הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

בשבוע האחרון התפוצה התאילנדית כיכבה אצלי בצלחת, והיה אפשר לחשוב שמדובר בעדה הגדולה ביותר פה בארץ. זה התחיל בארוחת יום הולדת לבנות המשפחה שנחגגה בבית התאילנדי והיתה טעימה להפליא (כרגיל). זה המשיך בשבוע תאילנד בשוק הנמל, עם מנות שבישלו שפיות תאילנדיות במטבח של השף יוסי שטרית ב”קיטשן מרקט“. במקרה הזה קצת התאכזבנו מכך שלא כל התפריט היה תאילנדי, אלא שתי מנות בלבד (טעימות אבל מעטות). כל זה רק עשה לי חשק לעוד אוכל אסיאתי. יש משהו בעושר הטעמים, בטריות, בשימוש בעשבי תיבול ובחריפות שמאוד מתאים לנו פה, בקיץ הישראלי.

נכון, אין לנו עדיין את כל עשבי התיבול או הירקות שיש בתאילנד, אבל בזכות העובדים התאילנדים יש לנו כבר די הרבה מגוון. התחשקה לי מנה עיקרית אבל לא מהסוג הכבד, שגורם לנו להזיע. בכל זאת, זיעה באה קומפלט עם הקיץ הזה ואין צורך להוסיף לה עוד. מה דעתכם על כדורי עוף מאודים וקלילים, כמעט ענניים במרקם, עם נקודות ירקרקות של עשבי תיבול? מכיוון שמדובר בכל זאת במנה תאילנדית, הוספתי לה רוטב מתוק-חריף, כדי להטביל את הכדורים, מה שהשלים אותה באופן מעולה. השתמשתי בו אחר כך גם כרוטב לנודלס. מעולה וממכר!

צילום: "הגרגרנית"

כדורי עוף מאודים אסיאתיים ברוטב מתוק-חריף

4 מנות

החומרים

לכדורי העוף

  • 1/2 ק”ג חזה עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 1 כף פרורי לחם / קמח לבן
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 כף רוטב דגים
  • 1 שן שום
  • 1 ס”מ ג’ינג’ר קלוף ומגורר
  • מלח

פפפ

לרוטב

  • 4 כפות רוטב צ’ילי חריף
  • 1 כף סוכר לבן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 2 כפיות שמן שומשום

פפפ

לקישוט והגשה

  • ליים, פרוס לרבעים
  • כמה ענפי כוסברה

פפפ

אופן ההכנה

  1. בקערה ערבבו את כל החומרים להכנת כדורי העוף לעיסה אחידה. שימו במקרר לשעה לפחות, להתגבשות.
  2. קרצו כדורי עוף קטנים יחסית.
  3. על תחתית כלי אידוי, שהעמדתם מעל סיר עם מים רותחים (מבלי שהכלי יגע במים), הניחו את כדורי העוף, בשכבה אחת.
  4. כסו במכסה את הכלי והשאירו כ-10 דקות.
  5. הפכו את כדורי  העוף לצד השני ושוב כסו במכסה את הכלי והניחו ל-5 דקות נוספות.
  6. הוציאו את כדורי העוף המוכנים החוצה והכניסו את הבאים בתור עד לסיום המסה.
  7. בזמן שכדורי העוף מתאדים ערבבו בקערית את כל חומרי הרוטב.
  8. הגישו את כדורי העוף על מצע של אורז דביק (כמו אורז לסושי) עם הרוטב בצד לטבילה. מומלץ להזליף מלמעלה גם מיץ ליים ולקשט בעלי כוסברה.

פפפ

בתיאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • מה העמדה שלכם בנוגע לכוסברה? אני מודה, היום קשה לי לחשוב לאכול מנה אסיאתית בלי עשב התיבול הזה, אבל אני מכירה בעובדה שיש לו הרבה שונאים. הוא באמת מהסוג הזה שאו שאוהבים או ששונאים, אין באמצע. פעם בעברי הייתי בצד השני ולכן אני לא ממהרת לשפוט את אלה שלא אוהבים כוסברה, אבל דווקא מהמקום הזה אני מסיונרית. כן, גבירותיי ורבותיי, הטעם שלכם יכול להשתנות. ממליצה להמשיך לנסות ולטעום, כי כוסברה היא מהסוג שמעשיר את הטעם של המנה ולא רק מוסיף לה צבע.

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה