הבלוג של חגית תגורי

לאכול, ליהנות ולפרגן

עדכונים:

פוסטים: 359

החל מדצמבר 2013

אוזני המן המתוקות עם מילויי שוקולד, חלבה או אגוזים שינו את צורתם והפכו לבריאות יותר. חברת טונה סטארקיסט החליטה לשנות את משלוחי המנות עשירי הסוכר והכינה אוזני המן מלוחות, ללא מלח, מפתיעות וטעימות עם מילוי טונה ותרד אשר ישתלבו נהדר בסעודת פורים או לאחר הכוס החמישית. למרות הטעם המלוח, לא נעשה שימוש במלח אלא ברכיבים ותבלינים שמעניקים טעם עשיר ומעניין בחך והופכים את המנה לבריאה יותר ודלת נתרן.

04/02/2018

אוזן המן מלוחה, ללא תוספת מלח, במילוי תרד וטונה, צילום ניר עצמון, סטארקי...

אוזני המן במילוי טונה ותרד

מצרכים (כ-25 יחידות):

לבצק:

1 ק”ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

2\1 כוס (120 מ”ל) שמן

2 ביצים

2 כוסות (480 מ”ל) מים

 למלית:

 2 קופסאות טונה סטארקיסט דלת נתרן במים

2 שיני שום קצוצות

1 בצל בינוני

300 גרם עלי תרד קצוצים וסחוטים מנוזלים

פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט

 לציפוי

שומשום שחור ושומשום לבן מעורבבים

1 ביצה טרופה

 

אופן הכנה

1.      להכנת הבצק: שמים במיקסר- קמח, שמרים יבשים, שמן, ביצים ומים כמה דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.

2.      מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 20 דקות.

3.      להכנת המלית: מוסיפים מעט שמן למחבת חמה ומזהיבים את הבצל והשום.

4.      מוסיפים את התרד ומערבבים כדקה.

5.      מוסיפים את התבלינים.

6.      מערבבים כמה דקות על אש בינונית עד שהתרד מזהיב.

7.      מעבירים לקערה, מוסיפים את הטונה ומחכים שיתקרר.

8.       להרכבת המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.

9.      מקמחים בעדינות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לדק.

10. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות קורצן או כוס.

11. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים לאוזן המן.

12. מניחים את כל אוזני ההמן על נייר אפיה בתבנית, מברישים עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

13. אופים עד שמזהיבות, כ-15-20 דקות.

 

חג פורים שמח!

 

עוד מהבלוג של חגית תגורי

תצוגה מקדימה

במטבח עם חבר ותיק

את אבי שטייניץ הכרתי דרך אורלי אשתו ,מימי פורום YNET  העליזים.  באותה קבוצה מיתולוגית נוצרו קבוצות חברים שנפגשות עד היום. אנו נפגשים כל חודשיים (זו המטרה) בבית אחר ומבשלים לפי נושא בבית המארחים. המנות של אבי תמיד מושקעות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה 3% דיאטטית נהדרת (ללא קמח)

חומרים: לחמם תנור ל 170 מע' תבנית 24 או 26 משומנת. 750גר' גבינה 3% 1 גביע יוגורט 4 כפות קורנפלור 5 ביצים 1 אינסטנט פודינג בטעם...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד שתמיד מצליחה

עוגת שוקולד שתמיד מצליחה חומרים והכנה : 4 ביצים 2 כוסות סוכר 200 דר חמאה רכה מעט תמצית וניל איכותית 4 כפות קקאו הולנדי לערבב  יחד במיקסר, להתחיל עם הביצים והסוכר עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה