הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

רק טוב יכול לצאת ממפגש של ארבע נשים שאוהבות לאכול ומסעדת טאפאס בנמל ת”א. תהיתי אם לכתוב נשים בשלות או נשים באמצע החיים או נשים בטוחות בעצמן, אבל לא הייתי בטוחה באף הגדרה. בקיצור, אנחנו. ישבנו על הבר בפינה (לא. לא פחדנו שלא נתחתן) והיינו סופר-רגועות. הכל יחסי כמובן, כי היינו די בהיי. בכל זאת, מה ניתן לצפות מנשים שעברו זה עתה מסאז’ מפנק וחגגו יום הולדת? פינקנו את עצמנו עוד קצת (לפנק, לפנק) בארוחת צהריים, ביום של שמש לאחר עוד סערה באפריל המשוגע הזה.

בשוק הנמל המקורה שבנמל ת”א כבר ביקרנו כמה פעמים ובדקנו את כל המקומות השווים בו לאכילה במקום וגם לקחנו הביתה. לסיום המחקר שלנו על השוק השארנו את “טורטוגה“, הטאפאס-בר של האחים ירזין, עליו שולט ברמה השף ברק אהרוני. הכל נראה כך כך טוב! יש תפריט קבוע ויש תפריט יומי ובכל מורגשת הטריות והעונתיות של המרכיבים. בכל זאת – המסעדה היא חלק מהשוק.

הזמנו די הרבה מנות וחלקנו אותן בינינו. לחם-טוסט עליו ריסקו מעט עגבניות טריות, שהזמנו לפתיחה, שימש אותנו היטב בניגוב המנות (אנחנו לא משאירות שבויים): קרודו פלמידה אדומה (סביצ’ה של דג נא), סלט שומר עם שקדים ומנצ’גו, אספרגוסים ירוקים ולבנים עם קציפת גורגונזולה ופרוסת חציל שמנמנה על הפלנצ’ה עם גבינת פטה של “המאירי”. החציל, אשר נראה פשוט אבל טומן בחובו טעמים נפלאים, היה ללא ספק אחת המנות המנצחות של הארוחה ולשם הגילוי הנאות אכתוב כאן שהזמנו אותו… פעמיים!

צילום: "הגרגרנית"

אם כל זה נשמע לכם טעים לאללה, לא תמתינו הרבה לבאות: שרימפס בחמאת אנשובי, צ’ילי ושום חרפרף וממכר (לא יכולנו להפסיק לנגב את הרוטב שלו), ארטישוק על הפלנצ’ה עם פרורי לחם לסיום עונת הארטישוקים, סלט סבידה (תמנון) עם תרד ועגבניות שרי וגם קלמרי שלם צרוב על הפלנצ’ה. כמו שהבנתם, פלנצ’ה היא מרכיב חיוני במטבח הספרדי… אני לא מתווכחת כשזה טעים לי.

צילום: "הגרגרנית"

ברור שסיימנו את הארוחה במשהו קטן ומתוק. בוואריה עם פיסטוקים קצוצים ורוטב שוקולד סגרה לנו את הפינה הזאת. היינו מרוצות עד הגג! מזל שהספקתי לצלם לפני שהמון כפיות נכנסו לי לפריים וחירבו את המנה עד תומה. בכלל, העמדתי את הבנות במבחן הסבלנות לפני שטעמו כל מנה, אז לא יכולתי להפריז מדי בתמונות עלאק אמנותיות. תודה בנות!

 

צילום: "הגרגרנית"

היה לנו נעים וטעים במטבח של ברק ואנחנו ממליצות לכם: לכו! רוצו!

אנחנו נגיע לבדוק את המקום בערב, כי טרם שבענו.

השוונץ:

  • אני יודעת, בשביל לאכול מהזהב הזה שנקרא פטה של “המאירי” צריך למשכן את הסבתא שלכם, אבל זה טעים שצריך לאכול מזה מעט ולהעריך כל ביס. פנקו את עצמכם מדי פעם באוצר הבלום הזה – רק כך תדעו מהי פטה אמיתית ומה לא (מצטערת, פטה “מעודנת” בסופרמרקט זה פשוט לא גבינה).
  • למי שעדיין מחפש רעיונות – בוואריה היא קינוח מצוין שמתאים לפסח. לא שהיא לא מתאימה כל השנה…
  • כשקיבלנו את החשבון לתשלום בטאפאס-בר, היה כתוב “שיקשוק” כשם המקום. מסתבר שכך רצו לקרוא לו. אתם תשפטו.

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה