הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

עגבניה היא מסוג המאכלים שחוצים את העם לשניים. יש כאלה שלא יכולים לראות עגבניות, לא כל שכן לאכול אותן. לאחרים הסלט אינו שלם בלי המיץ של העגבניה. החלטתי להקדיש פוסט שלם לעגבניה, לאחר ביקור בחממת עגבניות בנגב המערבי. בחממה הזו מגדלים, תקשיבו טוב, כ-2,000 מינים של עגבניות! היא באמת ייחודית ומשמשת  להדגמה של הפירות המופקים מזרעים שונים. עגבניות עגולות, עגבניות תמר, עגבניות שרי, עגבניות ארוכות בצורת פלפל שושקה, אדומות, מנומרות, צהובות וכתומות, מה לא? לצערי, הפרמטר החשוב ביותר היום בשוק הוא זמן חיי מדף ומראה העגבניה, בעוד הטעם נמצא אי שם בתחתית סולם ההעדפות…

צילום: "הגרגרנית

אחרי השטפון האדום(/כתום/צהוב) שקיבלתי בעיניים מעגבניות הקיץ, אתם מבינים שהייתי חייבת לשתף גם אתכם בחוויה. יכולתי לכתוב על מנת העגבניות האהובה עלי, אבל זה לא ממש מתכון… בכל זאת, אין כמו פרוסות עגבניה, מלח גס, קצת בצל ירוק קצוץ מעל ושמן זית מעולה. טוב, גם לחם טרי לנגב את כל הטוב הזה. לכן, התחכמתי, אבל לא הרבה מעבר לזה… ברוסקטה! מנת הפתיחה האיטלקית הזו היא פשוט לחם קלוי עם שום, שמן זית והרבה עגבניות. פרוש המילה ברוסקטה בא מהפועל קלוי על פחמים או על גריל. אנחנו נשתמש בתנור שלנו…

צילום: "הגרגרנית"

ברוסקטה עגבניות

החומרים:

  • 2 פרוסות, עבות יחסית, של לחם שאור (או כל לחם אחר שטעים לכם)
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 שן שום חצויה
  • 1 עגבניה בשלה בינונית חתוכה לקוביות, או 6 עגבניות שרי חצויות
  • כמה עלי בזיליקום חתוכים לפיסות קטנות
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. הכניסו את פרוסות הלחם לתנור וקלו אותן מעט. המידה הנכונה היא כאשר הן קשות מבחוץ אבל רכות מבפנים (תחושו בידיים).
  2. זרזפו 1 כף שמן זית על פרוסות הלחם או משחו אותן בעזרת מברשת.
  3. שפשפו את שן השום בחלקה החתוך על הפרוסה עם שמן הזית, כך שהיא תספוג את הטעם.
  4. בקערה ערבבו את שמן הזית שנשאר עם העגבניות, הבזיליקום, מלח ופלפל. קצצו את שן השום בה השתמשתם והוסיפו גם אותה.
  5. הניחו בזהירות את כל הכבודה על פרוסות הלחם והגישו. הפרוסה תספוג את הטעמים הנפלאים של העגבניות המתובלות ולכם נכונה בפה חוויה קראנצ’ית, מלאת טעמים ונהדרת.

כמה פשוט, ככה טעים. בתאבון!

צילום: "הגרגרנית"

נשארו עוד עגבניות? הנה מה שצריך לעשות איתן ביום קיץ חם:

צילום: "הגרגרנית"

יש לי עוד המון עגבניות. חכו, חכו לפוסט המשך.

השוונץ:

  • טריוויה-עגבניה: העגבניה, פרי ממשפחת הסולניים, הגיעה אלינו מדרום אמריקה, למרות שנראה שהיא היתה כאן מאז ומעולם, כחלק מסלט הירקות שלנו. חשוב לאכול עגבניות כי יש בהן הרבה מאוד ליקופן, אנטיאוקסידנט העוזר במניעת סרטן.
  • שטויות במיץ עגבניות? ביטוי, אשר פרושו דברי הבל ומקורו בביטוי בגרמנית, המתורגם מילולית ל”שטויות ברוטב”. העגבניות הוספו בשביל החרוז… הנה מתי כספי, שמסביר הכל.

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה