ואיקרה

איקרה הוא אחד הממרחים הטעימים ששווה להכין בבית. כמה שקל להכין, ככה טעים וממכר.

אחד המתאבנים האהובים על משפחתי הוא איקרה. כשבאים למסעדת דגים, מסעדה יוונית או רומנית, אנחנו חייבים להזמין איקרה. מסכן מי שלא קרוב לצלחת.

המקור של הממרח הזה הוא ביוון, אבל הוא התפשט לטורקיה ולארצות הבלקן, כמו שמאכלים טעימים נוהגים לעשות.

הצבע שלו יכול להיות בז', לבן או ורוד, תלוי במין הביצים בהן משתמשים. בישראל נוהגים להכין אותו מביצי קרפיון ואילו בחו"ל מביצי קוד, שם הוא בכלל נקרא טאראמה. כשקונים איקרה תעשייתית פעמים רבות מוסיפים לה צבע מאכל ורוד או שמלבינים אותה. זה פחות עושה חשק…

כמה קל להכין איקרה בבית וכמה טרי וטעים הוא מתקבל. מתפצפץ על הלשון עם טעם של ים. חשוב לזכור שכמו מיונז, מדובר במאכל בעל חיי מדף קצרים ולכן מומלץ להכין את הכמות שתרצו לצרוך תוך יומיים.

מוכר הדגים שלכם ישמח למכור לכם ביצי דגים. בקשו שיוציא אותן מהשק וינקה אותן מגידים ומשומנים, כדי שתצטרכו לעשות מינימום עבודה בבית.

איקרה

  • 200 גרם ביצי דג נקיות (אני השתמשתי בביצי דג מוסר. הכי מקובל בישראל להשתמש בביצי קרפיון)
  • 1 פרוסת חלה, ללא קרום
  • מעט חלב
  • 3/4-1 כוס שמן תירס
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח

פפפ

להגשה

  • בצל סגול קצוץ
  • לחם
  • עגבניה פרוסה
  • זיתי טאסוס יווניים שחורים

פפפ

אופן ההכנה

  1. למיקסר עם וו בלון להקצפה הכניסו את ביצי הדגים והתחילו לערבל במהירות בינונית-גבוהה.
  2. בינתיים השרו את החלה בחלב, סחטו אותה והכניסו לקערת המיקסר.
  3. הוסיפו שמן רגיל במהירות איטית מאוד, כמו שמוסיפים כשמכינים מיונז.
  4. הוסיפו מיץ לימון ומלח וערבלו עוד כמה שניות עד שהתערובת מוכנה לטעמכם והגיעה למרקם של מיונז.
  5. הגישו את האיקרה עם בצל קצוץ, לחם, עגבניות וזיתים. קצת אוזו בצד גם לא יזיק.

פפ

בתיאבון!

הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit