הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

כפולניה, אני יודעת שסבל (מסוים) הוא מנת חיינו, אבל מצד שני יש גם הנאות קטנות פה ושם. הנה למשל, לאחרונה היתה לי חוויה מאוד טעימה. האמת, מאוד מאוד טעימה. בושי, הלא היא בשמת, ערכה לבנות “מועדון הטועמות” של יקבי כרמל סדנת בישול במטבח שלה עצמה (אולי בגלל זה קוראים לעסק שלה “במטבח אצל בושי“, דא?) והרגשת הביתיות שרתה בכל. טוב, זה אולי לא הבית שלי, אבל ככה בדיוק מתחשק לי שיראה הבית שלי, בסגנון פרובנסאלי/ טוסקני/ כפרי שכזה. כנראה לא רק לי – הבית שלה מעורר השראה אצל הרבה מעצבי פנים. אם אתם רוצים לקרוא עוד על הסדנה שלנו, אתם מוזמנים לעשות זאת אצל לימור, הלא אובייקטיבית שלנו.

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

אבל נחזור למטבח. יש לה לבושי תנור יפה וגדול בהזמנה אישית ועוד הרבה מחבתות, סירים וכלים שווים במיוחד אבל יותר מהכל, יש לה שאר רוח. בכל המנות שהיא הגישה לנו (או שאנחנו הכנו), היה איזה טוויסט שהפך אותם למשהו קצת שונה. היה באמת ערב טעים למופת, אבל הטעם שהלך איתי הביתה היה טעם הגספצ’ו של בושי וכל זאת בזכות האבטיח שהיה בו! טוב, אל תעוו את הפנים: זה עושה קמטים. חוץ מזה, זה פשוט מעולה! חשבתי שבעצם אפשר לשלב אבטיח בעוד כמה מאכלים, שבאופן מסורתי לא היו משודכים יחד.

צילום: "הגרגרנית"

למשל עם… מלפפונים. הקיץ מכונה עונת המלפפונים, בזכות האין יותר מאשר היש. פעם קראו לזמן הזה גם “עת האבטיחים”. הרבה מאוד מים וזרעים יש בשניים הללו והשילוב ביניהם, מסתבר, טעים להפליא. כדי להפוך לכם את כל עולמות הטעם, הנה מתכון לסלסה פיקנטית ממלפפון ואבטיח. הסלסה הזו מעולה עם דגים, פירות ים, עוף ובשר. באופן אישי, אני אוהבת אותה עם נאצ’וס. מתאים בול לנשנוש מול המשחקים האולימפיים.

צילום: "הגרגרנית"

סלסה מלפפון-אבטיח

  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית צ’ילי פלייקס (או 1/2 פלפל חריף קצוץ)
  • 2 מלפפונים קשים וקלופים (או 4 מיני-מלפפונים)
  • 1/2 1  כוסות קוביות אבטיח ללא גרעינים
  • 1/2 בצל אדום בינוני, קצוץ
  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים (למי שלא אוהב, אפשר להחליף גם בנענע)
  • מלח

פפפ

אופן ההכנה

  1. בקערית שימו חומץ אורז, סוכר וצ’ילי ותנו להם לעמוד כמה דקות, עד שהסוכר נמס.
  2. את המלפפונים חצו לאורכם, הוציאו את הגרעינים שלהם בעזרת כפית וחתכו לקוביות.
  3. בקערה גדולה שימו מלפפונים, אבטיח, בצל וכוסברה. שפכו מעל את הרוטב שנח בצד וטחנו הכל למחית לא חלקה לגמרי.
  4. תבלו במלח לפי הטעם והכניסו למקרר לפני האכילה.

פפפ

בתיאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • מלפפון מסוג אחר, לא פחות טעים, הוא ה”פקוס”. קצת יותר שעיר והרבה יותר בהיר ועם המון גרעינים, תמצאו את הפקוס בעיקר בשווקים או אצל המגדלים. תענוג לאכול אותו בסלט, עם גבינת פטה מלוחה, בצל סגול, נענע וסומאק. מ-ע-ו-ל-ה !
  • הנה טיפ שווה ביותר: אם אתם אוהבים לתת מעט טעם למים שלכם ונמאס לכם כבר מנענע ומפרוסות לימון, שימו כמה פרוסות של מלפפון בתוך קנקן המים. זה משדרג את המים ברמות!

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה