הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

הקיץ הזה כבר מהביל ואחר הצהריים יש חשק למשהו מתוק וקר, כזה שיעורר אותנו מהתרדמת שהחום מפיל וגם יקרר. המשקה האולטימטיבי של הילדות הוא שוקו. כנראה חיפשתי טעמים של ילדות, כי כששוטטתי ברשת מצאתי משקה מפתה ביותר לאוהבי השוקולד. מראה קוביות הקרח השוקולדיות כל כך יפה שחבל לקלקל, אבל בשם הטעם, אני אומרת לכם, שווה גם שווה.

צילום: "הגרגרנית"

אייס שוקולד אמיתי

ל-4 שוקוהוליקים צמאים

החומרים:

לקוביות הקרח השוקולדיות

  • 200 מ”ל חלב
  • 50 מ”ל מים
  • 1 כף אבקת קקאו (לא ממותקת)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית קפה נמס מגורען
  • 70 גרם שוקולד מריר (ככל שאחוז מוצקי הקקאו גדול יותר, כך יהיה לכם טעים יותר. אני משתמשת ב-60% לפחות)

למשקה החלב

  • 600 מ”ל חלב
  • 60 גרם סוכר
  • מקל וניל חתוך באמצע לאורכו או משחת וניל (אם אין לכם את שניהם השתמשו בתמצית, אבל ברור שהדבר האמיתי שווה יותר…)

אופן ההכנה:

לקוביות הקרח השוקולדיות:

  1. חתכו את השוקולד לקוביות קטנות ושימו בקערה.
  2. בסיר שימו חלב, מים, סוכר, קקאו וקפה. ערבבו כדי להימנע מגושים והביאו לרתיחה על אש בינונית.
  3. הסירו מהאש ושפכו את התערובת על השקולד. לאחר מספר דקות ערבבו הכל לתערובת שוקולדית נהדרת.
  4. תנו לה להתקרר ולאחר מכן שפכו לתוך תבנית של קוביות קרח והכניסו למקפיא. כשזה קופא הצבע השוקולדי הכהה מעמיק וזה נראה נפלא, לא פחות!

למשקה החלב:

  1. כשמתחשק לכם משקה שוקולדי כזה, אתם צריכים לערבב בסיר חלב, סוכר ווניל (אם מדובר במקל, הוציאו את הגרגרים, בעזרת סכין, לתוך המשקה) ולהביא לרתיחה, תוך ערבוב, על אש בינונית.
  2. קררו את החלב בחוץ ולאחר מכן במקרר, לכמה שעות.
  3. להגשה, שימו בכוס 3-4 קוביות קרח שוקולדיות ושפכו מעל את החלב הקר. הקרח הנמס יצבע את החלב בצבע חום ובטעם נהדר!
  4. אפשר לקשט בגליליות או להגזים בקצפת, אבל לא הספקתי –  אצלי “טרפו” את השוקו שלוש הבנות, בלי שום קישוטים…

בתאבון….ושיהיה לנו קיץ קל!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • מה עוד מקל לנו על החום? מוחיטו מרענן או בירה צוננת יכולים לעשות את אחר הצהריים שלכם לנסבל יותר, עד לערב הקריר (יחסית, עדיין).
  • הנה עוד משהו שיקרר את האוויר, אבל לא את האווירה, אני מקווה…

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה