הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 335

עוקבים: 248

החל מיוני 2010

אתם בטוח מכירים את השף מריו בטאלי. ובכן הוא המציא מנה שמשלבת בין שקשוקה לפאייה, לא פחות מגאוני וטעים ברמות אחרות. אל תשכחו להכין אותה עם קרוקס!

16/11/2017

השף והמסעדן מריו בטאלי ידוע בזכות הידע והמומחיות שלו במטבח האיטלקי. הוא היום קונצרן של ממש ובעלים של כמה מסעדות ברחבי ארה”ב. בין יתר מפעלותיו הוא בעלים-שותף של מתחמי המזון Eataly, בעל תכניות טלויזיה וכלי אוכל בחתימתו. הייתי בשתיים ממסעדותיו והן היו מצוינות – המסעדה האיטלקית Esca והטאפאס-בר La Sirena הנמצאות שתיהן בניו יורק.

לאחרונה הוא פרסם מתכון לפאייה לארוחת בוקר. העזר התלהב מהמנה באופן יוצא מהרגיל אבל בינינו, אני חושבת שזה גם קשור לעובדה שהשף מפורסם בנעלי הקרוקס הכתומות שלו.

הדימיון לשקשוקה גדול מאוד, רק שעם אורז ובשר. נשמע בתחילה קצת מוזר אבל יוצא טעים ברמות. משהו ברוטב הבסיס שמבשלים אותו זמן ממושך גורם לו להיות לא פחות ממושלם.

הנה המתכון של מריו בטאלי, בהתאמות קטנטנות למטבח הביתי שלי. השתמשתי בביצי תרנגולת ולא בביצי אווז… מומלץ מאוד לא לוותר על הצ’וריסו שבמתכון – זה מוסיף המון לטעמים של המנה וכמובן למרקם שלה.

חוץ מזה, מומלץ להשתמש במחבת המתאימה להכנסה לתנור, כדי לשלב בין בישול על הגז לאפיה, אם כי עצלנים יכולים להסתפק בבישול על הגז בלבד וזה יוצא טעים גם כך.

מסוג הארוחות השלמות במחבת שחוץ מחלה לניגוב הרוטב לא באמת צריך עוד משהו.

שקשוקה-פאייה של מריו בטאלי

2 מנות

החומרים

לרוטב

  • 1/2 כוס שמן (תירס, חמניות)
  • 2 בצלים רגילים, קצוצים גס
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 230 גרם עגבניות מרוסקות
  • מים (לפי הצורך)

פפפ

לשקשוקה-פאייה

  • 1 כף שמן זית
  • 340 גרם נקניקיית צ’וריסו, חתוכה לקוביות (אפשר פשוט להוציא את התוך של הנקניקיה מתוך העטיפה שלה)
  • 1 פלפל צ’ילי, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 בצל שאלוט, פרוס
  • רוטב (מתכון למטה)
  • 120 גרם אורז עגול (אני השתמשתי באורז לריזוטו)
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 2 כוסות ציר עוף/מים
  • 2 ביצים
  • 1 לימון

פפפ

אופן ההכנה

לרוטב

  1. מזגו לסיר את השמן והוסיפו את הבצלים כשהוא קר עדיין. בשלו אותם לאט, תוך ערבוב, על אש נמוכה עד להשחמתם. תהליך הקרמליזציה של הבצלים ייקח כשעה ולכן הוסיפו מים לפי הצורך, אם הנוזלים בסיר התאדו לגמרי.
  2. הוסיפו לסיר את השום והעגבניות ובשלו 2 דקות נוספות.
  3. העבירו את תערובת הבצל-עגבניות לבלנדר והפכו אותה למחית חלקה.

 

 

לשקשוקה-פאייה

  1. הניחו מחבת עם שמן זית על הגז עם אש נמוכה.
  2. הוסיפו למחבת את הצ’וריסו וטגנו אותה 2 דקות.
  3. הוסיפו את הצ’ילי, הפלפל והבצל ובשלו עוד כ-3-4 דקות, עד שהבצלים זהובים.
  4. הוסיפו את האורז, הרוטב שהכנו והפפריקה וערבבו.
  5. תבלו במלח ומזגו למחבת את ציר העוף או המים. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות, עד שהנוזלים נספגים באורז.
  6. הוציאו את המחבת מהתנור ושברו לתוכה 2 ביצים. תבלו במלח והחזירו לתנור ל-3-4 דקות נוספות.
  7. לשכבה שחומה ומוצקה יותר בתחתית המחבת ניתן להניח את המחבת על הגז עם אש גבוהה לכדקה (זהירות לא לשרוף).
  8. לסיום, תבלו את השקשוקה-פאייה במיץ מלימון אחד והגישו עם חתיכת פיתה או חלה לניגוב.

פפפ

בתיאבון!

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה