הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

בימי תפארתם של פופאי ואוליב העליזים סופר בשבחו של התרד וערכיו התזונתיים (בעיקר תכולת הברזל שלו). אותנו הילדים הכריחו לאכול תרד, כדי שיהיה לנו כוח, כמו פופאי, להציל את אוליב מידיו של בלוטו או לחילופין לסחוב על הגב את ילקוט בית הספר. לא זוכרת שזה השפיע עלי אז לאכול את העלים הללו, אבל את הסרטים המצוירים מאוד אהבתי. בינתיים (מספר 1), גילו שבתרד יש אמנם ברזל, אבל לא בריכוז הגבוה שחשבו בעבר. בינתיים (מספר 2), גדלתי והיום אני מאוד אוהבת תרד.

צילום: "הגרגרנית"

יש איזה אקסטרה טעם לירקות ולפירות כשהם בשיא עונתם וזו של התרד היא ממש עכשיו! קיבלתי מהשכנה ה-מ-ו-ן תרד שצמח לה בגינה והיה צריך לעשות משהו ממנו. הנה מתכון לתבשיל-ארוחה, שנותן לתרד את הבמה. גיליתי אותו לפני הרבה שנים, כשתרד נמכר בעיקר בצורתו הקפואה. היום, כשאפשר לקנות בקלות עלי תרד טריים, כל העניין הוא פשוט וטעים שאסור לפספס.

יוון היא מדינה שבה אני אוהבת לבקר. כאילו דומה לישראל אבל לא ממש. היא גם מהווה מקור למאכלים נפלאים כמו זה, שיש לו טעם לימוני ומומלץ להגיש אותו עם כל הארסנל היווני: שמן זית, זיתי קלאמטה, גבינת פטה ואורגנו מיובש. תראו שגם אתם תמצאו את עצמכם מכינים אותו שוב ושוב, פשוט מנה קאלט. “גזור ושמור”!

צילום: "הגרגרנית"

ספאנאקוריזו (Spanakorizo)

4 מנות

החומרים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל יבש קטן, קצוץ
  • 2 בצלים ירוקים (חלק ירוק ולבן), קצוצים
  • 500 גרם תרד (אם לא מצאתם עלי תרד שטופים מראש, שטפו אותם היטב ויבשו, כי כל כך מאכזב לאכול תרד עם חול בשיניים)
  • 250 גרם אורז (יש שמכינים את המאכל הזה מאורז עגול כמו ארבוריו, למעין ריזוטו. אני מעדיפה להשתמש דווקא באורז מאורך. הבסמטי אהוב עלי מכל. לבחירתכם)
  • צרור קטן של שמיר, קצוץ
  • 2-2.5 כוסות מים
  • מיץ מ-1 לימון (כ-1/4 כוס)
  • מלח, פלפל שחור

פפפ

לקישוט ולתיבול

  • צנוברים קלויים
  • קוביות של גבינת פטה (כבשים כמובן)
  • אורגנו מיובש
  • זיתי קלאמטה
  • יוגורט
  • פלחי לימון
  • שמן זית

פפפ

אופן ההכנה

  1. טגנו בצל יבש ובצל ירוק בשמן זית.
  2. הוסיפו את עלי התרד לסיר. לא להיבהל מהכמות – הם מתכווצים די מהר. ערבבו אותם מדי פעם עד ש”ייבלו” ויאבדו מנפחם.
  3. הוסיפו גם אורז ושמיר לסיר וערבבו הכל יחד, כדי שהאורז יצופה כולו בשמן ובירקות.
  4. מזגו מים ומיץ לימון לסיר ותבלו במלח ופלפל שחור. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו לאש קטנה.
  5. בשלו כ-10-15 דקות, עד שהמים מתאדים והאורז מבושל.
  6. הגישו עם צנוברים קלויים, גבינת פטה ומעט אורגנו מיובש מעל וכן כמה כפיות יוגורט וזיתי קלאמטה סגלגלים ליד. אפשר להוסיף עוד מעט מיץ לימון או זירזוף שמן זית, לפי הטעם.

פפפ

אני כבר לא יכולה לחכות לחופשה הבאה שלי ביוון! פשטות היא לא מילה גסה. תראו שתתמכרו!

בתיאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • תרד הוא ירק מאוד בריא: הוא עשיר בויטמין A ו-C וכן בקאלציום ומגנזיום.
  • הקומיקס של פופאי (שיותר מאוחר הפך גם לסרטונים מצוירים) כבר בן יותר מ-80 שנה! אם אתם מתגעגעים לימים ההם, של פופאי ואוליב, הנה הפרק הראשון של הסדרה הנפלאה הזו, בה גיבור היה גיבור, רשע היה רשע ואהובתו היתה אהובתו.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה