הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

אפשר לרוץ איתו, לקפוץ איתו… טוב, לא בדיוק, אבל בלנדר מוט הוא סוג של אלוף בריסוק, חיתוך וקיצוץ. בינינו, לכמה מכם יש את מיטב מכשירי החשמל, היפים, המותגיים והמשוכללים ביותר, שעומדים במטבח ללא שימוש, כמו פילים לבנים, תופסים מקום יקר על השיש וצוברים אבק? אפילו ההיא, מהפרסומת, שמחבקת את המיקסר שלה, גם היא תהסס אם להשתמש בו אחרי שתוציא אותו מהניילונים. כי אין מה לעשות, עצם המחשבה על הרכבת המכשיר ויותר מזה – על שטיפת כל חלקיו לאחר השימוש לא בדיוק עושה לנו חשק לבשל. זה קצת כמו להפעיל את כל התותחים בשביל להרוג יתוש (וסליחה על הדימוי). לעומת זאת, בלנדר-מוט הוא מכשיר שאנו משתמשים בו שוב ושוב, בלי ללכלך עוד כלים. לדעתי זה הגליק הגדול: אפשר להפעיל אותו בסיר או בקערה שאנו כבר מבשלים בה.

אז מי הגאון שהמציא אותו? מסתבר שיש לזה תשובה: הוא הומצא לפני כ-60 שנה בשוויץ ומאז צבר לו מעריצים רבים מכל העולם. רק חשוב לזכור כלל אחד לפני השימוש בו: מומלץ לא לבדוק מקרוב מדי אם הוא עובד ולשמור על האצבעות שלכם. תאמינו לי – הוא עושה את מלאכתו (אני בדקתי)! הנה כמה רעיונות לשימוש בבלנדר מוט. תוך כמה דקות יש לכל המשפחה ארוחה לתפארת המדינה.

צילום: "הגרגרנית"

מרק ירקות לתינוקות

בדרך כלל המזון המוצק הראשון הוא פשוט ולא מורכב מרכיבים רבים, כדי להקל על עיכולו של התינוק. מומלץ לבשל ירקות במעט מים עד לריכוך ואז לרסק אותם למחית. השימוש בבלנדר מוט מערב פחות או יותר את כלי הבישול בלבד, כך שבאמת קל ופשוט לתת לתינוק מזון טרי, שהוא לבטח בריא יותר מזה המוכן בקופסאות. יש המתחילים בירק אחד בלבד ויש המערבבים שניים או שלושה. המחית שלנו יכולה לכלול גזר, תפוח אדמה או קישוא. אחרים יוסיפו לתבשיל גם פטרוזיליה ובצל, כך שיתנו טעם למרק הירקות שלנו בצורה טבעית. בישול במינימום מים ישמור על הערכים התזונתיים של הירקות, אבל יש להשגיח שהם לא יתאדו לגמרי במהלך הבישול.

צילום: "הגרגרנית"

סלט טחינה ביתי

טחינה הוא מטבל קל להכנה וגם במקרה הזה, ערכיו התזונתיים גבוהים בהרבה כשמכינים אותו לבד, מה גם שאז אין בו חומרי שימור ועוד צרות צרורות שמוסיפים למאכלים מוכנים כדי להאריך את חייהם. טחינה גולמית מורכבת משומשום, שהוא שומן מצוין מהטבע והיא עשירה בחלבונים, ברזל וסידן. מומלץ להשתמש בטחינה משומשום מלא (עם הקליפה), המכילה יותר מהחומרים הטובים הללו. אנשי הטחינה מתחלקים לכאלה שאוהבים אותה לימונית ולאלה שאוהבים אותה שומית. אני אוהבת אותה גם וגם ואפילו עוד גם: עם פטרוזיליה.

החומרים

  • 100 מ”ל טחינה גולמית
  • מיץ מ-1 לימון
  • 2 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • 50-100 מ”ל מים
  • מלח

פפפ

אופן ההכנה

  1. הכניסו את הטחינה, מיץ הלימון והשום לקערה עמוקה וערבלו בבלנדר-מוט.
  2. הוסיפו את המים בהדרגה והמשיכו לערבל, עד לסמיכות הרצויה לכם.
  3. הוסיפו פטרוזיליה ומלח לפי הטעם ורסקו הכל למחית אחת.

צילום: "הגרגרנית"

רוטב עגבניות בסיסי לפסטה

כמעט שאין ילד שלא אוהב רוטב עגבניות לפסטה שלו. אני אוהבת את רוטב העגבניות שלי פשוט, בלי הרבה מרכיבים, כדי לתת מקום של כבוד לירק ממנו הוא עשוי בלי הסחות טעם. אפשר להשתמש ברוטב הזה גם כבסיס לרטבים אחרים לפסטה או אפילו כרוטב לעוף או דגים.

החומרים

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 ק”ג עגבניות טריות, חתוכות לקוביות (או פחית של 400 גרם עגבניות מרוסקות)
  • 1/2 כפית סוכר לבן
  • מלח

פפפ

אופן ההכנה

  1. מזגו לסיר שמן זית והניחו מעליו את הבצל הקצוץ. טגנו רק עד לשקיפות.
  2. הוסיפו לסיר את קוביות העגבניות, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש לקטנה.
  3. הוסיפו סוכר ובשלו בסיר מכוסה חלקית כ-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, למניעת הידבקות וחריכה.
  4. רסקו את הרוטב החם, בתוך הסיר, בעזרת הבלנדר-מוט.
  5. הוסיפו מלח לפי הטעם והגישו על פסטה. אפשר לקשט בעלי בזיליקום ובגבינת פרמזן מגוררת מעל.

צילום: "הגרגרנית"

רוטב תותים לגלידה

הנה רעיון לשדרוג מנת גלידה. מה גם שעכשיו התותים הם בנמצא ואוטוטו לא יהיו איתנו. מומלץ ביותר להכין כמות גדולה יותר של הרוטב הנפלא הזה ולהקפיא אותו לימים של חוסר (תלוי כמה תוכלו להתאפק).

החומרים

  • 200 גרם תותים טריים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 כפית חומץ בלסמי / מיץ לימון (אפשרי, לא חובה)

פפ

אופן ההכנה

  1. שוטפים את התותים ומסירים את העוקץ שלהם.
  2. מניחים בקערה עם אבקת הסוכר וטוחנים למיץ תותים סמיך בעזרת בלנדר-מוט.
  3. מי שאוהב עושר טעמים ברוטב התות שלו, מוזמן להוסיף חומץ בלסמי או מיץ לימון.
  4. זה שלב מומלץ, אם כי לא חובה: העבירו דרך מסננת דקה את המיץ, תוך שפשוף בעזרת כף על המסננת. אחרי שלב זה יוצא רוטב חלק יותר, ללא הזרעים השעירים שעל פני התות.
  5. טפטפו מהרוטב על פני הגלידה וטרפו.

פפפ

בתיאבון!

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה