הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 324

עוקבים: 248

החל מיוני 2010

    ארכיון לאוגוסט, 2011

  • הגרגרנית

    החציל ירום הודו

    תצוגה מקדימה

    אין גבול להשראה! ביקור במסעדת “הרברט סמואל” וטעימה מהתפריט ההודי שלהם, עורר אצלי את בלוטות הטעם ואת הדגדוגים בידיים. מכירים איך זה? עכשיו הדרך למציאת מתכון הודי מסקרן קצרה מאוד. והפעם – החציל! שוב, ירק ממשפחת הסולניים (הופיעו אצלי אך זה מכבר עגבניה ופלפל וכעת עוד בן למשפחה המפוארת הזו). החציל הוא ממש כור היתוך, ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    סופה הודית ב"הרברט סמואל"

    תצוגה מקדימה

    מהרגע ששמעתי שיש ערב הודי במסעדת “הרברט סמואל” ידעתי שאני חייבת להגיע לשם. אוכל הודי תמיד מחזיר אותי לוואראנסי, אותה עיר יפה-מכוערת-מלוכלכת-מעוררת-צבעונית-רוחנית ומה לא. האוכל שאכלתי שם היה מצוין ומאז עוד לא טעמתי כמוהו. נכון, יש עוד מסעדות הודיות בארץ – תמיד נכיר בזכות הראשונים של טנדורי של רינה פושקרנה, אינדירה הותיקה או...

    תגובות

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    קיש פלפל וגברת פלפלת

    פלפלים לא חסר בקיץ. אדומים, צהובים, כתומים ואפילו ירוקים. תמיד מסקרן אותי ההבדל התהומי שבין הטעם והמרקם של הפלפל הטרי לבין זה הקלוי. פתאם גם הקליפה מקבלת משמעות. הפלפל הוא ירק ממשפחת הסולניים והוא בריא במיוחד. בעצם קוראים לו פלפלת, ממש כמו הגברת מסדרת האנימציה היפנית ששודרה בערוץ הראשון בשנות השמונים (“אני אשה קטנה מאוד ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    ימים של חגיגות במצפה הימים

    תצוגה מקדימה

    יכולתי לכתוב על המקום הכי מפנק שיכול להיות. על החדרים המעוצבים להפליא. אולי על המסאז’ים המפנקים. על הנוף היפיפה או שמא על השקט והשלווה. אבל לא. אני חושבת שהגעתי ל”מצפה הימים” באמת כדי לספר על התורה המעמיקה, האקולוגית, בת-הקיימא העומדת בבסיס המקום הזה. מהות, שלא רבים מאלה שמגיעים למקום מכירים, וחבל. הרי לא מדובר רק ...

    תגובות

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    שידורי המהפכה מרוטשילד

    תצוגה מקדימה

    לפעמים גם לגרגרנית “קשישה” נגמרות המילים, כשהיא רואה את מיטב הנוער (הפעם בלי מרכאות) יוצא לרחובות ומראה שאכפת לו. במקרים כאלה, היא עושה את מה שהיא יודעת הכי טוב לעשות – מכינה עם הילדים משהו טעים ומתוק ויוצאת איתם לסיור לאורכן של שדרות רוטשילד, כדי לחלק ליושבי האוהלים ולעשות להם מצב רוח טוב. פוטובלוג. השוונץ: ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    בירה "בזלת" ועוגת יום הולדת

    נדמה שיין היה כאן מאז ומעולם ומה לגבי בירה – אותו משקה שאנו נהנים כל כך להרוות איתו את צמאוננו בקיץ?  מסתבר שנמצאו שרידים לשתיה של בירה כבר לפני 6,000 שנה ממש באזורנו, המזרח התיכון ומסופוטמיה! תמיד מעניין אותי לראות את ה”מאחורי הקלעים” בייצור בכלל ובמזון בפרט. כשהזמינו אותי לסיור במבשלת הגולן, בה מייצרים את ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    מתכון לשבת: מאפה מתוק-מלוח, כמו החיים

    תצוגה מקדימה

    בא לכם להכין משהו לשבת, שישדרג את ארוחת הבוקר ויתן, גם בבית, הרגשה של צימר? הנה מתכון נפלא למאפה מתוק-מלוח. נו, כמו החיים… נעשה שימוש באגוזים ובפירות יבשים שעוד נשארו לנו, כשהחלטנו שזה בריא לנשנש אותם אחר הצהריים (או שמא נשארו עוד מט”ו בשבט? במקרה הזה, בדקו אותם, שהם עדיין טובים למאכל…). וגם – שאריות ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    יין בעידן המהפכה

    תצוגה מקדימה

    איך זה יכול להיות? כבר הגיע המפגש המסכם של מועדון הטועמות? גם יומיים אחרי, אני מתקשה להאמין שכל הטוב הזה עבר מהר כל כך. הוחלט שלא נקרא לזה מפגש אחרון, כי ברור שהקשר שנוצר בקבוצה הזו הוא לא משהו שבכלל אפשר לחלום לוותר עליו. בואו נגדיר אותו מן מפגש סיכום, שבעצם מרמז על הבאות. במקצועיות, ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה