הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

עונת התרבות בירושלים יצאה בפרויקט מקסים בשם אוטואוכל, סוג של קרוואן / אוטו-בית ענק הנוסע ברחבי העיר, חונה בכל פעם במקום אחר וחולק עם התושבים במקום את סיפורו של האורח המגיע באותו יום והמנה האהובה עליו. יש משהו נעים בלספר סיפור דרך האוכל ולחלוק אותו עם אחרים. גם המשתתפים משתנים, לעיתים האוטואוכל חונה בפארק או אצטדיון ולעיתים בלב ליבה של שכונה.

רבים מהאורחים הם דמויות שעברן קשור בירושלים והן אינן חיות יותר בעיר. כזכור, העיר “התפשטה” מתושביה בתקופה מסוימת, השאירה את עצמה למגזרים מסוימים בלבד. אבל ירושלים, כמו ירושלים, מעוררת בכולם, מקומיים ומבקרים, סוג של אווירה אחרת, אולי של חו”ל, אפילו במזג האוויר הקריר באמצע הימים החמים של יולי-אוגוסט.

אוטואוכל בירושלים

עשיתי את כל הדרך מתל אביב לירושלים כדי להבין את סוד הקסם של אוטואוכל. שף אסף גרניט והצוות של מסעדת מחניודה מארחים באוטו, שהפך למטבח מסעדה, אורחים – אלרן שרפלר (עזורה), ג’קי לוי, דנה וייס, יסמין לוי, מישל קישקה הם רק חלק מהרשימה המעניינת שכבר היתה באוטואוכל. המשתתפים באירוע יכולים לקנות את המנה וליהנות מהסיפור ומהמוזיקה אותה בחר האורח, בתשלום סמלי.

המזרקה החדשה, פארק טדי, ירושלים

מקלחת והנאה, פארק טדי, ירושלים

אוטואוכל חנה הפעם בפארק טדי, ליד חוצות היוצר. את פנינו קיבלו משפחות חרדיות רבות, אשר הגיעו לחגוג את “בין הזמנים” במקלחת משותפת במזרקה החדשה, המשלבת מופע של מים בשילוב עם אור ומוסיקה (של תזמורת ירושלים החדשה). האמת, הנאה שלמה לילדים ומבוגרים! ומעבר להם, בתחתית הפארק, בכניסה לחוצות היוצר, אוטו עם אוכל שהם לעולם לא יטעמו מחמת סוג ההכשר. קהל חילוני או דתי מסוג אחר (יש יותר זרמים בדת בירושלים מאשר בכל הנחלים בארץ) עומד בתור ונהנה ממוזיקה, בערבית ובאנגלית.

בערב שהיינו בו התארח כאמל השלמון, שף מסעדת טורקיז אשר במלון סנט ג’ורג’ במזרח ירושלים. עונת התרבות בירושלים ניסתה ליצור אירוע של כלל העיר, אבל מקריאה של המקומות והאנשים המשתתפים במיזם, ברור שהעיר הזו מחולקת. הפוליטיקה נמצאת גם בחיים התרבותיים והקולינרים שלנו. אבל אם נחזור לכאמל, שכבר שיבחו לא אחת את האוכל שלו, הוא שף שקיבל השפעות מערביות (מול-ים ת”א) ומזרחיות (דיר אל-אמן, עמאן ירדן) והתמחה באוכל לבנוני.  צודק כל כך כאמל כשהוא אומר “הדבר הכי הזוי בעיניי הוא שעמאן רחוקה 45 דקות מירושלים, אבל בגלל כל הבירוקרטיה של הגבולות והכל, אנשים לא עוברים בכלל מבירה אחת לבירה אחרת”.

החלק שתמיד מרגש אותי במטבח הוא שיתוף הפעולה, לפעמים ללא צורך במילים, בין העובדים. כל אחד יודע את חלקו ומשלים את עבודתו של האחר. האופן החלק שבו הכל עבד הפעם באוטואוכל, אמר יותר מאשר עוד זוג שפים במטבח. לו ניתן היה לחיות בהרמוניה כזו גם בירושלים.

שף אסף גרניט ושף כאמל השלמון יחד בפעולה

עובדים יחד באוטואוכל

עוף וחיטה, המנה של שף כאמל השלמון

ורק עכשיו אני מגיעה לאוכל עצמו… כאמל השלמון הכין מנה של חיטה עם קוביות דלעת ופרגיות, כמו שאמא שלו לימדה אותו, בתיבול מתקתק של קינמון, רוטב חריף למי שרצה ומעל הכל פטרוזיליה קצוצה ופיסטוקים. במקור המנה היתה אמורה להיות עם פריקי, אבל לא נמצאה כזו בהכשר המתאים (בכל זאת, יש מי שלא הספיקה לו גם הכשרות הזו, שעליה הקפידו בעונת התרבות). החיטה היתה מתובלת להפליא והבשר רך וטעים. הקהל נהנה גם ממשקה רוזטה מתוק במידה. האוכל דגדג לי לגלות את מטעמיו של שף כאמל השלמון במגרש הביתי, במסעדה שלו.

אוטואוכל ממשיך את מסעותיו עד 12 באוגוסט, בכל יום, ראשון עד שישי. אני ממליצה לכם לעקוב אחריו!

ירדן מלבק 2010

השוונץ:

  • אירוע נהדר נוסף שקורה הקיץ הוא “TLV Summer of Riesling“. מדובר בחלק מאירוע בינלאומי באירופה ובאמריקה – אצלנו יהיה אפשר ליהנות בכל חודש אוגוסט מיינות הריזלינג במיטב מסעדות ת”א וירושלים.  יינות הריזלינג אינם מוערכים באופן המגיע להם (שמם נקשר שלא בצדק בזן האמרלד-ריזלינג) וזהו ניסיון לתת להם את הבמה, לשיפוט הקהל, ללא דיעות מוקדמות. והם כל כך מעולים – ממליצה לכם!
  • נכון, היינות הלבנים מולכים בקיץ החם שלנו, אבל עכשיו קיבלתי לנסות את “ירדן מלבק 2010“, זן בורדולזי המושק לראשונה ע”י יקב רמת הגולן. ליין ארומות של פירות יער ושל עץ (התיישן בחביות עץ 18 חודשים) והוא השתלב מעולה הן עם פסטה ברוטב עשיר והן עם גבינות בשלות בסוף הארוחה. ממש הצטערתי שהוא נגמר… אין לי ספק שהיין הזה יככב אצלי בסתיו-חורף הקרוב. כמה טוב שיקב רמת הגולן אוהב לחדש ולהפתיע – כיפאק היי ליינן ויקטור שונפלד! מחירו של היין 120 ש”ח, להשיג בחנויות היין ובמסעדות.

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה