הבלוג של חגית לוי

hagitlevi

שמי חגית ואני עוסקת בייעוץ לקריירה ומשאבי אנוש. אמא לשלושה. אוהבת אמנות וקולינריה ואת מה שבינהם.

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מפברואר 2013

עד לאחרונה נסיעה לצפון כללה תחנה בדרך – עצירה לאכול כנאפה. היום אחרי כמה ניסיונות של הכנת כנאפה, הגעתי לתוצאה הרצוייה, והכנאפה, קינוח אהוב אצלינו בבית, הפכה להיות זמינה. נסו גם אתם, מעט מורכב אך התוצאה הביתית שווה בהחלט: כנאפה טעימה, שמשלבת מתיקות ומליחות במידה והריח המתפשט במטבח בעת הכנתה…מדהים.

23/10/2013

חומרים

לכנאפה:

250 גרם שערות קדאיף .

300 גרם גבינת פטה מעודנת.

100 גרם חמאה מומסת  / סמנה*.

100 גרם גבינת גליל גרוזיני (להשרות במים כשעתיים, להחליף מידי פעם את המים).

100 גרם גבינת ריקוטה (ללא מלח).

לסירופ:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

1/2 כפית לימון

4-5 טיפות מי זהר (לא להתפשר על איכות, לפרג תבלינים יש מי זהר טובים).

** אני נוהגת להוסיף עם סיום הכנת הסירופ כפית ליקר גרנד-מרנייה.

הכמות היא לאוהבי מידת מתיקות גבוהה. אני נוהגת למזוג כמחצית/ מעט יותר ממחצית הכמות על הכנאפה.***

להגשה:

פיסטוקים קלויים.

הוראות הכנה

הכנות מקדימות:

1. הכנת הסמנה

להכנת סמנה: *: ממיסים חמאה ומסננים אותה בעזרת פד גזה/בד כותנה (הנוזל המסונן הוא הסמנה).

2. הכנת השערות: להפריד את השערות כך שלא תהיינה דבוקות. לשים בקערה את השערות ולשפוך עליהן את הסמנה. צריך לדאוג לכך שכל השערות תהיינה מצופות בשומן החמאה.

3. לחתוך את גבינות הגליל גרוזיני והפטה לרצועות דקות.

4. הכנת הסירופ: מבשלים על אש נמוכה את המים עם הסוכר ומיץ לימון עד שנוצר סירופ סמיך. לקראת סיום  הבישול מוסיפים מי-זהר.

הרכבת הכנאפה והאפייה:

משטחים מחצית מכמות שערות הקדאיף על גבי מחבת בקוטר 26-28 ס”מ. מניחים את פרוסות הגבינות – גרוזינית והפטה ומעליהן מפזרים תלוליות של ריקוטה. מעל הגבינות מפזרים את יתרת השערות. אופים על להבה בינונית  כ-10-15 דקות ( מידי פעם לנער את המחבת) עד שתחתית הכנאפה מקבלת צבע צהוב בהיר.

מניחים צלחת גדולה לכיסוי המחבת והופכים בזהירות את הכנאפה על הצלחת. כעת מעבירים שוב את הכנאפה מהצלחת למחבת – להמשך אפייה של הצד השני.

מסירים מהאש, יוצקים את הסירופ שהכנו מראש (חשוב שהסירופ יהיה בטמפרטורת החדר, אם הסירופ חם מפסידים את המרקם הקריספי של השערות), מפזרים פיסטוקים ומגישים מייד.

עוד מהבלוג של חגית לוי

תצוגה מקדימה

טארט תפוחים שהוא גם זר פרחים יפייפה - אין מתאים ממנו לראש השנה

אפייה ובישול הם סוג של אמנות רב חושית, המערבת ומגרה את קודם כל את עיננו, וגם את חושי הטעם והריח. בליל של חומרי יצירה, צבעים, ריחות, טעמים, צורות ועוד ועוד. אחד מאמני המטבח שאני מאוד מעריכה הוא השף הצרפתי אלאן פסאר. אחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לכבוד ה Valentien Day - מהי שפת האהבה שלך ?

אי אפשר שלא להתפעל מ"קיר האהבה" שבכיכר הקטנה והציורית ברובע מונמרטר שבפאריס ואי אפשר שלא להתפעם מהסיפור הקסום שמאחוריו. מאחורי הרעיון עומד רומנטיקן מקומי בשם פרדריק ברון, שביקש להביע את אהבתו ליקירתו בצירוף...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מופלטה - טעימה, מהירת הכנה ולא רק במימונה

הנה מתכון שעבר מדור לדור. המתכון כולל מספר מרכיבים שכמותם לא נקובה אלא "לפי העין" כמו שסבתא הייתה נוהגת לומר, אבל זה עובד מצויין. מצרכים לכ-15 מופלטות : 1/2 ק"ג קמח רגיל 1 כף סוכר 1/2 כפית שמרית (לא מחייב, מוסיף לגמישות הבצק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה