הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 313

עוקבים: 247

החל מיוני 2010

באמת למה כדאי לפתוח בלוג? ויותר מזה, לנהל אותו ולהמשיך לכתוב, באופן אדוק, מדי שבוע? הנה כמה מהמחשבות שלי על הנושא הזה, בתור בלוגרית זה שלוש שנים, שכותבת על אוכל, טעמים וריחות.

1. כי “הנייר” סופג הכל. טוב, לא בדיוק נייר, אבל לפחות המקום הוירטואלי הזה, מקום שהוא בין הלב הפרטי, בו אנו שומרים את הסודות הכי כמוסים שלנו, לבין זה הציבורי, הפתוח לרווחה לעיני כל. זה המקום לספר על ריגושים, מצוקות, הנאות ומחשבות, בלי לקבל ציון על לשון ותחביר. בקיצור: תיקון מאוחר לשיעורי חיבור בבית הספר.

2. מסתבר שיש לי מה להגיד וזה גם לא נגמר! איכשהוא, בדרך פלא, אני מוצאת את הנושא לאותו השבוע, מה שמתאים בדיוק כעת, לעונה ולחומרי הגלם, את האידאולוגיה הקולינרית אשר עומדת מאחורי הדברים. כי אנו אוכלים כדי לחיות אבל מה לגבי לחיות כדי לאכול?

3.  אוכל מקרב בין לבבות, מקשר בין אנשים ובין תרבויות. כתיבה על אוכל חייבת להיות קודם כל מעניינת (כי כתיבה טובה היא כתיבה טובה היא כתיבה טובה), אבל גם מגרה, מפתה, מעלה ציפיות, מגבירה חשקים ועושה גרגורים בלתי רצוניים בבטן, כדי שתגרום למישהו לקרוא: אאוריקה! זה מה שמתחשק לי לבשל בסוף השבוע לאנשים האהובים עלי!

4. זה פרינציפ בשבילי לחנך לקולינריה טובה, לתזונה נכונה, לאכילה מקומית, לצרכנות נבונה. ומומלץ להתחיל מגיל צעיר. אם אפשר להעביר מסר דרך האוכל, להרחיב את עושר הטעמים ולצמצם השמנה מיותרת, למה לא? בישול ביתי זה הכי-הכי!

5. חשוב לשמר מסורות בישול שהיו פעם וייעלמו מהעולם אם לא ניתן להם את הבמה. אם לא נחשוף בישולים מתימן ועד כוש, תבשילים לפי מתכונים עתיקים ועוגות שהכינו רק פעם בשנה בקהילה היהודית בבגדד, נאבד נדבכים מההיסטוריה שלנו. אוכל הוא גם חלק מהתרבות שהיתה פעם והיא חלק ממי שאנחנו.

6. אפשר להגיב לאירועי היום גם דרך הפרספקטיבה הצרה של האוכל. לדון בדיג אסור או חלילה בשמן זית שמייצרים לו חיקויים; להתייחס למגמות חברתיות-קולינריות, כמו טבעונות למשל. אפילו מחאות חברתיות אפשר להעביר דרך הבלוג.

7. הבלוג משייך אותי לקהילה. מסתבר שיש עוד כמה וכמה אנשים מעניינים, חכמים, טובים, נחמדים וכו’ בעולם הבלוגוספירה. נכון, בהתחלה יותר בטוח לתקשר דרך המדיה הדיגיטלית, אבל בלוגרים מתחברים גם בחיים האמיתיים, ולאו דווקא בלוגרים מאותו תחום. זה די יוצא דופן להתחיל חברויות חדשות בגיל של הרבה אחרי בית הספר והנה זה קורה!

8. הבלוג איפשר לי להעמיק את ידיעותיי בתחום שמעניין אותי, להכיר אנשים בעלי ניסיון מקצועי בתחום המזון, שהיו מעוניינים לחלוק את הידע שלהם. מבחינה זו שפר עלי גורלי כבלוגרית וכאדם סקרן.

9. אין עוד הרבה כמוני. רק עוד איזה אלף, אלפיים… בכל זאת, להיות בלוגר זה עדיין מיוחד. כמה כיף להיות שייכת לקבוצה הזו.

10. והתוצאה הסופית – כמה משמח לאכול מנה שעמלת עליה, כמה ממלא את הלב בגאווה אם הצלחת לפענח מתכון או לטעום יין שרק עכשיו יוצא לשוק. היבריס הוא חטא שצריך להיזהר ממנו, אבל חשוב להיות גאה. בקטנה.

שכנעתי אתכם? שיהיה בהצלחה ו… בתיאבון!

השוונץ:

מה השורה התחתונה? כדאי ומומלץ לפתוח בלוג! והמתכון לבלוג מוצלח? זה כבר נושא לפוסט אחר…

גם אתם מוזמנים לפתוח בלוג בסלונה

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר