הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 324

עוקבים: 248

החל מיוני 2010

    ארכיון לאוקטובר, 2013

  • הגרגרנית

    אדובו, נזיד בשר מהפיליפינים

    תצוגה מקדימה

    ספר האוכל הפיליפיני עליו סיפרתי בפוסט הקודם כולל ים של אפשרויות בישול שלא מכאן וממנו שליתי את המתכון למאכל הלאומי הפיליפיני, אדובו (Adobo). מדובר בנזיד בשר והפירוש המילולי של השם הוא רוטב או מרינדה (מספרדית). ואכן, ניתן למצוא אדובו גם בספרד, אבל הייחוד של האדובו בפיליפינים הוא הרוטב על בסיס חומץ בו מתבשל הבשר. זה יכול ...

  • הגרגרנית

    נודלס פיליפיני מ-7,000 איים (לפחות)

    תצוגה מקדימה

    יש בינינו הרבה אנשים שקופים, שנותנים לנו שרותים שונים: בודקים את התיק בשער, מנקים את הרחובות, קוטפים את הפירות והירקות שאנו אוכלים או עוזרים לאוכלוסיה המבוגרת. התחלה מדכאת לכל הדיעות לפוסט ששם פוקוס הפעם על האוכל הפיליפיני (בכל זאת, שווה להקדיש דקת מחשבה לאנשים האלה בחיים האמיתיים). אולי רק כדי להגיד שבעצם הפיליפינים זה לא ...

  • הגרגרנית

    על ברולה פטה כבד אחד ועוד כמה מטעמים מחיפה

    תצוגה מקדימה

    הרומן שלי עם וולוו התחיל אי שם לפני כ-15 שנה. נסעתי עם אחי ברכב הוולוו שלו. במושב האחורי, חגורים בכיסאות בטיחות, ישבו שני ילדינו הצעירים. עצרנו באחד הרחובות ברמזור אדום ולאחר כדקה או שתיים הרגשנו חבטה – רכב אחר “נכנס” בנו מאחור. מאוד נבהלנו, בעיקר בגלל הילדים מאחור, אבל לא קרה להם כלום. למרבה ההפתעה, ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • הגרגרנית

    פוטו-בלוג אוכל ויין, שקשה להתאפק

    תצוגה מקדימה

    עברו יותר משלוש שנים מאז ביקורי האחרון אצל ארז קומרובסקי במצפה מתת. הפעם ההיא השאירה אצלי הרבה טעם טוב. מאז, גם נפגשתי עם ארז לראיון אחת על אחד ושוחחנו על ספר הבישול שלו ועל עוד נושאים קולינריים מעניינים. והנה, בסוף החודש הנוכחי, עומד לצאת לאור ספרו החדש, “ספר האפיה של ארז קומרובסקי”. החיים זזים מהר בזמן ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • הגרגרנית

    לחם פירות "מבולגן" עם שזיפים של סוף הקיץ

    תצוגה מקדימה

    שמרים הם אהבה קולינרית גדולה שלי. שנים חששתי מאפיה עם שמרים. האמת, לא יודעת למה, אבל מה שאני כן יודעת הוא שיש הרבה אנשים שפוביה משמרים מונעת מהם את הגישה הן לעבודה עם בצק נפלא והן לאכילת מאפים מעולים. נכון שחבל? – לכם מיועד השוונץ למטה. אפיה בבית של מאפה שמרים, מתוק או מלוח, היא ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • הגרגרנית

    על 10 סיבות טובות לפתוח בלוג

    תצוגה מקדימה

    באמת למה כדאי לפתוח בלוג? ויותר מזה, לנהל אותו ולהמשיך לכתוב, באופן אדוק, מדי שבוע? הנה כמה מהמחשבות שלי על הנושא הזה, בתור בלוגרית זה שלוש שנים, שכותבת על אוכל, טעמים וריחות. 1. כי “הנייר” סופג הכל. טוב, לא בדיוק נייר, אבל לפחות המקום הוירטואלי הזה, מקום שהוא בין הלב הפרטי, בו אנו שומרים את ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • הגרגרנית

    קדירת דגים מבורגון, תענוג ישר מהנהר

    תצוגה מקדימה

    נסיעה לצרפת בשבילי היא במובן מסוים חזרה הביתה ובמובנים אחרים פתח להרפתקאות וגילויים. ברור שלא כל הטיול מתרכז באוכל, אבל אפילו הילדים רצו לדעת מראש איפה ומה יאכלו, מיד עם השכימם. עם הקרואסונים של הבולנז’רי בבוקר קצת קשה להאשים אותם. הפעם טיולנו התרכז באזור בורגון. הנוף של הכרמים והנהרות הוא מהסוג שמרחיב את הלב. אפשר ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה