הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

עוקבים: 251

החל מיוני 2010

רולדה פטריות היא מנה הכי סבנטיז שיש, כשעוד לא דאגו לכמויות הגבינה והחמאה ומוקרם היה שיא האופנה. ואם סבנטיז, למה לא להקשיב למוזיקה של אז, זו שעושה חשק לקום ולרקוד דיסקו!

15/03/2018

בשנות השבעים הייתי ילדה ובמסיבות כיתה רקדנו דיסקו לצלילי בוני אם ותזמורת אורות החשמל וסלואו צמוד עם האו דיפ איז יור לאב של הבי ג’יז.

ממש באופן רפלקסיבי נזכרתי במוסיקה של שנות השבעים כשטעמתי לראשונה את הרולדה המלוחה והעשירה הזו. “מוקרם” היתה אז מילת קוד למנות שהיו שיא האופנה ורולדות הוגשו בכל חגיגה ביתית. לא דאגו בגלל עודף שמנת, גבינה או חמאה ואיש לא שמע על טבעונות.

הרולדה איננה מראה נפוץ בימינו. להכנתה נדרשים מספר שלבים, כולל אפיה, הקצפה ומילוי וכן כמה וכמה סירים מלוכלכים ומילה מפחידה כמו בשמל. אבל בסוף מתקבלת מנה עדינה וטעימה להפליא, גם אם כזו שהכנתה דורשת את תשומת הלב המלאה שלכם. המתכון פה הוא של רולדה במילוי פטריות (לא מקופסה כפי שבטח השתמשו אז) וגם מילוי של תרד התקבל נהדר.

יצא לי פוסט קולינרי-מוסיקלי, עם הלהיטים הגדולים של הסבנטיז ומנת וינטאג’ אמיתית. פתחו את הרמקולים!

רולדה מלוחה במילוי פטריות 

לבצק

  • 150 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 1.5 כוסות חלב
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור

פפפ embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

למילוי

  • 350 גרם פטריות, פרוסות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 20 גרם חמאה
  • 50 גרם קשקבל מגורר
  • מלח, פלפל שחור

פפפ embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

לבשמל

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כוס חלב

פפפ embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

לאפיה

  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 50 גרם קשקבל מגורר

פפפ embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

אופן ההכנה

לבצק

  1. ממיסים חמאה סיר על אש בינונית ומוסיפים קמח. מערבבים אהיטב עד שכל הקמח מתאחד עם החמאה.
  2. מוסיפים בהדרגה, בזרם דק, את החלב וממשיכים לבשל ולערבב עם מטרפה את התערובת עד להסמכה. מניחים בצד להתקרר מעט.
  3. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים לקצף יציב וחזק.
  4. את החלמונים מוסיפים תוך כדי טריפה לתערובת בסיר ואז מוסיפים גם את הקצף בתנועות קיפול עדינות, עד תערובת אחידה ולא ממש מוצקה.
  5.  מעבירים את התערובת לתבנית מצופה נייר אפיה ומורחים אותה לכדי מרובע, שרוחבו בגודל של תבנית אפיה מאורכת.
  6. מכניסים את הבצק לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
  7. מוציאים מהתנור ומיד מגלגלים לגליל, עם נייר האפיה כחוצץ בתוכו. משאירים כך עד להכנת המילוי, שיתקרר מעט.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

למילוי

  1. מטגנים בצל בחמאה על אש בינונית עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה, ללא נוזלים. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים קשקבל ומתבלים במלח ובפלפל.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

לבשמל

  1.  ממיסים חמאה בסיר קטן ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב.
  2. מוזגים חלב בזרם דק לסיר תוך כדי טריפה ומבשלים עד להסמכה.
  3. מוסיפים את הבשמל לקערה עם הפטריות ומערבבים.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

להרכבת הרולדה

  1. פותחים בעדינות את בצק הרולדה עד שהבצק כולו פתוח על גבי נייר האפיה.
  2. מורחים את המילוי על פני כל הבצק ומגלגלים שוב לגליל, כמה שיותר הדוק (ללא נייר האפיה כמובן).
  3. הניחו את הרולדה בתוך תבנית מאורכת עם נייר אפיה.
  4. מרחו את חלקה העליון של הרולדה בשמנת חמוצה ופזרו מעל קשקבל.
  5. הכניסו את הרולדה שוב לתנור לכ-30 דקות, עד שהיא מזהיבה.

בתיאבון!

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

השוונץ:

אם מתחשק לכם להכין רולדה מתוקה לקינוח, הנה מתכון לרולדת שוקולד במילוי ערמונים, שאפילו כשרה לפסח.

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה