הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

על אורי מאיר-צ’יזיק שמעתי מבן-דוד שלי, שהמליץ לי על טיולי הליקוט המיוחדים שהוא מארגן למשפחות. נכנסתי לאתר שלו וראיתי שמדובר באיש עם חזון ומחשבה סדורה בענייני מזון. חבר בסלואו פוד כבר אמרנו?

אורי מתמחה בתזונה, הן מהצד התאורטי והן מהצד המעשי. ספרו – “צמחי בר למאכל” הוא תיעוד מדוקדק של צמחי בר הגדלים בישראל, עם תמונות ומידע איפה, באיזו עונה ניתן למצוא אותם ומה אפשר לעשות איתם במטבח (מתכונים!). אתם בטח מכירים את טעמם של האזוב, המרווה והחמציץ, אבל לא בטוח שידעתם שאתם יכולים להכין בבית סלט יפיפה הכולל גם את… פרחי כליל החורש!

הוא עורך כמה סוגי סדנאות בישול והמשותף לכולן היא המודעות למה שאנו מכניסים לעצמנו לגוף. בסדנה בה השתתפתי,  אורי סיפר שהחליט לקחת על עצמו לאכול אוכל “מקומי” בלבד החל מהשנה הבאה. מהו אוכל מקומי? כזה שנמצא בארץ ישראל כבר כ-1,300 שנה ומתאים לאדמה ולאקלים שלה. תשאלו למה הוא מתכנן לעשות זאת? כדי להרגיש חלק ממסורת הגידול והאכילה שהיו כאן. טוב, נו – גם בשביל האתגר… בקיצור, תשכחו מעגבניות, תפוחי אדמה ועוד כמה מרכיבים בסיסיים שקשה לדמיין את הצלחות שלנו בלעדיהם.

אז מה היה לנו שם? רעבים לא יצאנו מהסדנה:

  • תמרינה – גלידת תמרים וטחינה גולמית, לפתיחה מתוקה.
  • פרוסות בטטות בתנור עם גרידת אתרוגים, שמן זית ומלח גס. לא תאמינו כמה קליפת פרי ההדר מוסיפה לטעם.
  • אשישות, שהן קציצות עדשים ירוקות מונבטות (כי עדשים קלות יותר לעיכול לאחר שהן מונבטות), מטוגנות.
  • תבשיל ירקות חם, בכיכובה של הדלעת.
  • סלט מרענן של חסה, מלפפונים וצנוניות ועוד ירקות טריים קצוצים.

אחת המנות הטעימות ביותר בסדנה לטעמי היתה סלט האפונה. הטוויסט – האפונה היתה קפואה ואורי הפשיר אותה ולא בישל. קליל, מתקתק ומעולה! אפשר לגוון עם ירקות שונים, כאשר האפונה והתיבול הם הבסיס.

צילום: "הגרגרנית"

צילום: “הגרגרנית”

סלט אפונה ודלעת

המרכיבים (בכמויות חופשיות, לפי הרגש ומיקס הצבעים בצלחת: “ככה וככה”):

אפונה קפואה, מופשרת
דלעת טרייה, חתוכה לקוביות קטנות
גרעיני דלעת
מיץ לימון (אורי השתמש בסדנה באתרוגים)
שמן זית
מלח
פלפל שחור
סומאק
קצח

  1. לשים בקערה אפונה שהופשרה, קוביות דלעת וגרעיני דלעת.
  2. לסחוט מעל מיץ לימון ולערבב.
  3. להוסיף שמן זית ולתבל במלח, פלפל, סומאק וקצח.

כמה פשוט, ככה טעים. נו, מה עוד צריך?

בתאבון!

השוונץ:

  • כדאי לכם להיכנס לאתר של אורי, כדי למצוא שם עוד הרבה מאמרים, מידע על סדנאות וגם מתכונים שרקח במטבחו, אשר בנווה איתן בעמק בית שאן.
  • לא חייבים “ללכת את כל הדרך”, כמו שאורי עושה, אבל בעולם המזון המתועש של היום חשוב מאוד לחשוב לפני שאתם מכניסים משהו לפה שלכם או של ילדיכם. תתחילו בקריאה של המרכיבים על האריזות של האוכל שאתם אוכלים – האם אתם מכירים אותם? האם הם טובים לגוף שלכם? זו יכולה להיות נקודת הפתיחה שלכם לאכילה בריאה ומאוזנת.

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה