הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

פסח הוא חג מאתגר לשומרי הכשרות שאינם אוהבים תחליפים לחמץ שלהם. בכלל, תחליפים הם תמיד “דגל אדום” בשבילי, שיותר מרמזים על ה”אין” מאשר על ה”יש”. לא, אני לא נהנית מפיצה על בסיס מצה או קרואסון שוקולד על בסיס קמח תירס. לכן, כשאני נאלצת לוותר על מרכיבים מסוימים אני שמחה להשתמש באחרים, שהם פחות שכיחים לאורך השנה כולה. זה אפילו נחמד להכין מאכלים שמתאימים לתקופה מיוחדת זו ויהיו משויכים רק לה.

מחפשים רעיון לארוחת ערב של אחד מימי חול המועד פסח? אחרי כמה ימים עם מצות, נמאס מעוד מצה לארוחת ערב. הרי כבר אכלנו אותה לארוחת בוקר וכרסמנו אותה עם הקפה אחר הצהרייים. מי לא אוהב תפוחי אדמה? אני לא רואה הרבה שהרימו ידיים… הנה מתכון חמוד, שעושה שימוש בכל חלקי הפקעת הזו, אלא שהפעם לקליפה תפקיד מרכזי. סוג של היפוך תפקידים. הנה כמה “גם וגם-ים”:  תפוח אדמה עם קליפה הוא גם בריא ומלא סיבים ואכילתו כך גם ממחזרת ושומרת על הסביבה. ואתם? גם חדשניים בארוחת הערב המשפחתית וגם יקירי העיר. עשיתם את שלכם!

צילום: "הגרגרנית"

קליפות תפוחי אדמה ממולאות

החומרים

4-6 מנות

  • 6 תפוחי אדמה לאפיה, בגודל בינוני
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 2-3 פרחי ברוקולי, מפורקים לפרחים קטנטנים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 4 כפות פתיתי גבינת קשקבל
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח, פלפל שחור

פפפ

אופן ההכנה

  1. שוטפים את תפוחי האדמה היטב, עוטפים ברדיד אלומיניום ושמים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכשעה, עד שהם רכים וסכין שננעצת בהם נשלפת בקלות.
  2. מוציאים את תפוחי האדמה מעטיפותיהם וחותכים לאורכם, כך שתיווצרנה סירות שטוחות.
  3. מרוקנים בכפית מעט מהתוך של תפוחי האדמה, כך שיתקבל שקע להכנסת המילוי ועם זאת הקליפה לא תיקרע. שמים את תוך תפוחי האדמה המבושלים בצד.
  4. מברישים את “סירות” תפוחי האדמה מבפנים ב-2 כפות שמן זית ומפזרים מלח גס מעל.
  5. מכניסים שוב לתנור לאפיה של 20 דקות, עד שהקליפות הופכות לקריספיות.
  6. בינתיים מכינים את המילוי: משתמשים בכמחצית מתוך תפוחי האדמה שהוצאנו (את שאר הפירה אוכלים בתענוג עם קצת חמאה ומלח).
  7. מוסיפים פרחים קטנטנים של ברוקולי (אין צורך לבשל אותם), כף שמן זית שום, 2 כפות קשקבל, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  8. מכניסים את המילוי לתוך השקעים שבסירות תפוחי האדמה שיצאו מהתנור.
  9. מפזרים מעל את פתיתי הקשקבל שנותרו ומכניסים לתנור לעוד כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה.

פפפ

בתיאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • למרות שיש לי תמיד אסוציאציות שואתיות משהו בכל הנוגע לקליפות תפוחי אדמה (שלא ממש מעולות/מואילות לעיכול), יש בהן הרבה סיבים תזונתיים ולכן מומלץ לאכול את תפוחי האדמה על קליפתם.
  • קליפות תפוחי אדמה יכולות לספוח אליהן ריחות רעים במקרר. נסו לשים אותן בצלוחית על מדף ותראו בעצמכם!
  • אני מחכה ליום שבו יפרידו את הזבל שלנו בצורה מאורגנת ציבורית. שיהיה פח נפרד לזריקת החומרים האורגניים, כמו קליפות תפוחי אדמה, בננה ושאר ירקות ופירות. פרט לקומפוסט מעולה לחקלאות קראתי שאפשר להכין מזה גם ביו-דלק. נו, כראשונת מדינות המפרץ נהיה!

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה