הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

הבטחתי שהפעם יהיה פוסט מזין קצת יותר מזה הקודם והבטחות צריך לקיים… עוד אחד מהטרנדים החזקים של 2011 (כמו ששמתם לב, אם קראתם את הפוסטים האחרונים שלי, אני מכסה את כ-ו-לם. עד האחרון) הוא הקייל (Kale). עדיין קשה למצוא אותו בכל סופרמרקט, אבל אני בטוחה שבקרוב הוא יהיה נפוץ יותר (ככה זה עם טרנדים). בינתיים, שווה לחפש אותו בשוק או אצל המגדלים. וכל זאת למה?

צילום: "הגרגרנית"

כי קייל (או בשמו העברי “כרוב-על”) עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין K, ויטמין A וויטמין C, מחזק את המערכת החיסונית שלנו, עוזר בהפחתת כולסטרול, אבל אם כל זה לא מספיק, הוא מופיע בראש הירקות שנמצאו יעילים במניעת סרטן! והכל באופן טבעי. מדובר בצמח מסוג הכרוב, למרות שאין לו את הצורה הכדורית המוכרת לנו מהכרוב הירוק או האדום והוא נחשב לצמח הקרוב ביותר לכרוב הבר. יש כמה מינים של קייל. לגבעולים של הקייל בו אני השתמשתי, קייל רוסי אדום, יש צבע סגול זרחני ויפיפה. הקייל הוא קרוב גם של כרוב הנוי, ששותלים ליופי בגינות, אבל עליו תשאלו את הדודה פטוניה.

צילום: מתוך אתר ויקיפדיה

קייל יכול להשתלב בכל מנה שאתם מכינים, מרק, פסטה או סלט. האמריקאים, למשל, משוגעים על צ’יפס מקייל. עוד שיחוק הוא פסטו קייל. אצלנו בבית הקייל המבושל היה פצצה והנה אחד המתכונים הטעימים ביותר. הסוד מצוי כנראה בפשטות (אין כמו אוכל עם בצל מטוגן, נכון?).

צילום: "הגרגרנית"

קייל עם בצל מקורמל ודלעת ערמונים

2 מנות

  • צרור קייל
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חצוי ופרוס דק
  • קורט סוכר
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 2 כפות פרורי לחם
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • דלעת ערמונים, חצויה ופרוסה, ללא הגרעינים
  • מלח, פלפל שחור

פפפ

אופן ההכנה

  1. שימו את פרוסות דלעת ערמונים בתבנית ושפכו מעל כף שמן זית, מלח ופלפל שחור. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-1/2 שעה. מומלץ להפוך באמצע את הפרוסות, לקבלת צבע יפה בשני הצדדים.
  2. הביאו כ-1 ליטר מים בסיר לרתיחה.
  3. הורידו את העלים מהגבעולים הקשים וחתכו אותם בידיים לחתיכות קטנות. הכניסו לסיר עם מעט מלח ובשלו כ-5 דקות. סננו היטב.
  4. במחבת חממו כף שמן זית על אש בינונית. הוסיפו את הבצל והזהיבו כ-10 דקות.
  5. פזרו מעט סוכר מעל הבצל והמשיכו לבשל על אש קטנה, עד שהוא מקבל צבע חום בהיר.
  6. הוסיפו פרורי לחם למחבת וערבבו עוד כדקה.
  7. הוסיפו גם את הקייל וערבבו עם הבצל.
  8. זרזפו מעל חומץ בלסמי ופלפל שחור ותנו ערבוב אחרון במחבת.
  9. בצלחת הגשה הניחו את הקייל, מעליו פרוסות של דלעת ערמונים ומעל הכל פזרו צנוברים.

פפפ

בתיאבון!

השוונץ:

  • דיאנה דייר “משוגעת” על קייל מכל הסיבות הנכונות ולכן היא מקדישה לו בלוג שלם. מומלץ לקרוא מה שהיא כותבת!
  • הנה עוד קייל שווה במיוחד:embedded by Embedded Video
    YouTube Direkt

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה