עוגת חלבה ואפרסקים

עוגת פירות קלה, יפה ואהובה עלי במיוחד.

בחורה עם מחשב נייד

לקראת ט"ו באב, שזה לכינוי – "חג האהבה", אני מכינה לאנשים שאני אוהבת משהו שאני אוהבת.

והפעם הכנתי לאמא שלי את עוגת האפרסקים והחלבה המדהימה הזו.

העוגה משלבת בין חמצמצות פירות הקיץ לבין מתיקות החלבה. ציפוי העוגה במעט ריבה יוצר זיגוג מבריק ועדין.

טעים כבר אמרנו?

אז יאללה לעבודה!

המרכיבים

לעוגה
  • 200 גר' חמאה רכה
  • כוס וחצי סוכר
  • 4 ביצים
  • 2.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקיק אבקת אפייה)
  • כוס חלב (או מיץ)

לפיזור באמצע

  • 150 גר' סלסולי חלבה (אני קוראת להם שערות חלבה, אבל קראתי שיש אנשים שהשימוש במילה שערות בהקשר של אוכל דוחה אותם, ולכן החליפו היצרנים את השם לסלסולי חלבה)
לפיזור על העוגה
  • 5-6 אפרסקים או נקטרינות (או שילוב שלהם) חתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 כפות סוכר חום – דמררה
למריחה על העוגה החמה
  • 2 כפות ריבת משמש מדוללת במים חמים ורמה של סירופ מתוק וסמיך

אופן ההכנה

  1. לערבב את כל חומרי העוגה במיקסר לפי סדר כתיבתם.
  2. לצקת חצי מהמסה לתבנית אפיה משומנת, בקוטר 26.
  3. לפזר את שערות החלבה באופן אחיד
  4. לצקת את שאר התערובת ולכסות את פני החלבה.
  5. לסדר מעל העוגה את הפירות
  6. לזרות את הסוכר החום
  7. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 170-180 מעלות ולאפות כ-30-35 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם המוחדר לתוכה יוצא יבש.
  8. למרוח על פני העוגה החמה את הריבה המרוככת.
  9. בתאבון ולבריאות! שיהיה לכולנו חיים וטעים!
הערות:
  • אפשר להשתמש בפירות אחרים: שזיפים, משמשים, דובדבנים מגולענים, תפוחי עץ ועוד כיד הדמיון והטעם
  • ניתן להשתמש בריבה לפי הטעם. כדאי לשלב ריבה חמצמצה עם פרי מתוק ולהפך.

וכך היא נראית מבפנים

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.