הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

זהו סיפורן של עגבניות השרי הרבות שהיו לי בבית (תוכלו לקרוא בפוסט הקודם על הביקור בחממת העגבניות). בעצם, חשבתי להכין מהן ריבה. זו, אגב, מתנה מעולה לחגים, אשר מעבר להרי החופש הגדול. אלא שהיה להן רצון משלהן והן הפכו לעגבניות מיובשות בצנצנת הריבה. ככה זה, כשהעגבניות לא מתביישות…

לייבש עגבניות הוא בדיוק מה שצריך לעשות כשיש לכם המון עגבניות ואתם לא בטוחים מה לעשות איתן. לא משנה איזו כמות תיקחו, העגבניות מצטמקות מאוד בתהליך היבוש שלהן. מתקבל מעדן, בלי חומרים משמרים ועוד מרכיבים עם אותיות וספרות, שאני לא יודעת מה עומד מאחוריהם (כפי שיש בצנצנות הקנויות). כמה טוב שיש בבית צנצנת כזו, על כל מקרה!

צילום: "הגרגרנית"

עגבניות שרי מיובשות

החומרים:

  • 700 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 2 כפות מלח גס
  • 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
  • 1 כוס שמן זית
  • 2-3 גבעולים של קורנית (הידוע בשם המאונגלז, טימין)

אופן ההכנה:

  1. סדרו את עגבניות השרי על תבנית עם נייר אפיה, כשהחלק החתוך שלהן פונה כלפי מעלה.
  2. פזרו מעל העגבניות את המלח הגס.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות לכ-5 שעות. זמן היבוש תלוי בתנור שלכם אבל גם במידת היבוש שאתם אוהבים. תוכלו להחליט להפסיק את התהליך, לאחר מגע ביד או בהתאם למראה שלהן.
  4. העבירו את העגבניות לקערה ושפכו מעל חומץ. תפקידו של החומץ לעזור בשימור העגבניות בהמשך.
  5. לאחר כמה דקות של שהיה בחומץ, מסננים את העגבניות ומעבירים אותן לצנצנת מעוקרת (צנצנת שהושרתה במים רותחים. לא לשכוח גם את המכסה).
  6. מכניסים את גבעולי הקורנית בין העגבניות ושופכים מעל שמן זית, עד סוף הצנצנת.

בתאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • יש כאלה שטורחים ומוציאים מהעגבניות את כל המיץ והזרעים לפני ההכנסה לתנור, אלא שאז מתקבלות עגבניות מיובשות עוד יותר. אני אוהבת אותן יותר עסיסיות. לבחירתכם.
  • אני השתמשתי בעגבניות שרי, כי הן בדיוק בגודל המתאים לנגיסה, אבל אפשר לייבש גם עגבניות גדולות יותר. במקרה כזה, יתכן שתזדקקו לזמן יבוש ארוך יותר בתנור.
  • מה עושים עם עגבנות מיובשות? מצוין בתוך הסנדוויץ’ ומעולה בסלט פסטה או בקיש. תוכלו גם להכין פסטו עגבניות מיובשות, בתוספת שום, אגוזים, בזיליקום ועוד קצת שמן זית (שלא יחסר).

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה