הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 335

עוקבים: 248

החל מיוני 2010

עכשיו זה בדיוק הזמן לבקר בטוסקנה הפרטית של יקב פלם בהרי יהודה. הכל פורח ומלבלב, היין נמזג לכוסות ואתם מרגישים קצת באיטליה בלי לקנות כרטיס טיסה. הכי טבעי לשלב טעימת יין מודרכת במסלול הטיול שלכם, סלוטי!

13/04/2017

בדרך חזרה הביתה מיקב פלם נתתי טרמפ לזוג צעיר שחגגו שש שניות חברות. ריגש אותי שהילדים בני העשרים וקצת האלה החליטו לציין את האירוע המיוחד שלהם דווקא בטעימת יין ביקב. במיוחד לשם כך הם נסעו מחוץ לעיר, ירדו מהכביש הראשי וטיילו בדרכים הצדדיות של הרי יהודה. מה שמקובל להפליא בארצות אחרות אינו מובן מאליו בישראל.

הסיפור של יקב פלם מתחיל בישראל פלם, שלמד ייננות בדרום אפריקה ואחר כך עבד בקליפורניה והיה היינן הראשי של יקב כרמל מזרחי (היום יקבי כרמל). לבני הזוג פלם שלושה ילדים והגדול שבהם, גולן, החליט ללכת בדרכי אביו. הוא למד ייננות באיטליה והתמחה באוסטרליה. כשחזר לישראל החליטה המשפחה שנכון ומתאים להקים יקב משפחתי. גולן משמש ביקב כיינן, גלעד כמנכ”ל ומנהל הפיתוח העסקי וגפן מנהלת המותג. קמי, אם המשפחה, היא מנהלת כספים. וישראל? כשאינו עובד כיינן הוא זה שמארח אתכם כשאתם באים ליקב לביקור.

היקב התחיל בשנת 1998 כיקב גראז’, עם שתי חביות במחסן במושב גינתון, סה”כ 300 בקבוקים של מרלו וקברנה סוביניון. בשנת 2000 היה היין מוכן למכירה ולשמחתם של בני המשפחה הם קיבלו פידבק טוב ממבקרי היין והחברים. הם הבינו שהם כנראה עושים משהו נכון.

אלא שכדי להיות באמת מצוינים הם חשבו שיש להיות מעורבים יותר כבר בשלב גידול הגפנים, להחליט על המקום של הכרם, הזנים ואופן הגידול. הם הפכו שותפים לכרמים ונטעו שבעה זני ענבים: סובינין בלאן ושרדונה בלבנים, קברנה סובניון, מרלו, סירה, פטיט ורדו וקברנה פרנק באדומים. 70% מהענבים מגיעים מהרי ירושלים והשאר מהגליל העליון.

בשנת 2005 העתיקה המשפחה את היקב שלהם למקומו הנוכחי, הטוסקנה הפרטית שלהם, ביער הקדושים ליד צומת אשתאול. היקב הפך לכשר בשנת 2010, במטרה להגיע לקהלים יהודיים בעולם, המחפשים יינות כשרים איכותיים. היום זהו יקב בינוני-קטן, המייצר כ-150,000 בקבוקים בשנה, מהם כ-30% מופנים לייצוא.

אם אתם מגיעים ליקב באחד מימי האביב הזה, אתם נכנסים דרך שעריו המכוסים בויסטריה סגלגלה ויפהפיה. היקב מצוי בבית צבוע כתום עם חצר יפה, שחובה פשוט לשבת בה בשקט ולהביט בנוף בשלווה. אבל אם אתם רוצים להגיע אל העיקר, הנה הטעימה הנהדרת שהיתה לי ביקב.

שני היינות הלבנים של היקב מומלצים לצריכה מיידית, כדי ליהנות מארומות פרחוניות ורעננות בטעמים:

פלם בלאן 2016, בלנד של סוביניון בלאן ושרדונה, יין ירוק ופירותי עם ארומות עשבוניות וטעמים חמצמצים (89 ש”ח לצרכן).

פלם רוזה 2016, בלנד של סירה וקברנה פרנק, זנים אדומים שהעניקו ליין את צבעו הורדרד בטרם הוציאו את קליפות הענבים. זהו רוזה שכבר המלצתי עליו בעבר, מבושם ופרחוני, הכי תות שדה! (89 ש”ח לצרכן).

פלם קלאסיקו 2015 הוא “הלחם והחמאה” של היקב והוא מהווה כמעט מחצית מהמכירות שלו. זהו בלנד אדום המורכב מקברנה סוביניון, מרלו, פטיט ורדו, קברנה פרנק וסירה, כולם מהרי יהודה. היין מתיישן 10 חודשים בחבית ואפשר להמשיך ליישן אותו בבקבוק אצלכם בבית עוד כ-5 שנים, אבל הוא רך ונעים גם לשתיה מיידית (99 ש”ח לצרכן).

ליקב שלושה יינות זניים אדומים, כולם התיישנו בחביות 14-18 חודשים ועוד שנה בבקבוק ביקב. הבקבוקים יכולים להמשיך להתיישן בבית עוד 8-12 שנים נוספות:

פלם קברנה סובניון רזרב 2013, ענבים מהגליל העליון, ארומות וטעמים של פירות אדומים, יין אלגנטי בעל נוכחות ועושר טעמים (169 ש”ח לצרכן).

פלם מרלו רזרב 2015, ענבים מהרי יהודה, יין בעל צבע ארגמן עז, ארומות מעושנות וטעמים קלויים ומתובלים (169 ש”ח לצרכן).

לא טעמתי שני יינות ואתם מוזמנים לנסות: פלם סירה רזרב (135 ש”ח לצרכן) ופלם נובל, יין הסופיריור של היקב, בלנד אדום אותו מייצרים מהענבים האיכותיים ביותר של היקב, סה”כ 5000-6000 בקבוקים בשנה. הוא מתיישן תקופה ארוכה יחסית בחביות עץ וימשיך להתיישן אצלכם בבית עד לאירוע המתאים לפתיחתו (360 ש”ח לצרכן).

היקב פתוח לביקורים של בודדים וקבוצות לטעימת יין מודרכת כולל הסברים בתיאום מראש ואת היינות ניתן לרכוש בחנויות היין, ברשת טיב טעם או במשלוח ישירות מהיקב. ימי חופשת הפסח מושלמים לטיול רומנטי בהרי יהודה, כולל עצירה בטוסקנה הקטנה הזו.

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה