הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

עוקבים: 250

החל מיוני 2010

חג ההודיה (Thanksgiving) נחגג בארה”ב ביום חמישי, הרביעי בחודש נובמבר, כלומר בדיוק היום! וכל זאת למה? כדי להודות על היבולים הטובים, שבגידולם הושקעה עבודה רבה. לא מדובר בחג דתי אלא בחג חקלאי מאוד. בהשאלה לעולמנו הצר מדובר ב”חג הקציר” או ב”חג הביכורים” של הסתיו. האמת, מתי לאחרונה הודיתם על השפע (טפו-טפו-טפו, שימשיך!) שיש לנו? ואין הכוונה להודות לחנווני במכולת או לקניין של הסופרמרקט, כי אם למגדלים ולחקלאים, אשר עובדים בעבודה קשה כל כך ולא תמיד מתגמלת?

ב-10 בדצמבר יחגגו חברי תנועת Slow Food את יום טרה מדרה (Terra Madre), שהוא היום שבו בכל חלקי העולם (גם בישראל)) ינסו לחשוב ולעשות אוכל שהוא טוב, נקי והוגן. במאה שבה רוטב לפיצה מוגדר בארה”ב כירק, בקידומם של לוביסטים חזקים, ברור שחשוב יותר מתמיד להציג אלטרנטיבה לעתיד בריא יותר ומתחשב בסביבה, גם בכל הקשור למזון.

ומה יותר מתאים ליום כזה של תודות, אם לא סלט טוב וחמים המתאים לעונה. את הסלט הזה הכנתי ביוון בימים הקרירים שפקדו אותנו שם, אבל הוא יכול להתאים גם לימים חמים יותר. יקח זמן עד שאגיע שוב ליוון אהובתי, אז הנה מתנת פרידה. שלא תשתני לי. שלום ולהתראות.

צילום: "הגרגרנית"

סלט בורגול, תרד ועגבניות מיובשות

החומרים

  • 3 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • 1/3 כוס (80 מ”ל) שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 200 גרם בורגול עבה
  • 300 מ”ל מרק עוף או מים, חמים
  • 30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 70 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 250 גרם עלי תרד צעירים, קצוצים גס
  • כוס עגבניות מיובשות, קצוצות
  • צרור עלי נענע, קצוצים
  • מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה

  1. בסיר אדו את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות.
  2. הוסיפו את השום ובשלו עוד שתי דקות.
  3. הכניסו גם את הבורגול ואת המרק או המים, הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את האש ובשלו כרבע שעה, עד שהבורגול יספוג את כל הנוזלים.
  4. נקדו מעל הבורגול בקוביות חמאה ופזרו מעל אגוזים וקינמון. כסו את הסיר במכסה ותנו לבורגול לספוג טעמים כרבע שעה.
  5. במזלג ערבבו את הבורגול והעבירו לצלחת הגשה.
  6. הוסיפו לבורגול החם תרד ועגבניות מיובשות וערבבו היטב.
  7. פזרו מעל את עלי הנענע הקצוצים וטפטפו מעל הכל את מיץ הלימון.

בתיאבון!

השוונץ:

  • גם בישראל יחגגו את יום טרה מדרה, בסניפים השונים של סלואו פוד, מצפון עד דרום. אתם מוזמנים להצטרף לתנועה ולבדוק לאן מתאים לכם להגיע. מבטיחה לכם שינוי מחשבתי והנאה לחושים!
  • מכירים את אתר Slow.org.il? הנה ההגדרה של כותביו: “אתר סלואו הוא מקום מפגש לאנשים שהחליטו להאט, בצורה זו או אחרת, את חייהם. אתם לא חייבים לגור במערה, ללבוש עלים ולעסוק במדיטציה. מספיק שתרצו לאכול יותר טוב, ליהנות מהחופשה הבאה שלכם בצורה יותר מוצלחת, לנהל קשרים טובים יותר עם המשפחה שלכם, לצרוך בצורה הגיונית יותר וכו’. ההאטה, כמו אלוהים, נמצאת בפרטים הקטנים, בפעולות היומיומיות, ואנחנו פה כדי לחלוק: סיפורים על האטה, מידע רלוונטי, טיפים, וכל מה שיכול לעזור לנו לעשות חיים בחיים האלה.”

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה