הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 331

עוקבים: 247

החל מיוני 2010

עוגת יוגורט עם טעם מתוק-חמצמץ מקבלת טעם קצת שונה ומעניין כשמוסיפים לה פירות, גרידת לימון או שוקלד

01/09/2013

עוגת יוגורט עם פטל (צילום: הגרגרנית)

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר). מדובר בעוגה רכה ועסיסית בטעמים עדינים, עוגה שאופים עם סבתא וסבא בפעם הראשונה. עוגה עם זיכרונות של ישיבה על השיש וערבוב בכף עץ. זיכרון האצבע הנתחבת בחשאי לקערת הבלילה ומלקקת בהנאה רבה בצק לא אפוי. והטעם של עוגה מיד לאחר שהיא יוצאת מהתנור, למרות כל האזהרות של כאב בטן הנגרם מאכילת עוגה חמה.

במקור, הרעיון הוא לאפות עוגה מהחומרים שיש לכל אחד מאיתנו בבית: קמח, ביצים, יוגורט, חמאה. אפשר לצ’פר בקצת גרידת לימון, מעט וניל ולהעשיר בפרי או בשוקולד. בצרפת מודדים את החומרים בגביעי יוגורט – אם כבר, אז כבר: 1 גביע יוגורט של סוכר, 4 גביעי יוגורט של קמח וכך הלאה. אין צורך בכוסות מדידה או במשקל – משחק ילדים תרתי משמע.

לעוגה המסורתית הוספתי קצת פטל למשחק של טעמים, מרקמים וצבע. מי שלא יכול בלי שוקולד מוזמן לקצוץ שוקולד מריר ולהוסיף לבלילה, אבל לא להגזים בכמויות – המראה הכללי צריך להיות בהיר והטעם מתוק-חמצמץ עדין. כמו יוגורט.

עוגת יוגורט עם פטל

החומרים:

  • 250 גרם יוגורט דנונה טבעי ביו 3% שומן
  • 200 גרם סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 3 ביצים
  • גרידת לימון
  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)
  • 1/2 1  כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 150 גרם פטל (או שוקולד צ’יפס, או פרי אחר חתוך לקוביות)
  • אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

  1. הניחו בקערה יוגורט, סוכר, חמאה מומסת, ביצים וגרידת לימון.

מערבבים בקערה את כל החומרים הרטובים (צילום: הגרגרנית)

2. בקערית נפרדת ערבבו קמח, שקדים טחונים, אבקת אפיה וסודה לשתיה.

3. שפכו את החומרים היבשים לקערה עם החומרים הרטובים וערבבו.

מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת (צילום: הגרגרנית)

4. בקערית ערבבו פירות עם סוכר וניל. הסוכר ימנע מהם לשקוע לתחתית התבנית וגם ימתיק אותם קצת.

מוסיפים פטל שהוציא את המיץ עם סוכר הוניל (צילום: הגרגרנית)

5. העבירו את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ ששימנתם מראש.

6. הניחו את הפירות על הבלילה בתבנית (אל דאגה, חלקם ישקע פנימה).

7. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שהכנסתם פנימה יוצא יבש.

מכניסים לתנור את הבלילה והפרי (צילום: הגרגרנית)

8. השאירו את העוגה להתקרר בתנור, בדלת סגורה.

העוגה יצאה מהתנור. מתאפקים שלא לזלול בבת אחת (צילום: הגרגרנית)

9. לאחר שהעוגה מתקררת, העבירו אותה לצלחת הגשה ואבקו מלמעלה באבקת סוכר. עוגה של קיץ!

בתיאבון!

לעוד מתכונים עם יוגורט

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פה ושם בשוק מחנה יהודה

יוצא לי לאחרונה לנסוע די הרבה לירושלים, יחסית לתלאביבית אוהבת בית שכמוני. חשבתי שהגיע הזמן שגם אהנה מהסידור הזה. כבסיס בחרתי את שוק מחנה יהודה (בינינו, היה קשה לבחור אחרת), אבל רציתי הפעם דווקא לדווח על מה שקורה מסביב לו....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה