הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 329

עוקבים: 247

החל מיוני 2010

הגרגרנית יצאה לבלות בבודפשט בבתי קפה ובברי קוקטיילים וגילתה עיר תוססת ומגניבה, הכי ללא הפסקה. כל הפרטים בפנים!

08/06/2017

ביקור בבודפשט השאיר אצלנו רושם של עיר חיה ותוססת. בפוסט הקודם סיפרתי על מסעדות עם אוכל הונגרי אותנטי, כאלו וותיקות או צעירות, עממיות או רשמיות יותר. הפעם רציתי לספר על בתי הקפה והעוגות ההונגריות המסורתיות שיש להן מעריצים רבים בכל העולם ועל ההפתעה שחיכתה לנו בכל הקשור בחיי הלילה של העיר.

אבל לפני הכל, אולי כדאי להתחיל במפגש מקסים שהיה לנו עם אשת הקולינריה ובלוגרית האוכל Zsofia Mautner. לסופי תכנית בישול בטלויזיה ההונגרית והיא פרסמה כמה ספרי בישול. במפגש בינינו, שכלל גם בלוגרית אוכל הולנדית ועורכת מגזיני אוכל בהונגריה, סופי התמקדה בבישול הונגרי ביתי, כזה שמוצאים פחות במסעדות ויותר בבתים.

סופי גילתה לנו את סודות הפפריקאש והכינה בעצמה נוקדלי, אותן בצקניות שאופייניות למטבח המרכז אירופי (בדומה לשפצלה השוויצרי או לניוקי האיטלקי). לא התאפקתי ורכשתי בחנות בשוק המקורה מכשיר מיוחד להכנתן. אבל אם אין ברשותכם מכשיר כזה, תוכלו להשתמש בשתי כפיות, הכי בסיסי.

- -

בודפשט ידועה ככזו שמקדשת את הקצפת, הסוכר והשוקולד, אז הלכנו לבדוק מקרוב כמה מבתי הקפה הידועים של העיר.

בקפה Szamos תוכלו ליהנות מעוגת דובוש, שכבות של עוגת ספוג עם קרם שוקולד ביניהן ושכבת קרמל קשה מעל. אני אהבתי יותר את עוגת האסטרהזי, שכבות עוגת שקדים, ביניהן קרם ומלמעלה זיגוג סוכר.

אחרי שתעלו ברגל לכנסיית מתיאש, תשמחו לשבת לקפה ועוגה בבית הקפה Ruszwurm הסמוך. טעמנו את עוגת הקרם שניט המיוחדת שלהם- בין שתי שכבות של בצק עלים דקיקות נחה שכבת קרם וניל אוורירי. אפשר לטעום פה גם את עוגת הז׳רבו המפורסמת, שכבות של בצק שמרים וביניהן ריבת משמש, אגוזים ושוקולד. העוגה נקראת ע”ש הקונדיטור אמיל ז’רבו, לו היתה שייכת קונדיטוריה ז’רבו המפורסמת.

אבל אם אתם מחפשים שואו, בית הקפה המרשים מכולם הוא ללא ספק New York Café, בית קפה ענק ומפואר עם עיטורי זהב על הקירות ומוסיקה חיה שמתנגנת כל היום. תוכלו לדגום מהעוגות המפוארות של הקיסרות האוסטרו-הונגרית כמו עוגת גבינה, פאי תפוחים או זאכר טורטה ולדמיין את הגברות והאדונים שסעדו פה גם לפני מאה שנים.

אני, תנו לי קורטוש קאלאץ׳ ואני מסודרת – גליל בצק שמרים חלול ומצופה למשל בקינמון, קקאו או אגוזים. בהונגריה מכינים אותו על גחלים. מי שמכור לעוגות שמרים ימצא פה תענוג גדול!

ואי אפשר לעבור בשוק, יריד או אירוע הונגרי בלי דוכן לנגוש (Lángos), סופגניה מטוגנת שמוגשת עם שמנת חמוצה וגבינה מגוררת. כי חייבים איזה משהו מלוח!

גם לאוהבי היין הונגריה יכולה להיות יעד מעניין. בתקופה הסובייטית היו מיייצרים יין באיכות נמוכה, אפילו מהול, מכיוון שהעובדים נמדדו לפי הכמות ולא האיכות. 40 השנים תחת השלטון הקומוניסטי עצרו את ההתפתחות בתעשיית היין המקומית, הידע לא עבר לדור הצעיר וכיום מנסים לגשר על הפער.

 The Tasting Table Budapest הוא מקום חדש יחסית אך מקצועי לעילא, הממוקם בבניין עתיק ויפה בעיר, בו תוכלו ליהנות מטעימה מודרכת, עם הסבר על היינות ועל היקבים ההונגריים ולרכוש בקבוקי יין. למדנו שבהונגריה יש זנים ייחודיים ושסופרים תשעה אזורי יין, המפורסם מביניהם, ובצדק, הוא הטוקאי (Tokaj), המחוז בו מייצרים יין קינוח נהדר למעלה מ-500 שנה. egészsegedre (לחיים)!

אבל ההפתעה הנעימה ביותר מבחינתנו חיכתה לנו בשעות המאוחרות יותר של הערב. חושבים שתל אביב היא עיר ללא הפסקה? תחשבו שוב כשתראו את בודפשט בלילה! ברים בכל פינה בדאונטאון-פשט. נדמה לי שהמרשימים ביותר הם אלה הממוקמים בתוך בניינים לשימור מטים לנפול – Ruin Bars, ברים בחורבות. בגלל שלא ניתן להרוס את הבניינים האלה ולשפץ אותם עולה הון, בינתיים משתמשים בחללים הפנימיים שלהם באופן יצירתי. עיצוב אקלקטי, יצירות אמנות, גרפיטי, וינטאג’ והכל בהרבה גודש ושפע. יש אולמות ריקודים ופינות לשיחה, ברים של קוקטיילים או של בירה והרבה אקשן.

ביקרנו בשני ברים יפהפיים כאלה. הראשון הוא Szimpla - חלל עירוני שנפתח ב-2002 על חורבות מפעל, שתי קומות מעוצבות מהמם עם חצר פנימית. החברים בסימפלה מאוד אוהבים תרבות – במשך היום אפשר לאכול ולשתות במקום או להשתתף במפגשים קהילתיים הקשורים לאיכות הסביבה, ביום ראשון מתקיים שם שוק איכרים ובלילה – טירוף!

הבר השני הוא Fogas - מבוך של חדרים מקומת המרתף ועד לקומה העליונה, אולם ריקודים גדול, דיג’יי לייב ומבוך של ברים ומתחמים קטנים ומגוונים. התחושה היא שנכנסתם לסט של סרט, בו אתם השחקנים והצופים גם יחד.

ברים על גגות הבניינים הם גם טרנד מפתיע ומקסים של העיר. הרעיון שאתה גבוה, רחוק מהפיח והרעש שלמטה, צופה על העיר מלמעלה בעודך שותה קוקטייל הוא כל כך הגיוני.

Bar 360 הוא בר בסגנון צעיר, הממוקם ממש בסמוך לאופרה. תמצאו שם את החבר’ה שבאים מכל אירופה לחגוג מסיבות רווקים או רווקות.

 High Note SkyBar הוא בר יפהפה נוסף, קצת יותר פנסי, הממוקם על הגג של מלון Aria. שבו על הכורסאות הצהובות וצפו לעבר אתרי התיירות הידועים של בודפשט בעודכם שותים קוקטייל מצוין.

בר קטן ואינטימי יותר הוא Bar Pharma, בו תשבו הכי קרוב לברמנים שאפשר ותצפו בהם מכינים לכם קוקטיילים מעניינים, מתוחכמים וטעימים.

ולקינוח הביקור, אם מתחשק לכם להרגיש כמו טופ מודל או שחקן הוליוודי, לכו לבר של מלון ארבע העונות, המלון היפה בעיר. המלון ממוקם בארמון גרשם מול גשר השלשלאות ומעוצב בסגנון אר-נובו. הייחודיות של הבר הוא שימוש במשקאות הונגריים כבסיס לקוקטיילים, כמו פלינקה, אוניקום או טוקאי. שבו על הבר בנינוחות, הזמינו קוקטייל מהברמנים המקצוענים והרגישו הכי לגז’רי ואלגנס.

רעבים? להמלצות על מסעדות הונגריות קפצו לפוסט הראשון על בודפשט.

ויש עוד המון מקומות שלא הספקנו לבקר בהם או שקצרה היריעה פה, אז אם מתחשק לכם לבקר בעיר, לתייר בה ולאכול כמו שצריך בסיורי אוכל מותאמים אישית, אתם מוזמנים ליהנות מההדרכה הידענית הצמודה של עופר ורדי, עיתונאי ומו”ל ישראלי-הונגרי אשר מכיר את העיר ואת מכמניה. תוכלו לפנות אליו בדוא״ל: [email protected] או בטלפון: 054-4459914. עופר עומד גם מאחורי ספר האוכל “גולאש לגולש, מטעמי המטבח ההונגרי”, בו תוכלו למצוא מתכונים הונגריים וסיפורים משפחתיים.

בפוסט הבא תקבלו את המתכונים למנות אהובות הונגריות, כאלו שאפשר להכין בבית ולחלום שאנחנו בבודפשט.

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה