הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

עוקבים: 251

החל מיוני 2010

*הבלוגרית השתתפה בפעילות סלונה ומגה בעיר.

זה מה שקורה כשמתלבטים יותר מדי. היה לי קשה להחליט מה אכין לארוחת החג בראש השנה, ארוחה שמשלבת בתוכה הרבה סמליות וחגיגיות. מנה שצריכה לחיות בשלום בין הילדים שאוהבים טעמים עדינים לבין המבוגרים שאוהבים לחדש. מנה שתהיה קלה להכנה, אך עשויה מהמרכיבים האיכותיים שאני אוהבת וכמובן, כזו שלא אמצא את עצמי עומדת במטבח בזמן שכולם יושבים בבגדים חגיגיים לשולחן. אתם מבינים כמה קשה להחליט?

ככה מצאתי את עצמי, כמעט ברגע האחרון, יורדת לסניף הסופרמרקט השכונתי “מגה בעיר” ומחפשת אחרי ההשראה בין המדפים. קרם קוקוס הוא מוצר שאני מאוד אוהבת להשתמש בו. הוא קרמי ומעניק טעמים עדינים לכל מנה, בטח ובטח לאורז. מרחוק קרץ אלי גם דוכן הדגים. הקרפיונים מזמן נגמרו אבל אני בכלל חובבת דגי ים. חשבתי על השילוב של דג עם האורז וקרם הקוקוס. אם אנחנו לא נגיע למזרח הרחוק, נביא אותו אלינו. הנה כך התחיל להתרקם לו רעיון בראש.

אני חולקת איתכם את התוצאה – מנה שלמה, מקצה לקצה. דג ים, אורז, קרם קוקוס והרבה עשבי תיבול טריים ותבלינים ארומטיים. הכל אפשר למצוא בסופר שלכם מתחת לבית. מנה חגיגית ויפה כמו ציור. כזו שכל אחד ישמח לאכול. מנה שנותנת כבוד לחומרי הגלם האיכותיים בלי לצעוק אותם. מנה שמאחלת לנו לאכול טוב גם השנה.

צילום: “הגרגרנית”

פילה מוסר ים על מצע אורז בקרם קוקוס

החומרים

6-8 מנות

לדגים

  • 1.2 ק”ג פילה מוסר ים, דניס או כל דג מפולט אחר
  • 3 בצלי שאלוטס
  • 4 ס”מ ג’ינג’ר פרוס דק
  • 1/3 פלפל צ’ילי אדום חריף, פרוס דק
  • 1 ליים פרוס דק
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 בצל ירוק פרוס עבה, החלק הירוק בלבד
  • עלי בזיליקום מענף אחד
  • 4 כפות שמן זית

פפפ

לאורז

  • 350 גרם אורז בסמטי, שטוף
  • 1 קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס
  • 1/4 1 כוסות  (300 מ”ל) מים

פפפ

אופן ההכנה

לדגים

  1. הניחו את שני הפילטים של הדג על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת קלות, עם העור למטה.
  2. פזרו בצורה יפה מעל הדגים את התבלינים ועשבי התיבול: שאלוטס, ג’ינג’ר, צ’ילי, פרוסות ליים, שום, בצל ירוק ועלי בזיליקום.
  3. בכף מזגו מעל את שמן הזית.
  4. סגרו את התבנית עם רדיד אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-15 דקות, עד שבשר הדג מלבין.

פפפ

לאורז

  1. הניחו בסיר אורז, קרם קוקוס ומים. הביאו לרתיחה והנמיכו אתה האש לקטנה.
  2. בשלו על אש קטנה כ-10-15 דקות, עד שמוכן.
  3. הגישו את האורז ומעליו חתיכה מהדג. אפשר להוסיף גם אורז בר, שבושל בנפרד , כמו בצילום (לא חובה).

פפפ

בתיאבון ושנה טובה!

פילטים של מוסר ים עם הרבה דברים טובים עליהם. יפה כמו ציור!

הנה הם יצאו מהתנור, חגיגיים ועדיני טעם

דג ואורז בניחוחות אסיאתיים עדינים, מנה מושלמת לראש השנה.

 

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה