’ חמאה.
או רבע כוס שמן זית.

אופן ההכנה:
בחום תנור גבוה על נייר אפייה ובשתי כפות שמן זית, נאפה כרבע מפרחי הכרובית.
נכסה במים/או ציר מרק עוף את שאר הכרובית התפחי אדמה/ הכרשה שורש הפטרוזיליה והשום. קצת מעל גובה הירקות. כשרותח, נוסיף קוואקר ותבלינים, ננמיך ונכסה עד בישול וריכוך מושלם. זה הזמן להוסיף חצי כוס חלב ומעט חמאה או טבעונים 3 כפות שמן זית טוב. עם ממחה יד, נהפוך את המרק לקטיפתי. לכל צלחת הגשה נוסיף מעט מהפרחים הנגיסיים הטעימים שהכנו, נקשט בעשבי תיבול אהובים, קונפטי צ’ילי ופלפל שחור. טעים.

יפני
מרק מיסו יפני עם אטריות אודון

מרק מיסו יפני קל קל קל

מה שהכי חשוב במרק הזה, זה המוצרים יוצאי הדופן למטבח שלנו. מוצרים המיוחדים רק לו. ברגע שיש לנו את המוצרים היפניים האלה, אז זהו זה. יש לנו מרק מיסו נהדר.
אפשר עם אטריות אודון נפלאות (ובריאות עשויות מחיטה מלאה) ואפשר בלי. מי שאוהב את טעם מרק המיסו, אז זה הכי מדוייק שיש.

4 כפות של מחית מיסו בהיר ( ניתן לקנות בסופרים במדפי המזרח הרחוק)
חב’ אצות יבשות וואקאמה (במדפים האסייתים יש טיב טעם/חנויות טבע)
צרור בצל ירוק
2 כרשה
גזר תוך לרצועות דקיקות
4 גבעולי סלרי
חצי חב’ נבטים
חצי חב’סלסלת פטריות (רגילות זה גם עובד נפלא)
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר
200 גר’ טופו חתוך לקוביות
חב’ אטריוות אודון ((גם בחנויות האסייתיות)

אופן ההכנה:
לטגן ב3 כפות שמן רגיל את הכרישה, הסלרי, הפטריות, הגזר, הג’ינג’ר, הנבטים אחרי כ-3 דק’ (לא יותר) להוסיף כליטר וחצי מים.
בקערה אחרת ניקח מתוך חבילת אצות הוואקאמה היבשות, נמדוד כחצי כוס אצות יבשות לא יותר, נמלא בכוס מים פושרים ונחכה חמש דק’ שהמים ייספגו והאצות ישחררו את טעמן המיוחד.
נוסיף את האצות למרק, נוסיף את הממרח מיסו כ-4 כפות ולבסוף את הטופו. נערבב טוב טוב נתקן תיבול (מלח ופלפל).
לא חובה אבל אם צריך ניתן להוסיף סויה.
זהו. כמה קל ככה פשוט.
את אטריות האודון נבשל כמובן בסיר אחר ע”פ הוראות יצרן.
נמלא קערה מהבילה במרק, באטריות ונקשט בטבעות בצל ירוק

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

חומוס 2
מרק חומוס, מנגולד דלעת עם בצקניות כוסברה.

מרק חומוס, מנגולד דלעת ובצקניות כוסברה.

זה מרק נהדר מלא תבלינים וריח. מרק שהוא ארוחה שלמה וטעימה. אחרי שתכינו פעם אחת, המרק הזה יהפוך לדייר קבע בימים גשומים. הטריק בבצקניות, הוא פשוט כל בצק שיש לכם מעורבב עם ביצה שמן, מים וקצת תבלינים במרקם דביק!!! לא קשה אלא רך ודביק!! ואז כשהדביקות מתגלשת למרק, היא מתקשה ונהיית כל כך טעימה ומזמינה.

למרק:
2 כרשה החלק הלבן עיגולים
בצל לבן קוביות
דלעת בגודל כף היד וקצת יותר חתוכה קוביות
תפו”א קטן חתוך קוביות קטנות
4 גבעולי סלרי חתוכים כולל העלים
2 שיני שום מעוך או חתןך דק דק
קישוא עיגולים
חב’ מנגולד יפהפה רק העלים בלי החלק הלבן הקשה. חתוך כמו כרוב
צרור כוסברה חתוכה
מעט אורגנו טרי ועלי מרווה (לא חובה, אבל מוסיף)
חצי קילו חומוס גרגרים מבושל!!!(אני קונה מהחומוסיות לא להאמין כמה זה טעים אחרי שהיה על פתיליה) או כוס וחצי של סנפרוסט קפוא (או שתבשלו במים עם כפית מלח לחוד!!! בערך כוס חומוס לא מבושל עד ריכוך )
מלח/פלפל
כפית כורכום
כפית כמון
כפית פפריקה

לבצקניות:
ביצה אחת
חצי כוס כל קמח שיש לכם: סולת או קמח רגיל או קמח חומוס קלוי או קמח מצה
חצי בצל קטן חתוך גס
שן שום
צרור כוסברה
בערך חצי כוס מים
חצי כפית כורכום
כפית מלח שטוחה
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
את כל היופי הזה מכניסה לבלנדר כמה פולסים עד שהמרקם של הבצק רך ומאוד דביק, אם המרקם לא מספיק רך ודביק להוסיף מים! אחרת הבצקניות יהיו אבניות!! אם הוא מיימי מדי להוסיף קצת קמח.

אופן ההכנה:
מטגנת ברבע כוס שמן זית לפי הסדר הזה מכניסה לטיגון: כרשה/בצל/דלעת/תפו”א קטן/קישוא/סלרי מוסיפה את עלי המנגולד הקצוצים ,שום והסלרי הקצוץ ממשיכה בטיגון עד ריכוך, מוסיפה תבלינים: כמון/כורכום/פלפל שחור/פפריקה ומלח גס, מוסיפה כשני ליטר מים ומביאה לרתיחה.
כשרותח מכסה את הסיר על אש קטנה ואז מוסיפה את החומוסים המוכנים, אחרי 30 דק’ כשהיופי הזה בעבע לוקחת את העיסה הדביקה, מרטיבה ידיים במים ויוצרת עיגולים קטנים ומחליקה אותם הופה ישר למרק הרותח. עוד 30 דק’ כזה. מערבבים בזהירות. מכבים את האש. מתקנים תיבול. מהמם.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

חומוס 1

 

_MG_6306
מרק שעועית עם איטריות

מרק שעועית עם איטריות

קלאסיקה ישראלית. מרק ארוחה אהוב במיוחד על ילדים. מתאים גם עם אורז במקום איטריות.

למרק:
חב’ שעועית לבנה של סנפרוסט (או כוס וחצי שעועית שהושרתה לילה ובושלה עד ריכוך קל במי מלח)
בצל גדול קוביות
תפוח אדמה בינוני קוביות
סלרי 3 גבעולים חתוכים דק
גזר גדול עיגולים
בבלנדר: רסק קטן, כף סוכר, כפית מלח, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, חופן עגבניות שרי או עגבניה חתוכה גס, 2 שיני שום, חצי כוס מים רותחים, רבע כוס שמן זית לבלנדר למחית אחידית.
חופן אטריות דקות
אופן ההכנה:
ברבע כוס שמן זית לטגן בצל, תפוח אדמה, סלרי, גזר עד השחמה קלה, להוסיף את הרוטב מהבלנדר. להוסיף כליטר וחצי מים. להביא לרתיחה. לתקן תיבול. להוסיף שעועית, חופן יד של אטריות דקות. (מי שאוהב מוסיף בסוף קצת לימון ופטרוזיליה. מי שאוהב חריף מוסיף בהגשה קונפטי של צ’ילי גרוס. אוי זה טעים) 40 דק’ על אש קטנה. אחרי שמכבים את האש, בודקים שוב תיבול ומתקנים:פפריקה/מלח/כמון/פלפל. אם סמיך מדי, מוסיפים מים ומתקנים שוב תיבול.

סיר כתום
סיר כתום שמח

מרק כתום חלום
תראו, לכל אחד יש את המרק הכתום-חלום שלו. אחד מוסיף עדשים, אחר תפחי אדמה, ג’ינג’ר הרבה כורכום וכו’
זאת הורסיה שלי. האהובה ביותר עלי. הסוד הוא בגיוון אדיר של כתומים, מעט תיבול וחמאה. כן חמאה. (אם אין ברירה וטבעונים אז קרם קוקוס)

חתכת דלעת בגודל כף יד
דלורית אחת
3 גזרים
בטטה גדולה או שתיים קטנות
2 כרשה
בצל גדול אחד
שן שום
שורש פטרוזיליה קלוף
צרור קטן של כוסברה
פלפל מלח וחצי כפית כורכום
סלרי כשלושה גבעולים
50 גר’ חמאה או חלב קוקוס.

אופן ההכנה:
לקלוף ולחתוך גס את כל הירקות הכתומים והבצל, להוסיף את הכרשה הסלרי השום והכוסברה, להוסיף  כ2 ליטר ציר מרק עוף או מים, להביא לרתיחה להנמיך אש עד ריכוך של כל הירקות, להוסיף חמאה או פחית קרם קוקוס.
לטחון טוב טוב (אני מעבירה אח”כ במסננת) המרקם כה חלק ונעים כמו משי כתום חלום. הכי טעים עם כפית של שמנת חמוצה.
בתיאבון.

_MG_6028

הכי טעים מרק כתום עם קצת שמנת חמוצה

IMG_1670
מרק כרוב נפלא

מרק כרוב נפלא
לכרוב יצא שם של מיסיונר דיאטה. נראה לי ששכחנו עד כמה הוא טעים ובריא. את המרק הזה אני אוהבת במיוחד.

כרוב לבן חתוך רצועות דקות (בלי הגזע)
בצל לבן גדול חתוך קוביות
בטטה קטנה או גזר או דלעת בגודל כף היד חתוכה קוביות
חופן של שעועית ירוקה
חצי חב’ פטריות
עגבניה בשלה אחת
כף סילאן
כף סויה
2 כוסות מיץ עגבניות
ליטר מרק עוף או מים
מלח פלפל לבן ופלפל שחור
1/3 כוס שמן זית

לטגן את הבצל, הפטריות והכרוב עד ריכוך, להוסיף עגבניה חופן שעועית ובטטה, לבחוש, להוסיף סילאן, סויה פלפל מלח, להוסיף 2 כוסות מיץ עגבניות לערבב טוב, להוסיף מים או מרק עוף. להביא לרתיחה, להנמיך אש. לטעום ולתקן תיבול.
אפשר להוסיף חופן אורז או אטריות דקות, או גריסים 10 דק’ לפני סוף הבישול. לבשל עד ריכוך.
אפשר להוסיף קישוא/פטרוזיליה/בצל ירוק בבישול (אם יש בבית)

IMG_1886

מרק קובה שלי

זאת הורסיה שלי למרק קובה. אוהבת את החמצמצות עטופה במנגולד ירוק ועז וקובות טעימות. ביום גשום גשום כשרטוב בחוץ, זה מחמם נפש וגוף.

לבצק קובה:
כוס סולת
כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן רגיל
מעט פלפל
חצי כוס מים חמימים
לערבב בקערה, לכסות ולחכות רבע שעה בערך עד שהבצק נהיה גמיש למגע

למלית:
250 גר’ בשר טחון או ורסיה צמחונית סלסילת פטריות חתוכה קוביות קטנות
בצל גדול קוביות
מלח פלפל וכמון לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה דק
לטגן בצל יחד עם הבשר או הפטריות עד השחמה, לתבלן. לקרר. (חשוב לקרר את המלית אחרת ממיסה את הבצק)

למרק:
צרור מנגולד קצוץ גס
דלעת קוביות בגודל כף היד
בצל סגול קצוץ עיגולים
תפוח אדמה קוביות
גזר אחד קצוץ גס
רבע כרוב לבן קצוץ גס
סלרי עלים קצוצים גס
צרור כוסברה קצוצה
3 עלי דפנה
כוס חומוס מבושל
מיץ מלימון שלם
לימון שלם חתוך גס

אופן ההכנה:
לטגן בצל סגול עם מנגולד, דלעת, תפוח אדמה, גזר, סלרי, כרוב, להוסיף כוסברה, עלי דפנה, חומוסים, לכסות במים (או מרק עוף) להביא לרתיחה. להוסיף  כפית כמון, פלפל שחור, כפית חוויאג’(לא חובה), כפית כורכום, מלח גס. להוסיף מיץ מלימון שלם ולימון שלם חתוך גס. לבשל על אש קטנה.

הבצק קובה כה רך וגמיש, אני נוהגת לשטח אותו עם מערוך (לא מומחית כמו המאמות הגדולות העירקיות), לשים במרכז מהמלית, לסגור טוב טוב ולהחליק למרק הרותח. ככה אחד אחרי השני. טעים ו…לא יותר מקובה אחד.

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

IMG_1897

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

זהו זה, כשאכין עוד מרקים. אעדכן מרק אפונה סמיך ומשביע, מרק עגבניות קל קל, מרק בורגול או גריסים עם פטריות. בקרוב..
בינתיים תהיו חרוצים, אל תתעצלו, זה קל וזה כיף ריח של מרק בחורף שמתפשט בבית וזה מחמם לבבות ושורף קלוריות וגם טעים לכל המשפוחה.

# חברים שלי, בעידן צפוף שכזה, חייבים תהודה, תגובה או משו, הכי אשמח אם תעקבו אחרי. לא לא ביומיום זה יבהיל אותי, אלא כאן למעלה בכפתור משמאל, וכל כך אשמח אם תלייקקו או תגיבו או תכינו. זה עושה טוב. ממש טוב.
בתיאבון חברימצ’יקים

עוד מהבלוג של לייזה פאנלים

תצוגה מקדימה

כרובית אפויה ברוטב צ'ילי מתוק

  אוהבת מתכונים עם פטנט ובלי טיגון. את המתכון הזה מצאתי בעת שטיילתי על המדרחוב של הרשת הוירטואלית. לא יכולתי שלא להתפעל מהפשטות המהממת נטולת הביצים והטיגון. אתם הרי יודעים שיש לי אוסף אדיר של "בולים" מכרובית. מתה על...

תצוגה מקדימה

עוגת השוקולד המנצחת שלי!

הכנסו עכשיו לבלוג החדש שלי “במקרה כמו שלך גם בוטוקס לא יעזור, הייתי מצלם לך את המצח כדי שתראי את הקימוטים מהזווית שלי. איך הרגת אותו… הוא אבוד לגמרי” הפה שלי לא יכול...

תצוגה מקדימה

עוגת מצות שוקולד

הכנסו עכשיו לבלוג החדש שלי אין מה לעשות, הכנת עוגת מצות עם הנצמדים תוך כדי שירת "עבדים היינו", זה  הדבר הכי קרוב לבניית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה