בתחילת השבוע נערכה בתל אביב אליפות הבריסטה הישראלית ע”י איגוד הקפה הישראלי ובחסות חברת תנובה. בריסטה הוא האדם הנחמד שמכין לכם את הקפה על הבר בבתי הקפה ובמסעדות, בבוקר או אחר הצהריים, כשאתם ממש צריכים את הנוזל השחור והריחני הזה בגוף שלכם. למרות שכביכול מדובר בלחיצת כפתור במכונה מקצועית, לבריסטה השפעה רבה על טעם הקפה ועל מראהו.
הקפה בארץ טעים מאוד, אבל יש לנו עוד מה ללמוד כצרכנים של המשקה הזה, למרות שהוא אחד ממוצרי המזון הנמכרים ביותר בעולם. איך זה, למשל, יש במקומותינו עדיין אנשים שמבקשים את הקפוצ’ינו שלהם רותח או חלש? להכנת קפוצ’ינו אמיתי יש כללים, הנוגעים להרכב המשקה, לאופן הכנתו ולמראהו (ולא מדובר דווקא בלב או בעלה שמציירים הבריסטות עבורכם). אבל עוד לפני ההכנה עצמה, הזנים של פולי הקפה יקבעו במידה רבה את טעמו. קצת בדומה ליין, גם כאן יש מומחים לעניין, המשתמשים במושגים מקצועיים כמו “בודי” (מאוזן, עגול) או “אפטר-טייסט” (שוקולדי, פירותי, אדמתי).
המתחרים השבוע היו צריכים להכין לשופטים 3 כוסות משקה: אספרסו, קפוצ’ינו ואת “משקה החתימה” שלהם, משקה יצירתי ומקורי המכיל אספרסו, אבל לא רק (היו שם תות, תפוח, צ’אי הודי ועוד). הם ערכו את השולחן לפני השופטים, הכינו והסבירו על המשקאות, הכל במסגרת זמן מוגבלת. כל אחד מהמשתתפים בחר והביא בעצמו את תערובת פולי הקפה למשקאות שלו, לפי טעמו; ג’מייקה, אוגנדה, קולומביה, ערביקה, אוגוסטה, גואטמלה הם חלק מהשמות שהוזכרו שם.
בתחרות השנה זכה אנדריי וייצמן, המשמש בריסטה בסניף של “ארומה ישראל” בנשר והוא זה שיצג את ישראל באליפות העולמית בוינה בחודש הבא. אז מה הכין אנדריי כמשקה חתימה שכבש את לב השופטים? בלעדי לקוראי סלונה! רק בשבילכם השגתי את המתכון: בכוס שוט זכוכית שמים שכבה דקה של טחינה ביתית, לאחר מכן מוזגים אל הכוס 25 סמ”ק אספרסו ולסיום 10 סמ”ק של נוזל המורכב מפולי קפה ובוטנים קלויים על מחבת אשר בושלו במי סוכר חום. נשמע טעים, נכון?
וגרגרנית שכמוני, מה היא מחפשת בתחרות קפה? ברור שקפה, אבל גם את העוגה שליד… יש קטגוריה קולינארית שלמה שנקראת “עוגה לקפה”. ומה טוב מעוגה לקפה מעוגת קפה? הנה לכם עוגה בחושה פשוטה, ללא שימוש בפירוטכניקה. כל מה שאתם צריכים הם קערה וכף לערבוב. טוב, צריך גם אספרסו. מי שאוהב קפה, ימצא פה את הנפש התאומה של הקפה שלו.
עוגת קפה לקפה
החומרים
פפפ
אופן ההכנה
פפפ
בתיאבון!
השוונץ:
פפפ
ארוחת בוקר / ז’אק פרוור (תרגום: שמעון זנדבנק)
הוא מזג קפה לספל
הוא מזג חלב
הוא הוסיף סוכר
ובכפית הקטנה הוא ערבב
הוא שתה קפה בחלב
הוא הניח את הספל
בלי לדבר אלי
הוא הצית סיגריה
הוא הפריח טבעות עשן
הוא איפר במאפרה
בלי לדבר אלי
בלי להביט בי
הוא קם
חבש את המגבעת לראשו
לבש את מעיל הגשם
כי ירד גשם
והוא עזב תחת הגשם
ללא מילה
בלי להביט בי
ואני אחזתי ראשי בין ידי
ובכיתי
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות