הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 345

החל מיוני 2010

הגרגרנית חוגגת את הפוסט ה-300 במתכון קל וטעים לחנוכה וביין חדש של יקב רמת הגולן. מדובר בנס חנוכה מכל הבחינות!

12/12/2016

הפוסט ה-300 יוצא לדרך! מי היה מאמין…

יכולתי לבוא עם מתכון מטורף, מלא שלבים. יכולתי לספר סיפור מרתק שעומד מאחוריו או איך גיליתי אותו. יכולתי לחגוג עם חומרי גלם יקרים ונדירים. יכולתי להרשים בתמונה יפהפיה של מנה מרהיבה.

אבל אני, הכי פשוטה אני. באה אליכם כולה עם תפוחי אדמה ומתכון קל ופשוט, בלי הרבה שלבי הכנה ומהיר הכנה. ועוד יתרון משמעותי – בלי טיגון. בקיצור – נס חנוכה זה פה!

חנוכה יוצא השנה בחפיפה כמעט מושלמת עם חג המולד וחשבתי שיהיה נחמד לקחת את עוגת בול העץ המסורתית של הנוצרים ולהכין אותה מתפוחי אדמה של היהודים. טוב, אפשר סתם תפוחי אדמה. מדובר במארז לביבות אפויות בתנור עם צ’ופרים שמתחבאים בפנים ומעשירים את המנה.

למלית של גלילת תפוחי האדמה הכנסתי פטריות וגבינות. לא אוהבים פטריות? נסו עם עלי תרד או קוביות פלפלים. מעדיפים פרמזן או גרוייר? קדימה, החליפו בלי בושה. בקיצור, המנה הזו לא רק פשוטה, אלא גם גמישה ומתמסרת. שיחוק מטורף לחנוכה השנה – נסו וספרו לי איך יצא.

גלילת תפוחי אדמה ממולאת גבינה ופטריות

8 מנות

החומרים

  • 1 ק”ג / 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 3 ביצים
  • 150 גרם פקורינו מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 150 גרם פטריות שמפיניון
  • 150 גרם גבינת פטה
  • 3-4 ענפי טימין

ppp

אופן ההכנה

  1. קלפו את תפוחי האדמה וגררו אותם בפומפיה לתוך קערה.
  2. קלפו את הבצלים וגררו גם אותם בפומפיה לתוך אותה הקערה.
  3. סחטו בידיים היטב את התערובת, היא תוציא הרבה נוזלים.
  4. הוסיפו את הביצים, הפקורינו, תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב.
  5. הניחו את התערובת על נייר אפיה ושטחו אותה על כולו בשכבה לא עבה אבל אחידה.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות. הוציאו מהתנור ותנו לה להתקרר מעט.
  7. פרסו את הפטריות והניחו על משטח תפוחי האדמה. הניחו חתיכות של גבינת הפטה מעל ותבלו בעלי טימין.
  8. גלגלו את משטח תפוחי האדמה בעזרת נייר האפיה, כל פעם עוד סיבוב עד לסגירת הגלילה. סיימו כשאזור התפר מונח על נייר האפיה.
  9. הכניסו לתנור לעוד 10 דקות והוציאו.
  10. פרסו את הגלילה לפרוסות והגישו.

ppp

בתיאבון!

 השוונץ:
yarden_baron_syrah

כמה מרגש כשכרם חדש נשתל, כמה תקווה וכמה הבטחות גלומות ביין החדש שייצא מהענבים. יקב רמת הגולן נטע ב-2009 כרם חדש לגמרי בסביבת קיבוץ אל רום, כרם בראון, תחת פרוטוקול מחמיר השומר על הגפנים מפני הוירוס שפגע בכרמים הפזורים בכל רחבי הארץ עד אז. בכרם החדש ניטעו ארבעה זני ענבים ומיקומם נקבע לאחר בדיקות יסודיות של הקרקע והתאמה מקסימלית לתנאי השטח: שרדונה, קברנה סוביניון, פטי ורדו וסירה.

הבציר הראשון נערך ב-2012 והיינות יוצאים לשוק בימים אלה כיינות פרימיום של כרם יחידני. טעימה של כמה מהיינות מראה שלפנינו יינות גדולים שעוד ישתבחו עם השנים. בעיקר אהבתי את ירדן סירה 2013, יין עם ארומות של אדמה ועשן וקפה. כזה שהייתם קונים כדי לחגוג את הפוסט ה-300…


 

עוד מהבלוג של הגרגרנית

תצוגה מקדימה

על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה - רכב אחר "נכנס" בנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת יוגורט עסיסית

העוגה שילדים צרפתים הכי אוהבים להכין ולאכול, זו שמזוהה אצלם עם טעמים של ילדות, היא עוגת יוגורט, קצת בדומה לעוגה הכושית שלנו (נו, העוגה עם השם הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר)....

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הסלט הכי בריא בעולם

השבוע נזכרתי בשיעורי כלכלת בית שהיו נהוגים פעם בבתי הספר היסודיים. לילדה היו שיעורי בית בנושא תזונה ובריאות. המשימה היתה להכין את המאכל הכי בריא שאפשר. ניסינו לחשוב יחד על הגדרות של בריאות ומה הן אומרות והחלטנו ללכת על...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה