הבלוג של חגית תגורי

לאכול, ליהנות ולפרגן

עדכונים:

פוסטים: 359

החל מדצמבר 2013

את המתכון הזה “לקחתי ” מנעמה פלד ובמקור הוא עם גבינת קוטג’, המתכון שונה קצת אבל, הבצק נפלא ממש כמו קראוסון. יאללה למטבח

27/08/2015

 

לחמניות עם גבינה וזיתיםחומרים ל-24 לחמניות קטנות או ל12 גדולות:
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס מים פושרים
2 קופסאות קוטג’ 9% שומן או גבינה 5%(כדאי להוציא את הגבינה מהמקרר כשעה לפני השימוש)
2 כפות חמאה רכה
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1/4 כוס סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
4-5 כוסות קמח מנופה
חצי חבילה גבינה בולגרים חתוכה לריבועים קטנים
אפשר ל”דחוף “זיתים שחורים מגולענים לקראת האפייה

פזרו מעלה פרורי לחם פיקנטים  של שופרסל – שווה

הכנה:

1. ערבבו את השמרים והמים בכוס יחד עם כף קמח.
2. במיקסר עם וו לישה ערבבו את הגבינה , החמאה והביצים. לאחר שמתקבלת בלילה חלקה יחסית הוסיפו לפי הסדר את הסוכר, המלח, הסודה וכוס קמח. לאחר מכן הוסיפו תוך כדי ערבול את תמיסת השמרים.
3. עכשיו מגיע שלב הקמח. הוסיפו לאט לאט את הקמח, עד שמתקבל בצק טיפונת דביק, אבל כזה ש”נושא” את עצמו. וניתן ליצור ממנו כדור. לפעמים צריך פחות קמח ולעיתים טיפונת יותר. בצק שמרים חייבים “להרגיש”. אל תפחדו ממנו. אתם הבוסים!
4. שמנו קערה במעט שמן והניחו את כדור הבצק בתוכו. כסו במגבות או בניילון. והניחו להתפחה כשעה עד שהבצק יכפיל את נפחו.

תפיחה
5. תנו לבצק איזו לישה הגונה שתחזיר אותו לנפחו המקורי וכסו שוב לתפיחה שניה.
6. חלקו את הבצק ל24 חלקים שווים וצרו מהם לחמניות. אני הכנתי לחמניות קשר. פשוט מגלגלים כל כדור לרצועה ארוכה וקושרים. פשוט .
7. מניחים את הלחמניות בתבנית במרחק ס”מ בלבד אחת מהשנייה. הן יפות וטעימות כשהן תופחות וצפופות. מכסים את המגש במגבת ונותנים ללחמניות לתפוח שוב כעשרים דקות-חצי שעה.

תפיחה שניה
8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (180 מעלות) לרבע שעה – 20 דקות. תלוי בתנור. הלחמניות צריכות לקבל גוון חום זהוב.
כדאי למרוח בביצה

לחמניה פתוחה

עוד מהבלוג של חגית תגורי

תצוגה מקדימה

במטבח עם חבר ותיק

את אבי שטייניץ הכרתי דרך אורלי אשתו ,מימי פורום YNET  העליזים.  באותה קבוצה מיתולוגית נוצרו קבוצות חברים שנפגשות עד היום. אנו נפגשים כל חודשיים (זו המטרה) בבית אחר ומבשלים לפי נושא בבית המארחים. המנות של אבי תמיד מושקעות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה 3% דיאטטית נהדרת (ללא קמח)

חומרים: לחמם תנור ל 170 מע' תבנית 24 או 26 משומנת. 750גר' גבינה 3% 1 גביע יוגורט 4 כפות קורנפלור 5 ביצים 1 אינסטנט פודינג בטעם...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד שתמיד מצליחה

עוגת שוקולד שתמיד מצליחה חומרים והכנה : 4 ביצים 2 כוסות סוכר 200 דר חמאה רכה מעט תמצית וניל איכותית 4 כפות קקאו הולנדי לערבב  יחד במיקסר, להתחיל עם הביצים והסוכר עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה