מוס קוקוס וקרמל – טבעוני
הכמות: 8-10 ספלי אספרסו
המרכיבים
- 1 קרם קוקוס (לפחות 20% שומן)
- 1 אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
- 1 כפית סירופ קרמל או מייפל
- .
להגשה: אגוזי לוז מקורמלים גרוסים (ברס), או שוקולד מריר מגורר
.
אופן ההכנה:
- נכניס את פחית השימורים לילה קודם למקרר. בזמן הזה מתרחשת הפרדת שכבות: השכבה השומנית עולה למעלה, מתמצקת מעט ונפרדת מהשכבה המיימית.
- למחרת, נפתח את הפחית מהחלק התחתון שלה ונשפוך את החלק המיימי (ניתן להשתמש בו להעשרת תבשילים, אבל זה כבר עניין אחר).
- את החלק המוצק שנשאר בפחית נעביר לקערת מערבל.
- נוסיף אינסטנט פודינג וסירופ קרמל ונקציף עד שנוצרת קציפה יציבה.
- נעביר את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר בינוני ונזליף לכוסות אספרסו.
- המוס מאד עשיר ואני לא ממליצה להתפתות ולמלא גביעים גדולים.
- להגשה ניתן לעטר באגוזים קצוצים, שוקולד מגורר ועוד.
ממתק ריס׳ס תוצרת בית – טבעוני
ממתק שוקולד ובתוכו חמאת בוטנים. שילוב של מתוק ומלוח שמכינים במנז׳טים (עטרות נייר).
המרכיבים להכנת כ-15 חטיפים
- 200 גר׳ שוקולד מריר 60%
- 1 כפית שמן
- 3 כפות חמאת בוטנים חלקה
- אבקת סוכר (בערך 3 כפות)
- .
אופן ההכנה
- נמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20-30 שניות ונערבב עד להמסה מלאה.
- נוסיף את השמן.
- נניח להצטנן מעט.
- נערבב את חמאת הבוטנים ואבקת הסוכר עד לקבלת בצק במרקם של פלסטלינה.
- הרכבת החטיפים: נמזוג באמצעות כף מהשוקולד המומס לתוך מנז׳טים, בערך חצי סנטימטר גובה.
- ניקח מעט מבצק חמאת הבוטנים, נכדרר לכדור קטן ונשטח עם הידיים לדסקית קטנה.
- נניח על השוקולד במנז׳ט ונמזוג עוד שוקולד עד לכיסוי מלא של חמאת הבוטנים.
- באופן דומה נכין את שאר החטיפים.
- נכניס למקרר למספר שעות להתמצקות לפני ההגשה.
- ניתן לקשט את החטיפים (לפני התקשותם) באגוזים גרוסים, קוקוס, שוקולד מגורר וכדומה.
בהשראת מתכון של מאיה מרום
.
בונוס:
מתכון בונוס: כדורי חמאת בוטנים.
מהמלית ניתן להכין גם כדורי חמאת בוטנים אותם ניתן להגיש בנפרד כפי שהם, לצפות בשבבי שקדים, אגוזים וכו׳
.
אם הגעתם עד כאן, בבקשה תפרגנו לי בלייק לעמוד של הבלוג: ”חיים וטעים- אורלי כהן” כך גם לא תפספסו שום מתכון שאני מפרסמת …
בתיאבון!
חיים וטעים!