בערב כניסת השנה החדש טעמנו את המרק הנהדר הזה, אגלה לכם שכל אחד קיבל ” דוגי בג” ביציאה שנגוז כבר למחרת.
העבודה הכי “קשה” בהכנת המרק – חיתוך לקוביות

תודה לאבי שטייניץ על המתכון.
תיהנו
03/01/2017

מצרכים (6 מנות):
-
½ ק”ג קוביות צ’אך בגודל 1*1 ס”מ
-
3 כפות שמן קנולה
-
1.5 בצל גדול קצוץ דק
-
2 שיני שום קצוצות
-
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
-
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
-
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
-
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
-
קורט אבקת צ’ילי טחון
-
1 עלה דפנה
-
¼ כפית זירעוני קימל או קימל טחון
-
¼ כפית מיורן יבש או טרי
-
2 עגבניות קלופות מרוסקות (ניתן מקופסא 400 גרם)
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
6 כוסות מרק עוף
-
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל ירוק חריף- קצוץ – תוספת של חגית
-
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
.1 מחממים שמן בסיר כבד ומטגנים קלות את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ובוחשים מעט. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה
. 2. מוסיפים את קוביות הפלפל הירוק והאדום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מספר דקות ומתבלים.
3. מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומטגנים כ- 10 דקות נוספות על להבה נמוכה. 4. מוזגים לסיר את מרק העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לנמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 3/4 שעה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת עד לריכוך מלא של הבשר. אם הנוזלים מצטמצמים מדי ניתן להוסיף מעט מים לדילול התבשיל. לפני ההגשה משלימים טעמים מפזרים מעל המרק פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם מאוד.
להגשה: המרק סמיך ועשיר ויכול להוות מנה עיקרית. מומלץ להגיש עם כיכר לחם שחור כפרי.
תגובות