הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

בימים אלה, רגע לפני שהאביב מתדפק על חלוננו ובחוץ קריר ויש עדיין הבטחות לגשם, מתחשק בערב משהו שיחמם את הנשמה ואת הגוף. לפעמים זה יכול להיות מרק אבל היום אני מבשלת קדירה צמחונית. הוצאתי כל מה שהיה במקרר וגם מחוצה לו ושיכול לענות על ההגדרה הזו: בצל, כרובית, ברוקולי, שומר, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש וגבעולים של סלרי, כרישה, שום, תפוחי אדמה. הוספתי גם עשבי תיבול: מרווה, טימין ועלי דפנה. אל תוותרו על עשבי התיבול!


צילום: "הגרגרנית"

יכולתי להסתפק בזה, אבל חיפשתי גורם מקשר. אני נורא אוהבת את גריסי הפנינה, אלה שתמיד מתחבאים בין ה”אחים הגדולים”, השעועית ותפוחי האדמה, בתוך החמין. היום רציתי לתת להם את הבמה לבד, בינות לירקות. סיר כזה מייצר ירקות רכים כל כך, שממש נמסים בתוך הפה. הנה מתכון שווה באמת, בהשפעת מנות החורף הצמחוניות של נייג’ל סלייטר. נייג’ל הבריטי הוא עיתונאי אוכל שגם מגיש תכניות בישול בטלויזיה, אבל הכי שווים הם ספרי הבישול שלו.


צילום: "הגרגרנית" ויח"צ

קדירה צמחונית (בהשראת מתכון של נייג’ל סלייטר)

החומרים

  • 100 גרם גריסי פנינה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גזרים קלופים
  • 2 כרישות (החלק הלבן)
  • 1 שורש סלרי קלוף
  • 2-3 מקלות סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 2-3 פרחי ברוקולי
  • 2-3 פרחי כרובית
  • 2 בצלים
  • 1 שומר (להכניס גם את העלים לאקסטרה טעם)
  • 1 ארטישוק, הלב והגבעול הקלופים
  • 4-5 שיני שום, חצויות
  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים, פרוסים עבה
  • 6 עלי מרווה
  • 3 גבעולי טימין (קורנית)
  • 2 עלי דפנה
  • מים או ציר ירקות לכיסוי
  • מלח, פלפל שחור

פפפ

אופן ההכנה

  1. שטפו את גריסי הפנינה ובשלו אותם במים (מעט יותר מכדי כיסוי), כ-20 דקות, עד שהם מתנפחים ומתרככים מעט. סננו מהמים.
  2. העמידו על האש סיר גדול, כזה שיכול גם להיכנס לתנור ושפכו לתוכו שמן זית.
  3. חתכו את הכרישה, הגזר והשורשים לחתיכות בגודל דומה, של כ-2 ס”מ. את פרחי הברוקולי והכרובית אפשר להשאיר כפי שהם ואת הבצל והארטישוק אפשר לחלק ל-8 (תלוי בגודל).
  4. הכניסו את כל הירקות, פרט לתפוחי האדמה, לסיר ובשלו מעט ללא כיסוי (וללא תוספת נוזלים), על אש נמוכה, כדי שהירקות יתרככו מעט, כ-10-15 דקות.
  5. הוסיפו את הגריסים ועשבי התיבול וערבבו בזהירות.
  6. שפכו לסיר מים או ציר ירקות, עד כדי כיסוי.
  7. הניחו מעל הכל את תפוחי האדמה, בצורת מניפה, כך שיכסו את כל תכולת הסיר (זה הרעיון המבריק של נייג’ל!!)
  8. כסו את הסיר והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לשעה וחצי.
  9. הגבירו את חום התנור ל-200 מעלות והסירו את המכסה. אפו בתנור עוד חצי שעה. תפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב והופכים לקצת יותר קריספיים.
  10. מוציאים בזהירות את הקדירה מהתנור ומגישים בכף גדולה לצלחת עמוקה, שתקבל באהבה את כל השמחה הזו. קצת מלח ופלפל שחור וכל הבריאות הזו בדרך אליכם.

פפפ

בתיאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • מחפשים יין מצוין שיחליק בגרון את כל הטוב הזה? קברנה סוביניון גליל עליון (הסדרה האזורית) - יין אדום יבש, שהופק מענבי קברנה סוביניון מאזור הגליל העליון. התבגר בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 12 חודשים. מתאפיין בגוון ארגמני עמוק ובשומת של אוכמניות, קסיס ואקליפטוס. יין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. ילווה היטב קדרות חורף כבדות, מנות בשר, פסטות ברוטב בשר ועוד. ותודה למירה איתן מיקבי כרמל על ההמלצה.
  • שיני השום עכשיו מופיעות עם ניצן ירוק בתוכן, שמקשה עלינו את העיכול. אני ממליצה לכם להקדיש לכך עוד דקה של עבודה, לחצות את שן השום ולהוציא אותו.

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה