הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 344

עוקבים: 250

החל מיוני 2010

גם לי יש גבולות! כמה קיבולת יש לו לבנאדם. דוחס, דוחס ועוד דוחס. החגים האלה מילאו אותי עד גדותיי, עד שאמרתי די! חייבת הפסקה קצת מהגפילטע, מרק העוף, הכבד הקצוץ, הבשר והקציצות, העוף, תפוחי האדמה ורק עוד כף אחת מהאורז עם הצימוקים ותטעמי מהעוגה או הגלידה, שלא לדבר על הקציפה. שבעתי לגמרי, אבל לגמרי! מזל שיש כמה ימים בין לבין החגים, בהם אפשר לאכול משהו “קל”. שלא יכביד. שיאפשר לעשות עוד כמה דברים חוץ מלפתוח את הכפתור ולהשמיע איזה קראכצען.

ס-ל-ט! מנה ירוקה, עסיסית, בריאה, חמצמצה, מלוחה, טעימה. הפעם בחרתי בסלט שיכול לשמש ארוחה בפני עצמו, באמת שלא צריך יותר ממנו כלום. חשבתי על הטבע בחוץ, על עלים ירוקים, על הרוח שמתחילה לנשוב בערבים, על הסתיו שמתקרב ובא. אני משאירה אתכם עם הסלט הזה ונוסעת לנפוש בארצות רחוקות. אני פשוט חייבת לבדוק את מצב הסלטים גם שם. בטח יהיה לי מה לספר כשאחזור. בינתיים, תהיו טובים.

צילום: “הגרגרנית”

סלט קינואה עם זוקיני ושומר

4 מנות

החומרים

  • 100 גרם קינואה
  • 2 זוקיני, חתוכים לקוביות (ללא בישול)
  • 2 שומרים קטנים (או אחד גדול), חצויים, ללא החלק המרכזי הקשה וחתוכים לקוביות. אני אוהבת להשתמש גם בעלי השומר
  • צרור רוקט, קרוע ביד לפיסות קטנות
  • 2-3 בצלים ירוקים (לבן וירוק גם יחד)
  • 100 גרם גבינת פטה כבשים
  • 50 גרם אגוזי קאשיו קלויים ושבורים גס

פפפ

לרוטב

  • 1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
  • מיץ מלימון אחד (כ-1/4 כוס, 60 מ”ל)
  • מלח גס, פלפל שחור

פפפ

אופן ההכנה

  1. הכינו את הקינואה: שטפו את הקינואה במים קרים וסננו. הניחו בסיר ושפכו מעל כוס של מים רותחים. הביאו לרתיחה, כסו את הסיר במכסה ובשלו על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שכל המים נספגים בקינואה. סגרו את האש והשאירו עוד 2-3 דקות מכוסה. העבירו מזלג בקינואה כדי לערבב אותה והניחו לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
  2. ערבבו בקערה את כל הירקות והוסיפו אליהם את הקינואה. פזרו מעל את הגבינה ואת אגוזי הקאשיו.
  3. ערבבו יחד את חומרי הרוטב. שפכו מחצית ממנו בלבד לקערה וערבבו בעדינות. הוסיפו את שאר הרוטב לפי הצורך (אין צורך להטביע את הסלט, אלא לתת לו לספוג את הרוטב, גם אצלו, עד גבול היכולת).

פפפ

בתיאבון!

קינואה, לפני הבישול

קינואה לאחר בישול, עם הפרסות הלבנות הקטנות

זוקיני ושומר טריים, ללא בישול

סלט שהוא ארוחה. קלילות!

השוונץ:

רציתי להמליץ על ספר לקריאה בחופשות החגים הבלתי נגמרות, לא קל כמו הסלט אבל לא פחות מצוין ממנו. “חיים יקרים” הוא ספרה האחרון של אליס מונרו, אמנית הסיפור הקצר, מהסופרות האהובות עלי ביותר. אליס מונרו כותבת על החיים של האנשים הגרים בקנדה, מקום מגוריה. על ענייני זקנה, על החזרה מהמלחמה, על מקומן של נשים בחברה, על אהבות וקנאות, בקיצור, על החיים. מאז ספרה “בריחה” אני שבויה שלה וממליצה גם לכם להישבות.

חיים יקרים מאת אליס מונרו, בהוצאת מחברות לספרות, כנרת זמורה ביתן

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה