הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 331

עוקבים: 247

החל מיוני 2010

בתור אוהבת חורף מושבעת, רק חיכיתי לגשם, לרוחות ולברד. הלוואי וגם שלג היה יורד בת”א. הרי חלפו מספיק שנים מאז השלג ההוא של שנת 50. ומה יותר טבעי מלשתות תה? קאפ -א-טי מישהו? האנגלים, בצדק, פותרים כל בעיה עם כוס תה. בעיות באהבה? כוס תה. בעיה בצנרת? כוס תה. מלחמה? כוס תה, כמובן. המרגיעה הלאומית.

יש מי ששותה תה רק כשהוא חולה, אבל מי שמכניס בתה שלו את כל צמחי התבלין של הגינה, מגלה עולם טעמים חדש. נכון, לא בדיוק תה אנגלי עם חלב, אלא תה ישראלי שורשי: נענע, לואיזה, זוטא לבנה, גרניום לימוני, לימונית, מרווה ומה לא. ומה נטביל בתה? עוגיה, כמובן! ואולי זה המקום לדון בשאלת משך הזמן שצריך להטביל את העוגיה בתה, לפני שהיא תתמוסס ותיפול לתוכו. תה עם פירורים הוא לא מראה מלבב, שלא לדבר על הבזבוז של העוגיה.

רגע, סטינו מהנושא – העוגיה! בערב שישי אחד הגיע ידידנו, המכונה י’, באיחור לארוחת הערב וכדי לפצות על כך, הפקיד בידיי אוצר: העוגיות של אמא שלו. מה אני אגיד לכם? עוגיות פריכות, עם טעם של הרבה חמאה ואקסטרה מרקם אגוזי. הוא טען שהעוגיות כבר בנות שבוע ובכל זאת פריכות וטעימות כאילו הרגע יצאו מהתנור. ברור שביקשתי את המתכון.

אתם יודעים איך זה אצל האמהות שלנו – הכמויות הן יותר בגדר של המלצה, אבל אחרי כמה ניסויים (ברור שהקרבתי), הנה המתכון לעוגיות חמאה-אגוזים המתאימות במיוחד לתה שלכם ונשמרות הרבה זמן (אם לא נגמרות לפני שמצמצתם). ועוד יתרון: העוגיות עשויות מחומרים שיש לכל אחד בבית. לא צריך לצאת החוצה אל הקור!

צילום: "הגרגרנית"

עוגיות חמאה-אגוזים של צ’קה

20-25 עוגיות

החומרים

  • 100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח ועוד קצת לקימוח המשטח
  • 2 חבילות (20 גרם) סוכר וניל
  • 1/2 חבילה (5 גרם) אבקת אפיה
  • 80 גרם אגוזי מלך

פפפ

אופן ההכנה

  1. רסקו במעבד מזון עם להב מתכת את אגוזי המלך עד שהם גרוסים דק. הוציאו ושמרו בצד.
  2. ערבבו במעבד מזון עם להב הפלסטיק את החמאה, הסוכר והביצה לעיסה אחידה.
  3. הוסיפו את הקמח, סוכר הוניל ואבקת האפיה וערבבו שוב לקבלת עיסה סמיכה
  4. הוסיפו גם את האגוזים וערבבו רק עוד קצת. מתקבל בצק רך מאוד. זה טוב, כדי שהעוגיות לא יצאו כבדות מדי.
  5. פרסו ניילון נצמד על משטח (פינת הטיפ למטבח פחות מלוכלך), קמחו אותו מעט והוציאו אליו בעזרת כף את הבצק.
  6. גלגלו את הבצק לצורת גליל, סגרו את הניילון הנצמד כמו סוכריה בקוטר של 3-4 ס”מ והכניסו למקרר לכשעה, עד שמתקשה מעט.
  7. פרסו את גליל הבצק לפרוסות ברוחב של כ-1/2 ס”מ והניחו אותן על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווחים ביניהן, כיוון שהן יתפחו (זה לא הרגע להתקמצן על המקום. פשוט השאירו רווח).
  8. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-5-10 דקות עד לצבע זהוב. חשוב להיות ליד התנור, כדי להשגיח שלא יישרפו.
  9. העוגיות יוצאות מעט רכות בחלק האמצעי שלהן והן מתקשות כשמתקררות.

פפפ

בתיאבון!

הנה זה ללא מילים:

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

אני מודה שיש גם משהו מדכדך בחורף, אבל לאו דווקא בקטע רע. בכל מקרה, נקווה שהכל ייפתר בעזרת תה עם עוגיות.

תה / ענת לוין

אֲנִי פּוֹחֶדֶת שֶׁתֵּרָדֵם לְפָנַי,

שֶׁאֶשָּׁאֵר תְּלוּיָה לְבַד בָּעֲלָטָה,

בַּדִּמְדּוּמִים וַאֲפִלּוּ לֹא כּוֹכָב

אֲנִי פּוֹחֶדֶת שֶׁתַּעֲזֹב אוֹתִי,

שֶׁאִשָּׁה עֲתִירַת חָזֶה תְּפַתֶּה

אוֹתְךָ לִמְחוֹזוֹתֶיהָ וְלֹא אֵדַע אֵיךְ לְחַלֵּץ

אוֹ אִשָּׁה דְּחוּסַת יַשְׁבָן (אַתָּה אִישׁ

מַעֲשִׂי, מְעֻדָּן, מַאֲמִין בְּיַּשְׁבָן)

תִּרְצֶה לָשֶׁבֶת אִתְּךָ, אֶצְלְךָ אוֹ עָלֶיךָ

אוֹ שֶׁאֶעֱזֹב אוֹתְךָ, שֶׁשּׁוֹמֵר הַיְּעָרוֹת

יִמְצָא אוֹתִי, שֶׁיִּלְחַשׁ לִי הִקָּסְמֻיוֹת,

שֶׁאֶהְיֶה צְרִיכָה לָלֶכֶת

אֲנִי פּוֹחֶדֶת

אֲנִי פּוֹחֶדֶת שֶׁאַחֲרֵי כָּל הַזְּמַן הַזֶּה,

אַחֲרֵי הַסֵּבֶל הַמַּר (הַזְּמַן הֶעָקָר),

יִוָּלֵד לָנוּ בַּסּוֹף יֶלֶד מְכֹעָר

אֲנִי פּוֹחֶדֶת שֶׁלֹּא אֶכְתֹּב עוֹד,

שֶׁיֵּרָקְבוּ הָאוֹתִיּוֹת בְּצַמְּרוֹת הָאֲוִיר,

יִנְשְׁרוּ הַמִּלִּים בָּסְרִיּוֹת, יוּסַר הָעֵץ

אוֹ שֶׁתִּיבָשׁ הַדְּיוֹ בָּעֵט הָאַחֲרוֹן,

שֶׁאֶתָּקַע עִם זִכָּרוֹן וּבְלִי נְיָר

אוֹ עִם נְיָר שֶׁל מִשְׁבָּצוֹת

אֲנִי פּוֹחֶדֶת שֶׁמִּלְחָמָה גְּדוֹלָה תַּשְׁחִיר

אֶת הַלֵּב, אֶת הַדָּם, אֶת הָעוֹר,

שֶׁהַמָּוֶת יִשְׂרֹר

אוֹ מִלְחָמָה קְטַנָּה

שֶׁנִּשָּׁאֵר בְּלִי עֲבוֹדָה

וּבְלִי מָקוֹם לְהִסְתַּתֵּר, שֶׁנִּפָּצַע,

שֶׁנִּתְעַוֵּר, שֶׁאֶתְעוֹרֵר בּוֹכָה אֲנִי

פּוֹחֶדֶת שֶׁתָּמוּת, לְפָנַי,

שֶׁכֹּל מָה שֶׁעָרֹם בְּתוֹכִי לְפָנֶיךָ,

יִתְלַבֵּשׁ לִכְדֵי אִשָּׁה זְקוּפָה וַעֲרִירִית

(זוֹ דֶּרֶךְ אַכְזָרִית, דֶּרֶךְ בְּלִי פְּנִיּוֹת

אוּלַי, לְרֶגַע קָט,

נִלְגֹּם תֵּה עִם עוּגִיּוֹת)

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה