הבלוג של לייזה פאנלים

לייזה פאנלים – יומן מסע קטן של עקרת בית גדולה

מגדלת בעל, 4 ילדים וכלבה שעירה מאוד במרחבים הפתוחים והאינסופיים של תל אביב. משרבבת קללות בשקט שהילדים לא ישמעו. מאוד אוהבת לבשל ואוטוטו חוזרת להתעמל. הכנסו לבלוג החדש שלי lizapanelim.com

עדכונים:

פוסטים: 110

עוקבים: 720

החל ממרץ 2011

 

אוהבת מתכונים עם פטנט ובלי טיגון.
את המתכון הזה מצאתי בעת שטיילתי על המדרחוב של הרשת הוירטואלית. לא יכולתי שלא להתפעל מהפשטות המהממת נטולת הביצים והטיגון.
אתם הרי יודעים שיש לי אוסף אדיר של “בולים” מכרובית. מתה על כרובית. היא חשובה לנו כל כך בתזונה היומיומית.
הגברת הנהדרת הזו בריאה. כל כך בריאה!
מלאה באנטי-אוקסידנטים (נוגדי חימצון) השומרים על התא.
היא דלה בשומן משופעת בברזל, סיבים תזונתיים, סידן וחומצה פולית.
והיא ממולצת כמזון מגן, לא פחות מאחיה למשפחת המצליבים: הברוקולי.
אז נכון שבצל, שום, לימון וגם תפוחי אדמה הם אותיות ה-אֶהֶוִי של השפה המטבחית שאני מנגנת עליה.
אבל הכרובית אוי הכרובית היא לתמיד! והיא אפילו מנצחת סולו!
כמה למדתי אותה על כל פרחיה שיפוליה, קימוריה הנשיים והטעימים כל כך.
היא לא צריכה זוגיות או טריו. לבדית נאהבית חביבית: קלויה,מבושלת,מאודה,מטוגנת,אפויה, חיה ואפילו מוחמצת..
שוב מתכון לכרובית אהובית אפויה קל קל קל קל.

הכנסו עכשיו לבלוג החדש שלי

_MG_4760

כרובית אפויה עם רוטב צ’ילי מתוק.
אוי אוי אתם תהנו, אתם תתלקקו, כרובית בטעם חרפרף מתקתק, בלי רגשות אשמה, בלי טיגון, בלי לרכך את הכרובית במים לפני, ככה נטורל! ועם הרבה הרבה טעם.
תנור על חום גבוה 200 מעלות
כרובית אחת בינונית שטופה ומפורקת לפרחים בלי הגזע. (לא מבושלת)
חצי כוס קמח(לא להטריד בשאלות אפשר כזה? אפשר קמח כזה? כבר אומרת תרגיעו אפשר! יס יו כן!!!)
1/2כוס מים
2 שיני שום מעוכות
חצי כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
כף שמן זית
מערבבים טוב טוב טוב עד שמתקבל מרקם של טחינה.
את פרחי הכרובית מעסים יפה יפה “בטחינה” הזאת
משטחים נייר אפייה על תבנית ועליהם מניחים את פרחי הכרובית לרווח בין פרח לפרח. חשוב.
אחרי כחצי שעה, הפרחים שלנו מוכנים.
נוציא את פרחי הכרובית מהתנור ונסדר על תבנית פשטידה קטנה חסינת חום יפה כזה.
על הכרוביות שלנו נשפוך חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק ונחזיר לתנור למכת חום טובה כזאת ל- עשר דקות עד רבע שעה.
זהו זה.
_MG_4736
חצי כוס קמח איזה שיש, בעיני הכי טעים לערבב עם קמח חומוס קלוי), חצי כוס מים מהברז, 2 שיני שום כתושות, פפריקה/פלפל/מלח וכף שמן זית וערבב את הטיח..(אני השתמשתי בקמח חומוס קלוי מעורבב עם קמח רגיל כי זה מה היה לי)

_MG_4737
זה המרקם הרצוי כומו של טחינה, לעסות טוב טוב את הפרחים בבלילה .

_MG_4738
לפזר את הפרחים הטעימים על נייר אפייה חום גבוה כחצי שעה. לרווח בין הפרחים!

_MG_4747
בתבנית חסינת אש קטנה, נסדר את הפרחים שאפינו וניצוק עליהם חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק ונכניס 10 דק’ נוספות למכת חום בתנור

_MG_4759

הצטרפו לעמוד החדש של לייזה פאנלים בפייסבוק 

זהו זה. היה קשה תגידו לי?
כמה קל ככה טעים.
בון אפטיט לאזרח וחובבת הכרובית.

# חברים שלי, בעידן צפוף שכזה, חייבים תהודה, תגובה או משו, הכי אשמח אם תעקבו אחרי. לא לא ביומיום זה יבהיל אותי, אלא כאן למעלה בכפתור משמאל, וכל כך אשמח אם תלייקקו או תגיבו או תכינו. זה עושה טוב. ממש טוב.
בתיאבון חברימצ’יקים

עוד מהבלוג של לייזה פאנלים

תצוגה מקדימה

דיאטת רק מרק!

דיאטת רק מרק! זהו זה, לקחתי את עצמי בידיים ותאמינו לי שזה כבדבד. זה יום חמישי שאני מנהלת יומן מסע קטן של עקרת בית גדולהההה. מה זה גדולה ענקית. המטרה להוריד כמה חברות שנדבקו אלי (3 מטרידות ביותר, לוחצות ממש, כל שניה מזכירות...

תצוגה מקדימה

עוגת השוקולד המנצחת שלי!

הכנסו עכשיו לבלוג החדש שלי “במקרה כמו שלך גם בוטוקס לא יעזור, הייתי מצלם לך את המצח כדי שתראי את הקימוטים מהזווית שלי. איך הרגת אותו… הוא אבוד לגמרי” הפה שלי לא יכול...

תצוגה מקדימה

עוגת מצות שוקולד

הכנסו עכשיו לבלוג החדש שלי אין מה לעשות, הכנת עוגת מצות עם הנצמדים תוך כדי שירת "עבדים היינו", זה  הדבר הכי קרוב לבניית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה